ροή ειδήσεων

Ξενοδοχειακή και Τουριστική Εκπαίδευση στην Ελλάδα !


Συνδυάζοντας επί 30 χρόνια την υψηλή ποιότητα της βρετανικής εκπαίδευσης με το ελβετικό μοντέλο πρακτικής εκμάθησης, το Swiss Alpine Center παραμένει η κορυφαία επιλογή στον τομέα των τουριστικών και ξενοδοχειακών σπουδών

Ο εκπαιδευτικός οργανισμός Swiss Alpine Center ιδρύθηκε το 1987 και ειδικεύεται στις σπουδές οργάνωσης και διοίκησης ξενοδοχειακών και τουριστικών επιχειρήσεων. Από το 2012 και σε συνεργασία με το City Unity College προσφέρει τα προγράμματά του στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Cardif Metropolitan University, UK



Η ακαδημαϊκή συνεργασία με διαφορετικούς διεθνείς οργανισμούς επιτρέπει στο Alpine να συνδυάζει στοιχεία από τέσσερα διαφορετικά συστήματα διασφάλισης ακαδημαϊκής ποιότητας και να προσφέρει ένα περιβάλλον μάθησης εφάμιλλο με τα υψηλότερα διεθνή πρότυπα. Για παράδειγμα, στην περίπτωση των προγραμμάτων BachelorΆs και MasterΆs, μόλις ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποχρεωτικής πενταετούς ανανέωσης της αναγνώρισης των προγραμμάτων σπουδών μετά από εξέταση από 8 ανεξάρτητους ελεγκτές οι οποίοι εξέφρασαν το θαυμασμό τους για την επαγγελματική προσέγγιση σε θέματα ποιότητας και το όραμα εκ μέρους του προσωπικού και της διοίκησης του Alpine.

Πρόεδρος του Swiss Alpine Center είναι η κα Sybil Hofmann, αντιπρόεδρος ο κ. Eric Hofmann, ενώ τη διοικητική ομάδα του οργανισμού συμπληρώνουν ο Ακαδημαϊκός Διευθυντής Δρ. Γιάννης Σουβαντζης. Το καθηγητικό επιτελείο απαρτίζουν άρτια κατηρτισμένοι καθηγητές, κάτοχοι μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων, με διεθνή σταδιοδρομία.
Τομείς δραστηριότητας

Μπαίνοντας στον 30ο χρόνο της λειτουργίας του, το Alpine Center έχει καταξιωθεί ως η πλέον έγκυρη επιλογή στις τουριστικές και ξενοδοχειακές σπουδές στην Ελλάδα και θεωρείται μία από τις καλύτερες σχολές στην Ευρώπη. Το κύρος και η ποιότητα των αποφοίτων του, του επιτρέπουν να συνεργάζεται με κορυφαίες επιχειρήσεις της διεθνούς τουριστικής βιομηχανίας.

Φυσικά ο συνεχής εμπλουτισμός και η αναβάθμιση των προγραμμάτων σπουδών αποτελούν προτεραιότητα του Alpine Center. Μέσα από τα σχόλια και τις προτάσεις σπουδαστών, καθηγητών, ακαδημαϊκών συνεργατών αλλά και της βιομηχανίας μέσα από τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Alpine και άλλους επιχειρηματίες του κλάδου, το Alpine Center αναπτύσσει το σύνολο των προγραμμάτων του ώστε να προσφέρει πάντα προγράμματα που είναι τόσο ακαδημαϊκά άρτια όσο και σχετικά με τις ανάγκες της αγοράς.

Παράλληλα, η υπέρογκη ζήτηση για σπουδές εξ αποστάσεως οδήγησε το Alpine να διερευνήσει και να δημιουργήσει μια νέα πλατφόρμα σπουδών online.


Προγράμματα σπουδών



Οι τίτλοι σπουδών που απονέμει το Alpine Center αναγνωρίζονται από πανεπιστήμια και σχολές του εξωτερικού και επιβραβεύονται από την τουριστική βιομηχανία και την εγχώρια αγορά εργασίας, καθιστώντας τους απόφοιτους περιζήτητους. Ειδικότερα, τα προγράμματα σπουδών του Alpine Center είναι:
MA International Hospitality and Tourism Leadership:
Master στη Διεθνή Ηγεσία Φιλοξενίας και Τουρισμού (12-24 μήνες)
BA(Hons) International Hospitality and Tourism Management:
Bachelor στη Διεθνή Διοίκηση Φιλοξενίας και Τουρισμού (3 έτη)
BA(Hons) International Events and Conventions Management:
Bachelor στη Διεθνή Διοίκηση Συνεδρίων και Εκδηλώσεων (3 έτη)
BA(Hons) International Food and Beverage Management:
Bachelor στη Διεθνή Διοίκηση Τροφίμων και Ποτών (3 έτη)
Swiss Alpine Diploma in Hotel Management:
Δίπλωμα στη Διοίκηση Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων (2 έτη)
Swiss Alpine Diploma in Culinary Arts:
Δίπλωμα στη Μαγειρική Τέχνη (2 έτη)
Swiss Alpine Diploma in Events and Conventions Management:
Ελβετικό Δίπλωμα στην Οργάνωση και Διοίκηση Συνεδρίων και Εκδηλώσεων (2 έτη)
Foundation Programme in Hospitality and Tourism:
Προπαρασκευαστικό πρόγραμμα στη Φιλοξενία και τον Τουρισμό (1 έτος)
Distance Learning:
προγράμματα εξ αποστάσεως σε συνεργασία με το Educational Institute of the American Hotel & Lodging Association
Οι Εγκαταστάσεις της Σχολής

Το Swiss Alpine Center προσφέρει τα εκπαιδευτικά του προγράμματα σε συνεργασία με το City Unity College στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Palmyra Beach στη Γλυφάδα. Το ξενοδοχείο διαθέτει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για την εκπαίδευση και πρακτική των σπουδαστών όπως κουζίνα, εστιατόρια, μπαρ και χώρους τμημάτων οροφοκομίας (συμπεριλαμβανομένων χώρων υποδοχής και πλυντηρίων). Οι αίθουσες διαλέξεων είναι πλήρως εξοπλισμένες όπως επίσης η βιβλιοθήκη και η αίθουσα υπολογιστών. Οι σπουδαστές που διαμένουν στο οικοτροφείο του Alpine έχουν τη δυνατότητα επιλογής μονού ή διπλού δωματίου και παρακολουθούν τα θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα στο χώρο της Σχολής. Για τους σπουδαστές υπάρχουν χώροι αναψυχής και προγράμματα δραστηριοτήτων.
Επαγγελματικές Προοπτικές μετά την Αποφοίτηση

Ο γενικότερος προσανατολισμός του Alpine προς τη βιομηχανία εξασφαλίζει το μεγαλύτερο πλεονέκτημα για τους σπουδαστές, δηλαδή την ανταγωνιστικότητά τους και τη σίγουρη απορρόφησή τους από την αγορά εργασίας. Χαρακτηριστικά, μέσα από τις ημέρες καριέρας που διοργανώνει το Alpine και τις προσπάθειες του γραφείου σταδιοδρομίας και πρακτικής άσκησης, πολλοί σπουδαστές δέχονται προσφορές εργασίας από περισσότερες από μία επιχειρήσεις, γεγονός που αποτελεί ιδιαίτερη επιτυχία. Είναι πεποίθηση του Alpine ότι ο τελικός και πιο αυστηρός κριτής της επιτυχίας είναι η ίδια η βιομηχανία και οι μελλοντικοί εργοδότες. Είναι λοιπόν ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το ότι το Alpine απολαμβάνει αυτή τη φήμη και αναγνώριση στην αγορά.

Παράλληλα με τις προσπάθειες του γραφείου σταδιοδρομίας, ηγετικά στελέχη της διεθνούς τουριστικής βιομηχανίας και διευθυντές επιχειρήσεων υποστηρίζουν ενεργά τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες του οργανισμού, προσλαμβάνοντας απόφοιτους και συμμετέχοντας στη Συμβουλευτική Επιτροπή του, η οποία αποτελείται από διευθυντικά στελέχη εταιρειών όπως: Capsis Hotels & Resorts, Heliotopos Congresses, Podimatas Audiovisual, Aegean Airlines, GBR Hellas, Beluga & Associates, Louis Hotels, Starwood Hotels & Resorts, Triaena Destination Management, the British Hellenic Chamber of Commerce, Όμιλος Καλοφωλιά, HAPCO, Travel Daily News, Τουριστική Αγορά, Astir Palace, HVS Consulting, Τουριστικές Επιχειρήσεις Μεσσηνίας Α.Ε., Hilton Athens, Santikos Hotels, καθώς και άλλες κορυφαίες εταιρείες του τουριστικού χώρου.



Κατά τα 30 χρόνια της λειτουργίας του από το Alpine Center έχουν αποφοιτήσει πάνω από 2500 σπουδαστές, οι οποίοι έχουν απορροφηθεί τόσο από την εγχώρια όσο και τη διεθνή αγορά. Πολλοί απόφοιτοι του οργανισμού κατέχουν υψηλές διοικητικές θέσεις σε διάφορους τομείς της βιομηχανίας τουρισμού παγκοσμίως, αναδεικνύοντας την ποιότητα της εκπαίδευσης του Alpine Center σε περισσότερες από 40 χώρες σε 5 ηπείρους. ‘Αλλοι απόφοιτοι έχουν εφαρμόσει τις δεξιότητες που έχουν αποκτήσει ως επιχειρηματίες που διαχειρίζονται τις επιχειρήσεις τους ή ως ειδικευμένοι συνεργάτες σε διεθνείς εταιρείες συμβούλων στη Μέση Ανατολή, τις Η.Π.Α., την Ευρώπη, την Αφρική, την Ασία και την Αυστραλία. .
Πληροφορίες

Swiss Alpine Center, the Swiss Business School for Hotel & Tourism Management Education
Palmyra Beach Hotel Λεωφ . Ποσειδώνος 70, 166 75 Γλυφάδα, Αθήνα
Τηλ : + 30 21 1800 0371 Fax: +30 210 8981 189
E-mail: admissions@swissalpinecenter.com
Website: www.swissalpinecenter.com



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *