ροή ειδήσεων

Δεν φαντάζεστε τι αποτύπωμα είναι αυτό που βλέπετε!


Το μεγάλο αποτύπωμα έχει μήκος 106 εκατοστά και ανακαλύφθηκε στην έρημο Γκόμπι στη Μογγολία.

Οι αρχαιολόγοι που εργάζονται στην έρημο Γκόμπι στη Μογγολία, ανακάλυψαν στα τέλη του Αυγούστου, ένα τεράστιο αποτύπωμα που άφησε ένας από τους δεινοσαύρους ο οποίος έζησε στην Ύστερη Κρητιδική Περίοδο, δηλαδή πριν από 70 έως 90 εκατομμύρια χρόνια, ωστόσο η ανακοίνωση για το εύρημα έγινε το Σάββατο. Η πατημασιά έχει μήκος 106 εκατοστά και πλάτος 77 εκατοστά και ανακαλύφθηκε από μια κοινή ομάδα επιστημόνων του Ινστιτούτου Παλαιοντολογίας και Γεωλογίας της Ακαδημίας Επιστημών της Μογγολίας του Πανεπιστημίου της Οκογιάμα της Ιαπωνίας.


Ο Σινόμπου Ισιγκάκι, καθηγητής παλαιοντολογίας στο πανεπιστήμιο Οκογιάμα και επικεφαλής της ιαπωνικής ομάδας δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι θα συνεχίσουν να ερευνούν την περιοχή για να εντοπίσουν απομεινάρια των δεινοσαύρων.
Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η πατημασιά θα μπορούσε να αντιστοιχεί ενός φυτοφάγου σαυρόποδου. «Υπάρχει πολλές πληροφορίες που μπορούν να αποκτηθούν μόνον από τα ίχνη, όπως για το σχήμα των ποδιών των δεινοσαύρων ή για τον τρόπο που περπατούσαν. Αυτή η ανακάλυψη είναι σημαντική, διότι το σχήμα ενός νυχιού μπορεί να αποκαλύψει αν ανήκει στο πόδι ενός φυτοφάγου δεινόσαυρου», δήλωσε ο Ισιγκάκι.

Ίχνη παρόμοιου μεγέθους βρέθηκαν νωρίτερα σε άλλες χώρες, όπως για παράδειγμα στη Βολιβία και την Ινδία.


Πηγη trelokouneli

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *