επικαιρότητα

Επαφές Μασούτη με Ahold – Delhaize


Στο "ραντάρ" του ολλανδοβελγικού ομίλου Ahold - Delhaize, ο οποίος έχει παρουσία στην Ελλάδα
μέσω της ΑΒ Βασιλόπουλος, βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, η βορειοελλαδίτικη αλυσίδα Δ. Μασούτης. Παράγοντες της αγοράς και τραπεζικοί κύκλοι υποστηρίζουν πως τα δύο μέρη πραγματοποίησαν πριν από λίγο διάστημα νέο κύκλο επαφών, αντικείμενο των οποίων ήταν η εξαγορά της βορειοελλαδίτικης αλυσίδας από τον διεθνή όμιλο.

Όπως αναμένετο, οι πληροφορίες αυτές δεν επιβεβαιώνονται από τα εμπλεκόμενα μέρη. Αντιθέτως, η πλευρά της βορειοελλαδίτικης αλυσίδας διαψεύδει τα περί πώλησης της, αν και παραδέχεται ότι τα τελευταία χρόνια έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον διάφορων παικτών. Αντίστοιχα, πηγές από την ελληνική θυγατρική του διεθνούς ομίλου κάνουν λόγο για λάθος πληροφορίες περί νέου κύκλου επαφών, αποφεύγοντας ωστόσο να μιλήσουν για την "ταμπακέρα", δηλαδή για το αν υπάρχει ενδιαφέρον εξαγοράς της Δ. Μασούτης.

Η αγορά πάντως επιμένει πως στην τελευταία συνάντηση (σ.σ. δεν είναι η πρώτη φορά που η βορειοελλαδίτικη αλυσίδα δέχεται πρόταση εξαγοράς της από τον διεθνή όμιλο την τελευταία διετία) η Ahold - Delhaize φέρεται να προσέφερε 300 - 350 εκατ. ευρώ για την εξαγορά της Δ. Μασούτης, με την πλευρά της βορειοελλαδίτικης αλυσίδας, όπως υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές, να ζητά πολύ περισσότερα.

Το εαν εν τέλει μέσα στο επόμενο διάστημα η αγορά θα γίνει μάρτυρας ενός ακόμη deal μένει να αποδειχθεί. Το σίγουρο είναι ότι το ενδιαφέρον που υπάρχει για τον Βορειοελλαδίτη λιανέμπορο βγάζει για πολλούς νόημα όχι μόνο οικονομικό αλλά και γεωγραφικό. Και αυτό γιατί η Δ. Μασούτης με ισχυρή παρουσία στη Βόρειο Ελλάδα, μετά και την κατάρρευση της Μαρινόπουλος, έχει ισχυροποιήσει τη θέση της στο Βόρειο τμήμα της χώρας.

Το ερώτημα που τίθεται από την αγορά είναι αν θα καταφέρει να διατηρήσει αυτό το momentum, μετά την ολοκλήρωση του deal Σκλαβενίτη - Μαρινόπουλου, και τι δυνατότητες αντίδρασης θα έχει στον "πόλεμο" τιμών που ξεκίνησε και ο οποίος αναμένεται να κλιμακωθεί.

Όπως έλεγε στο Capital.gr υψηλόβαθμο στέλεχος μεγάλης ελληνικής βιομηχανίας, "η Μασούτης, στην περίπτωση που αποφασίσει να ακολουθήσει αυτόνομη πορεία, για να μην χάσει μερίδια θα πρέπει να θυσιάσει το περιθώριο κέρδους της και να μειώσει τις τιμές της".
Η Δ. Μασούτης, η οποία εφέτος συμπληρώνει 40 χρόνια στην αγορά, εμφάνισε πέρυσι τζίρο 751,66 εκατ. ευρώ, EBITDA 49,02 εκατ. ευρώ, κέρδη προ φόρων 27,33 εκατ. ευρώ και κέρδη μετά τους φόρους 20,31 εκατ. ευρώ, ενώ διαθέτει περισσότερα από 260 καταστήματα.
Παράπονα Ρόδου

Σχόλια


Ακολουθήστε τα Παράπονα Ρόδου στο Google News! Κάντε κλικ εδώ
παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Βγάλτε στη φορα τούς βιασμους των κοριτσιών γιατι σιωπά η αστυνομια και η εισαγγελέας ντροπή

M M S

M M S