ροή ειδήσεων

Δήμος Ρόδου: Ευρωπαϊκό πρόγραμμα visits4u για τον προσβάσιμο τουρισμό


Ο Δήμος Ρόδου σε συνεργασία με την Κοιν.Σ.Επ Ασκληπειάδες, ιδρυτές της οποίας είναι τα ίδια τα άτομα με αναπηρία, θέλοντας να συμβάλλει στην ποιοτική αναβάθμιση της ζωής των ατόμων με αναπηρία, να προάγει την κοινωνική τους ενσωμάτωση και να προωθήσει την ανάπτυξη του προσβάσιμου τουρισμού, υλοποιεί το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «visits4u».

Το πρόγραμμα, στο οποίο συμμετέχουν φορείς από την Βουλγαρία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία, την Ιταλία και την Λετονία, έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας καθώς και την ανάδειξη των ευκαιριών που προσφέρει ο «τουρισμός για όλους».

Το έργο αποσκοπεί στην εκπαίδευση σε θέματα προσβασιμότητας και βελτίωσης κτιρίων και υπαίθριων χώρων και την ανάπτυξη τελικά ενός βιώσιμου χωρίς αποκλεισμούς σχεδιασμού στον τουρισμό. Επιπλέον, επιδιώκεται η βελτίωση της εμπειρίας και ικανοποίησης του επισκέπτη με την ενίσχυση των ικανοτήτων των επαγγελματιών στον τομέα του τουρισμού αλλά και της καλύτερης πρόσβασης στην πληροφορία.

Μεταξύ των δράσεων που θα πραγματοποιηθούν περιλαμβάνονται σεμινάρια ενημέρωσης και εκπαίδευσης που θα απευθύνονται κυρίως σε επαγγελματίες στον τομέα του τουρισμού αλλά και σε δημόσιους φορείς και επιμελητήρια, καθώς και η καταγραφή, η ανάδειξη και η βελτίωση της προσβασιμότητας δυο ιστορικών και πολιτιστικών διαδρομών τουριστικού ενδιαφέροντος.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών, το 15% του παγκόσμιου πληθυσμού ζει με μια μορφή αναπηρίας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων να μην μπορούν να απολαμβάνουν το προνόμιο να γνωρίσουν και να εξερευνήσουν νέους προορισμούς και πολιτισμούς.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *