ροή ειδήσεων

ΤΟ «ΠΡΟΠΕΤΑΣΜΑ ΚΑΠΝΟΥ»: Τι θέλει να κρύψει η κυβέρνηση από τον ελληνικό λαό

Ακόμα και αυτοί που δεν έχουν πάει στρατό ξέρουν τον όρο «προπέτασμα καπνού», όταν δηλαδή ο εχθρός ή αντίπαλος δημιουργεί ένα σκηνικό προκειμένου να κρύψει τις πραγματικές κινήσεις του, τις προθέσεις του, τους στόχους του. Αυτό ακριβώς κάνουν και οι κυβερνήσεις, δημιουργώντας ένα πλασματικό ή φανταστικό εχθρό προκειμένου να κρύψουν τα πραγματικά προβλήματα.

Μονίμως οι κυβερνήσεις εμφανίζουν ως εχθρό τα media στα οποία «φορτώνουν» την πτώση της δημοτικότητας τους. Το έχουμε ακούσει πάρα πολλές φορές στην Ελάδα ότι οι δημοσιογράφοι, ο Τύπος και τα κανάλια φταίνε για την πτώση των κυβερνήσεων, αλήθεια ή ψέματα;

Προφανώς ψέματα διότι αν οι μισθοί έχουν φτάσει στα 100 ευρώ δεν φταίνει ούτε οι δημοσιογράφοι, ούτε τα ΜΜΕ. Οι δημοσιογράφοι και τα ΜΜΕ καταγράφουν και παρουσιάζουν την πραγματικότητα.

Σήμερα λοιπόν, έχουμε μια κυβέρνηση που τα έχει βάλει με τα κανάλια και τους δημοσιογράφους. Μια κυβέρνηση που παρουσιάζεται ως Ρομπέν των Δασών ή ως Δον Κιχώτης κατά της διαπλοκής και των πλουσίων παρασύροντας την ενημέρωση των πολιτών και δημιουργώντας ένα «προπέτασμα καπνού» στα πραγματικά προβλήματα των Ελλήνων πολιτών και της Ελλάδας.

Οι φόροι σκοτώνουν κάθε αναπτυξιακή και επενδυτική προοπτική. Ελεύθεροι επαγγελματιές, έμποροι, επιχειρηματίες, από 01/01/2017 θα πρέπει να δίνουν προς το Δημόσιο (Εφορία και Ασφαλιστικά Ταμεία) από το 85 ως το 110% του εισοδήματος τους.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο περιμένει κανείς από τους κυβερνώντες να ανοίξει έστω και μια νέα δουλειά; Δεν βλέπουν ότι όλοι σήμερα μικρομεσαίοι, και όχι μόνο, επιχειρηματίες ψάχνουν να βρουν διέξοδο προς το εξωτερικό; Δεν βλέπουν ότι προκειμένου να αντέξουν οι επιχειρήσεις συμπιέζουν το εργατικό κόστος; Δεν βλέπουν στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ ότι 500χιλ. ιδιωτικοί υπάλληλοι αμείβονται από 100 ως 400 ευρώ μηνιαίως; Δεν βλέπουν ότι 126.956χιλ εργαζόμενοι αμείβονται με μικτό μηνιαίο μισθό ως 100 ευρώ; Δεν βλέπουν ότι 1 εκατ. εργαζόμενοι πληρώνονται με καθυστέρηση από 2 ως 6 μήνες το λιγότερο;

Όχι δεν θέλουν να τα δουν ή μάλλον τα βλέπουν αλλά για να μην τα δει το σύνολο της κοινωνίας, αλλά και των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν προτάξει το «προπέτασμα καπνού» με την μάχη κατά των καναλιών.

Τώρα δηλαδή, που ο ΑΝΤ1 και ο SKAI πήραν «άδεια» από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα είναι διαπλοκή, ούτε ο Κύριος Μαρινάκης και ο Κύριος Σαββίδης θα είναι πλούσιοι και εφοπλιστές.

Το «προπέτασμα καπνού» όμως κρύβει και άλλα εξίσου σοβαρά θέματα για την υπόσταση της Ελλάδας.

Ο Ερντογάν ευθέως μας απειλεί, καθώς δεν δέχεται τη Συνθήκη της Λωζάνης, ενώ κάνει λόγο για τα «σύνορα της καρδιάς του». Πού τα θέλει και μέχρι που είμαστε αποφασιμσένοι να τον αφήσουμε να φτάσει; Μήπως θέλει η ημισέληνος να ξανά ανέβει στον Παρθενώνα; Και μπορεί να μην είπε ευθέως για δημοφήφισμα στη Θράκη ο Ερντογάν αλλά το λένε τα τουρκικά ΜΜΕ.

Η ελληνική κυβέρνηση βέβαια, ενώ ο Ερντογάν μας ¨φτύνει¨ λέει ότι ψιχαλίζει. Ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών μας είπε ότι όλα όσα λεέι ο Ερντογάν είναι για εσωτερική κατανάλωση, αλλά και για τη Μοσούλη.

Την ίδια ώρα με περισσό θράσος και ο Έντι Ράμα αμφισβητεί την υφαλοκρηπίδα – ίσως να θέλει την Κέρκυρα – ενώ ρίχνει λάδι στη φωτιά με τους Τσάμηδες.

Οι Σκοπιανοί, όπως είναι γνωστό, θέλουν όλη τη Μακεδονία. Σε λίγο να δείτε που και οι Βούλγαροι θα θέλουν την Καβάλα. Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών βέβαια, περιμένει του καρεκλοκένταυρους του ΑΠΕ για να ενημερωθεί.

Κατά τα άλλα η κυβέρνηση ασχολείται με το «προπέτασμα καπνού», γιατί η ίδια δεν μπορεί και δεν θέλει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα, τα οποία φυσικά δεν θέλει να τα δει και ο ελληνικός λαός.


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *