ροή ειδήσεων

Τα 16 ΠΙΟ Σπάνια και Ακριβά υλικά στον Κόσμο.


Ήξερες ότι ο χρυσός μόλις που καταφέρνει και μπαίνε στη λίστα με τα 16 πιο ακριβά υλικά
στον κόσμο;

Όσο κι αν δυσκολεύεσαι να το πιστέψεις, είναι αλήθεια. Οι άνθρωποι σαν είδος εκτιμούν πολύ τα γυαλιστερά μέταλλα, αλλά ίσως θα έπρεπε να προσπαθούμε να αποκτήσουμε διαφορετικά πολύτιμα αντικείμενα.


Το πρόβλημα είναι ότι αυτά τα πιο ακριβά αντικείμενα είναι κάπως σπάνια. Και σαν να μην έφτανε αυτό, είναι ακόμη πιο δύσκολο να τα προμηθευτείς σε μεγάλη ποσότητα.

Αφήστε τα κοσμήματα στην άκρη, όλα τα λεφτά είναι στο Painite. Ξέρετε τι είναι; Ούτε κι εγώ!

Να τα 16 πιο σπάνια και ακριβά υλικά στον κόσμο. Κάποια μπορεί να σε εκπλήξουν!

16. Σαφράν: Το σαφράν είναι ένα μπαχαρικό που παράγεται από το άνθος του κρόκου Κοζάνης.



15. Χρυσός: Στην πιο αγνή του μορφή, είναι ένα λαμπερό, λίγο κοκκινωπό κίτρινο, πυκνό, μαλακό, ελατό και όλκιμο μέταλλο. Τέλειο για κολιέ.




14. Ρόδιο: Είναι ένα σπάνιο, ασημί-χρυσό, σκληρό και χημικά αδρανές μέταλλο. Είναι μέλος της ομάδας του λευκόχρυσου.



13. Λευκόχρυσος: Είναι ένα πυκνό, ελατό, όλκιμο, χημικά υψηλά αδρανές, πολύτιμο, γκριζόασπρο μέταλλο. Τέλειο για πολύ ακριβά κολιέ.



12. Μεθαμφεταμίνη: Είναι μία πολύ εθιστική διεγερτική ουσία η οποία μοιάζει με την αμφεταμίνη. Παίρνει τη μορφή άσπρης, άοσμης, πικρής κρυσταλλικής σκόνης.



11. Κέρατο ρινόκερου: Χρησιμοποιείται για ποικίλους ιατρικούς σκοπούς, και είναι φτιαγμένο από κερατίνη, την ίδιου τύπου πρωτεΐνη που έχουμε στα μαλλιά και τα νύχια.



10. Ηρωίνη: Είναι μια οπιοειδής αναλγητική ουσία η οποία συντέθηκε από τον C. R. Alder Wright το 1874 προσθέτοντας δύο ομάδες ακετυλίου στο μόριου της μορφίνης, η οποία βρίσκεται φυσικά στην οπιούχα παπαρούνα. Μέσω ένεσης διοχετεύεται ενδοφλέβια, και είναι τέσσερις φορές πιο ισχυρή από τη μορφίνη.


9. Κοκαΐνη: Η κοκαΐνη είναι μια ισχυρή διεγερτική ουσία η οποία χρησιμοποιείται σαν ψυχαγωγικό ναρκωτικό. Συνήθως εισπνέεται ή περνά με ένεση στις φλέβες




8. LSD: Είναι ένα ψυχεδελικό ναρκωτικό από την οικογένεια των εργολίνων, γνωστό για τις ψυχολογικές του επιδράσεις – ανάμεσα στις οποίες είναι η αλλαγή τρόπου σκέψης, παραισθήσεις με ανοιχτά και κλειστά μάτια, συναισθησία, αλλαγμένη αίσθηση του χρόνου, και πνευματικές εμπειρίες.



7. Πλουτώνιο: Είναι ένα ακτινώδες μέταλλο, με ασημόγκριζη όψη η οποία θαμπώνει όταν εκτίθεται στον αέρα και σχηματίζει ένα αμβλύ στρώμα όταν οξειδώνεται.



6. Το Painite είναι ένα πολύ σπάνιο βορικό ορυκτό. Βρέθηκε για πρώτη φορά στο Myanmar από το Βρετανό ορυκτολόγο και διακινητή λίθων Arthur C.D. Pain το 1950.




5. Taaffeite: Το Taaffeite είναι ένα ορυκτό που ονομάστηκε από τον Richard Taaffe (1898–1967) ο οποίος βρήκε το πρώτο δείγμα, ένα κομμένο γυαλιστερό λίθο, τον Οκτώβριο του 1945, σε ένα κοσμηματοπωλείο στο Δουβλίνο.



4. Τρίτιο: Το τρίτιο είναι ένα ραδιενεργό ισότοπο του υδρογόνου. Είναι σπάνιο να εντοπιστεί στη Γη, όπου ίχνη εντοπίζονται από την αλληλεπίδραση της ατμόσφαιρας με τις κοσμικές ακτίνες



3. Διαμάντι: Ο φυσικά κρυσταλλικός άνθρακας είναι το πιο σκληρό ορυκτό που γνωρίζουμε, είναι σχεδόν άχρωμο, και όταν είναι διαφανές και χωρίς ελαττώματα έχει μεγάλη αξία.



2. Καλιφόρνιο: Το καλιφόρνιο είναι ένα ραδιενεργό μεταλλικό χημικό στοιχείο που πρωτοδημιουργήθηκε το 1950 στο University of California Radiation Laboratory στο Berkeley, βομβαρδίζοντας το κούριο με σωματίδια άλφα



1. Αντιύλη: Στη μοριακή φυσική, η αντιύλη είναι ένα υλικό από αντιμόρια, τα οποία έχουν την ίδια μάζα με τα μόρια της κανονικής ύλης αλλά με αντίθετα φορτία.


Η αντιύλη λοιπόν είναι το σπανιότερο και ακριβότερο υλικό στο γνωστό σύμπαν. Γνωρίζαμε πως τα ναρκωτικά και τα λοιπά είναι πανάκριβα, αλλά δεν είχαμε ιδέα ότι μπορεί να ξεπερνούν τόσο το χρυσό και το σαφράν.

Στην πραγματικότητα είναι θλιβερό το ότι αυτά είναι τα πιο πολύτιμα πράγματα στον πλανήτη. Μάλλον Έχουμε αποτύχει σαν άνθρωποι…


Πηγη masternews

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *