ροή ειδήσεων

Ξεκίνησε για να... διακοπεί η δίκη των στημένων αγώνων


Με παρόντα ένα μόνο εκ των βασικών κατηγορουμένων, τον Αχιλλέα Μπέο, διακόπηκε για τις 7 Νοεμβρίου 2016 η δίκη της υπόθεσης των στημένων αγώνων του 2011.

Αιτία της διακοπής ήταν τα κωλύμματα των συνηγόρων υπεράσπισης κάποιων εκ των 84 κατηγορουμένων στην υπόθεση αλλά και το γνωστό πρόβλημα της αίθουσας που επιβάλλει τη μεταφορά της διαδικασίας σε άλλη πολλαπλών χρήσεων του Εφετείου της Αθήνας.


Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κάθισε ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου και τελών σε αργία Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος.

Μαζί του, πρώην και νυν ποδοσφαιρικοί παράγοντες, ποδοσφαιριστές, διαιτητές, μπούκερς και άλλοι
οι οποίοι κατηγορούνται για παράνομες πράξεις που αφορούν στον χώρο του ποδοσφαίρου όπως χειραγώγηση αγώνων, διορισμούς διαιτητών προς όφελος συγκεκριμένων ομάδων, δωροδοκίες ποδοσφαιριστών.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση είχαν ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου και ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Ηλιούπολης, Γιώργος Τσακογιάννης.

Στον μακρύ κατάλογο των κατηγορουμένων περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων ο Ιωάννης Κομπότης, πρώην μεγαλομέτοχος του Λεβαδειακού, ο Γιώργος Μποροβήλος διοικητικός ηγέτης του Αστέρα Τρίπολης και ο Δημήτρης Μπάκος, ιδιοκτήτης του Αστέρα Τρίπολης, ο Κωνσταντίνος Χρυσοχοΐδης μεγαλομέτοχος του Διαγόρα Ρόδου, ο Μιχάλης Κουντούρης, εκ των αντιπροέδρων της ΠΑΕ Ολυμπιακός και ο Ηρακλής Νυκτάρης, αφανής παράγοντας της ΠΑΕ ΟΦΗ.

Επίσης, δικάζονται πρώην και νυν ποδοσφαιριστές όπως ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, ο Κώστας Μενδρινός και ο Απαρεσίδο Άλβες Λουίς Μιγκέλ αλλά και ο bookmaker Βασίλης Καρακούλιας οι μάνατζερ, Άγγελος Τραυλός και Αθανάσιος Ντότσης, ο Νικόλαος Χάλκος, πρώην πρόεδρος της Ηλιούπολης και ο Αλέξανδρος Βοσνιάδης, προπονητής.



Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, 21 αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδος χειραγωγήθηκαν το διάστημα 2010-2011 και ακόμη 51 ποδοσφαιρικούς αγώνες της Super League την περίοδο 2009-2010. Από αυτούς τους αγώνες 12 συμπεριλήφθηκαν στο «ΠΑΜΕ Στοίχημα» του ΟΠΑΠ με αποτέλεσμα οι κατηγορούμενοι να αποκομίσουν όφελος από το παράνομο στοίχημα της τάξεως των 209.846, 63 ευρώ. Σημειώνεται πως η δίκη έχει αναβληθεί ήδη μία φορά λόγω της αποχής των δικηγόρων.

Στη λίστα των μαρτύρων της υπόθεσης (συνολικά 69) περιλαμβάνεται και το όνομα του προέδρου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για την υπόθεση αυτή που έχει χαρακτηριστεί ως σκάνδαλο του «Koriopolis» ωστόσο απαλλάχθηκε με βούλευμα.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *