ροή ειδήσεων

5 Σημαντικά Λάθη που ΟΛΟΙ κάνουμε και Καταστρέφουμε τις Ζωές μας Χωρίς καν να το Συνειδητοποιήσουμε. Προσοχή στο #3!

Η ζωή όπως το γνωρίζουμε, δεν είναι μια ευθεία γραμμή. Δεν υπάρχουν συγκεκριμένα στάδια που περνάει το κάθε άτομο. Κανείς δεν υποχρεούται να τελειώσει τις σπουδές του, να κάνει οικογένεια, ή να ξεκινήσει καριέρα σε κάποια συγκεκριμένη ηλικία. Κανείς δεν υποχρεούται να παντρευτεί στα 25 και να γίνει στέλεχος επιχείρησης στα 30.

Έχουμε κάθε δικαίωμα να βρίσκουμε τι ακριβώς μας αρέσει και που δίνει νόημα στη ζωή μας. Δεν προκαλεί έκπληξη, ότι συχνά το ξεχνάμε αυτό, όλοι αναγκαζόμαστε να σχεδιάζουμε τις ζωές μας όσο ακόμα πηγαίναμε σχολείο («θέλω να πάω σε αυτή τη σχολή, να κάνω αυτή τη δουλειά»). Μπορεί να μισούμε τη δουλειά μας, ωστόσο πηγαίνουμε κάθε μέρα, επειδή πιστεύουμε ότι πρέπει να ολοκληρώσουμε το σχέδιο. Και ένα πρωινό ξυπνάμε νιώθοντας κατάθλιψη. Νιώθουμε τσακισμένοι, και δεν ξέρουμε το λόγο. Έτσι καταστρέφουμε τις ζωές μας. Και το κάνουμε με πολλούς άλλους τρόπους.

Καταστρέφουμε τη ζωή μας όταν διαλέγουμε το λάθος άτομο. Γιατί πάντα νιώθουμε την ανάγκη να επιταχύνουμε τα πράγματα σε μια σχέση; Το είδος της σχέσης που αναδύεται από την συναισθηματική ανάγκη να κοιμόμαστε δίπλα σε κάποιον κάθε βράδυ, που οφείλεται στην ανάγκη μας για προσοχή, αντί για πάθος, ποτέ δε θα σας σηκώσει από το κρεβάτι στις 6 π.μ. και να σας κάνει να θέλετε να αλλάξετε τον κόσμο. Αντίθετα θα πρέπει να βρούμε και να νιώσουμε μια πιο βαθιά αγάπη, θα πρέπει να ψάξουμε για μια σχέση που μας κάνει καλύτερο άτομο με κάθε μέρα που περνάει.

’Δε θέλω να είμαι μόνος/η’, λέμε συχνά. Είναι ώρα να αγνοήσουμε αυτή τη φωνούλα. Μείνετε μόνοι, φάτε μόνοι, βγείτε ραντεβού με τον εαυτό σας, κοιμηθείτε μόνοι. Έτσι θα κατανοήσετε ποιοι πραγματικά είστε. Θα ανακαλύψετε τι σας δίνει νόημα στη ζωή, θα σχηματίσετε πιο εύκολα τα όνειρά σας και τη δική σας κοσμοθεωρία. Και όταν γίνει αυτό, θα ωριμάσετε. Και όταν γνωρίσετε κάποιον που θα σας γεμίσει με ενθουσιασμό, θα είστε σίγουροι ότι είναι ο ιδανικός, επειδή θα είστε σίγουροι ποιοι πραγματικά είστε.

Καταστρέφουμε τη ζωή μας όταν αφήνουμε το παρελθόν να καθορίζει το παρόν μας. Μερικά από όσα μας συμβαίνουν είναι αναπόφευκτα. Ο καθένας αντιμετωπίζει τη θλίψη και κάποιο βαθμό συναισθηματικής αναταραχής σε κάποιο χρονικό σημείο της ζωής τους, και υπάρχουν μέρες που νιώθουμε ανάξιοι. Όλοι θυμόμαστε δυσάρεστες στιγμές που δεν μπορούμε ποτέ να ξεχάσουμε, λόγια που μας πληγώνουν. Δεν μπορούμε να αφήσουμε οποιαδήποτε από αυτές τις εμπειρίες του παρελθόντος να διαμορφώσουν τη μοίρα μας – καθώς όλες εκείνες οι στιγμές και τα λόγια δεν σημαίνουν τίποτα τώρα. Αν αφήσετε κάθε δυστυχισμένη εμπειρία στη ζωή σας να αλλάξει την άποψή σας για τον εαυτό σας, η προοπτική σας για το μέλλον θα γίνει πολύ αρνητική. Σκεφτείτε πόσες ευκαιρίες έχετε χάσει επειδή πείσατε τον εαυτό σας πριν από πέντε χρόνια ότι είστε άχρηστοι επειδή δεν πήρατε εκείνη την προαγωγή. Μπορεί να χάσατε μια ευκαιρία για αγάπη, επειδή πιστεύετε ακόμη ότι δεν είστε αρκετά καλοί για τον/την πρώην σας, και δεν πιστεύετε κάποιον όταν σας λέει ότι είστε πραγματικά ένας υπέροχος άνθρωπος. Αυτός είναι ένα πολύ καταστροφικός φαύλος κύκλος. Αν δεν μπορείτε να ξεπεράσετε όλα αυτά τα γεγονότα, τα λόγια και τα συναισθήματα του παρελθόντος, τότε θα βλέπετε πάντα το μέλλον μέσα από ένα πρίσμα λύπης, και κάθε νέα εμπειρία, θα ενισχύει αυτό το πρίσμα.

Καταστρέφουμε τη ζωή μας, όταν συγκρίνουμε τον εαυτό μας με τους άλλους. Ο αριθμός των ακόλουθων που έχετε στο Instagram δεν περιορίζει ούτε αυξάνει τη σημασία σας ως ανθρώπινο ον. Το ποσό των χρημάτων στον τραπεζικό σας λογαριασμό δεν έχει καμία σχέση με το επίπεδο της διάνοιας σας ή της ευτυχίας σας. Ο τύπος που είναι δύο φορές πιο πλούσιος από σας δεν αξίζει δύο φορές παραπάνω αξία από εσάς ως άτομο, ούτε εγγυάται ότι παίρνει διπλάσια ευχαρίστηση από τη ζωή. Παρακολουθούμε σχεδόν με μανία το τι αρέσει στους φίλους μας, σε τι ενδιαφέρονται οι άλλοι, που μας εμποδίζει να κατανοήσουμε και να εκτιμήσουμε τους εαυτούς μας. Καταλήγουμε με μια νοσηρή ανάγκη να νιώθουμε ότι είμαστε σημαντικοί, και είμαστε σε θέση να εκμεταλλευτούμε τους άλλους ανέντιμα για να δημιουργήσουμε την ψευδαίσθηση ότι είμαστε επιτυχημένοι.

Καταστρέφουμε τη ζωή μας, όταν αρνούμαστε τα συναισθήματά μας. Όλοι φοβόμαστε να πούμε τι πραγματικά νιώθουμε, και να αποκαλύψουμε στους άλλους αυτό που πραγματικά σημαίνουν για μας. Όταν δείχνουμε σε ένα πρόσωπο πόσο σημαντικοί είναι για μας, γινόμαστε ευάλωτοι. Αλλά δεν υπάρχει καμία ντροπή σε αυτό. Υπάρχει κάτι το αναζωογονητικό σε εκείνες τις στιγμές, που ξεγυμνώνουμε τη ψυχή μας και λέμε την αλήθεια. Έτσι πείτε σε εκείνο το κορίτσι ότι δεν μπορείτε να σταματήσετε να την σκέφτεστε. Πείτε στη μητέρα σας πόσο την αγαπάτε, κοιτώντας την απευθείας στα μάτια. Εκφράστε τα συναισθήματά σας. Ανοιχτείτε, γίνετε γενναίοι.

Καταστρέφουμε τη ζωή μας, όταν παραιτούμαστε από υψηλούς στόχους. Στο τέλος κάθε μέρας, νιώθετε ότι μπορείτε να απολαύσετε τη ζωή σας; Όταν συμβιβαζόμαστε για λιγότερο από ότι κάποτε θέλαμε και προσπαθούσαμε, έχουμε καταστρέψει τις δυνατότητές μας, και προδίδουμε τον εαυτό μας. Μην καταστρέφετε τη ζωή σας με αυτόν τον τρόπο. Η ζωή, η εργασία και η αγάπη είναι όλα άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους.

Credit: Adme.ru

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *