Μετά από προσπάθειες πολλών ετών, δρομολογήθηκε η διαδικασία για την πιστοποίηση του θυμαρίσιου μελιού της Καλύμνου, ως διατροφικός θησαυρός λόγω των εξαιρετικών του ιδιοτήτων.
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ανταποκρινόμενη σ’ ένα πάγιο αίτημα των παραγωγών του νησιού, με τη συμπαράσταση του Δήμου Καλυμνίων, του Εμπορικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου και των δύο τοπικών συνεταιρισμών μελισσοκόμων του νησιού , προχώρησε στην ανάθεση του έργου της πιστοποίησης του προϊόντος, σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπονται από τον Νόμο .
Η κίνηση αυτή της Περιφέρειας, που γίνεται στα πλαίσια της γενικότερης προσπάθειας της να βοηθήσει στην ανάπτυξη της οικονομικής δραστηριότητας των νησιών, έχει ιδιαίτερη αξία σε μια πολύ δύσκολη οικονομική περίοδο , καθώς αναμένεται να δώσει μεγάλη ώθηση σ’ ένα ανερχόμενο κλάδο παραγωγών στην Κάλυμνο και αξιοποιεί ένα σπουδαίο συγκριτικό πλεονέκτημα του νησιού που μέχρι σήμερα δεν είχε αναδειχθεί επαρκώς .
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.