επικαιρότητα

Η Tui αναμένει αύξηση 10% από τη διακίνηση τουριστών φέτος


Η Tui τη φετινή σεζόν αύξησε κατά 14% σε σχέση με το 2015 τις διαθέσιμες αεροπορικές θέσεις στην Ελλάδα, ενώ κατάφερε και μικρή διεύρυνση της σεζόν σε συγκεκριμένους προορισμούς. Για το 2017 υποστήριξε ότι υπάρχουν δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης σε ό,τι αφορά τις συνεργασίες του ομίλου με ελληνικές ξενοδοχειακές μονάδες.


Μέση αύξηση πέριξ του 10% αναμένεται να καταγράψει στο σύνολο ο αριθμός των τουριστών, που θα διακινήσει φέτος στη χώρα μας ο τουριστικός όμιλος της Tui, ο οποίος για τη σεζόν του 2017 έχει αποφασίσει από τώρα να αυξήσει το πρόγραμμά του στο σκέλος της κρουαζιέρας σε ελληνικούς δημοφιλείς προορισμούς.

Αυτό ανέφερε στην «Κ» ο διευθυντής Τύπου για τις διεθνείς αγορές του ομίλου κ. Μπερντ Χόφμαν, ο οποίος συμμετείχε σε κλιμάκιο υψηλόβαθμων στελεχών της Tui που επισκέφθηκε τις προηγούμενες ημέρες τη χώρα μας. Η θετική αυτή εξέλιξη επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις που έχουν διατυπωθεί, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, για ανοδικό κλείσιμο στα βασικά μεγέθη του ελληνικού τουρισμού τη φετινή σεζόν. Εξάλλου, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, επικαλούμενος προσωρινά στοιχεία από το Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ σε ό,τι αφορά τις διεθνείς αεροπορικές αφίξεις τον Αύγουστο, έκανε λόγο για αύξηση της τάξεως του 10%. Επίσης, οι οδικές αφίξεις παρέμειναν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα, τόνισε ότι το στοίχημα τώρα έχει να κάνει με την πορεία των εσόδων.

Ο κ. Χόφμαν σημείωσε για την Ελλάδα ότι μαζί με την Ισπανία και την Τουρκία περιλαμβάνεται στις σημαντικότερες τουριστικές αγορές για τον μεγαλύτερο τουριστικό οργανισμό της Ευρώπης. Για τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο υπογράμμισε ότι καταγράφεται μία δυναμική των κρατήσεων στους ελληνικούς προορισμούς. Παράλληλα, τόνισε ότι η Tui τη φετινή σεζόν αύξησε κατά 14% σε σχέση με το 2015 τις διαθέσιμες αεροπορικές θέσεις στην Ελλάδα, ενώ κατάφερε και μικρή διεύρυνση της σεζόν σε συγκεκριμένους προορισμούς.

Για το 2017 υποστήριξε ότι υπάρχουν δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης σε ό,τι αφορά τις συνεργασίες του ομίλου με ελληνικές ξενοδοχειακές μονάδες. Ισχυρή παρουσία έχει ο όμιλος στη χώρα μας και μέσω των επτά ξενοδοχειακών του ταυτοτήτων. Συνολικά, έχει εντάξει στο ξενοδοχειακό του χαρτοφυλάκιο περί τις 40 μονάδες σε δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς. Σε αυτή τη χρονική φάση ειλημμένη απόφαση της Tui για τη σεζόν του 2017 είναι η διεύρυνση του προγράμματός της στο σκέλος της κρουαζιέρας. Σύμφωνα με τον κ. Χόφμαν, σημαντικά λιμάνια για την Tui είναι αυτά της Σαντορίνης, του Πειραιά, της Ρόδου, της Νάξου, της Σκιάθου και της Κέρκυρας. Ο όμιλος μέσω των τριών εταιρειών κρουαζιέρας που ελέγχει, διαθέτει σήμερα ένα στόλο 14 κρουαζιερόπλοιων. Μία εξ αυτών των εταιρειών, η Tui Cruises διαθέτει 5 κρουαζιερόπλοια, ενώ μέχρι το έτος 2019 θα προσθέσει στον στόλο της άλλα 3 νέα κρουαζιερόπλοια. Ο όμιλος της Tui έχει θέσει ως στόχο τα κέρδη προ φόρων και αποσβέσεων να παρουσιάζουν κατ’ έτος για την επόμενη τριετία αύξηση πέριξ του 10%.

Να σημειωθεί ότι το κλιμάκιο της Tui κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα μας είχε, μεταξύ άλλων, συνάντηση με την αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού κ. Ελενα Κουντουρά. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η καταγραφή νέων πεδίων συνεργασίας για την περαιτέρω ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα μας αλλά και η εξέταση των δυνατοτήτων ενδυνάμωσης περιοχών που αντιμετώπισαν φέτος μερική υστέρηση. Οι επαφές μεταξύ των δύο πλευρών ενόψει και της προετοιμασίας για τη σεζόν του 2017 θα συνεχισθούν.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Στο παντοπωλειο BAZAR στην οδο Κοδρικτωνος , δεν εχει ουτε ενα μικρο προιον της ΚΑΙΡ !!!!

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά