ροή ειδήσεων

Συναγερμός για καρκίνο λόγω συνθετικού χλοοτάπητα

Τριάντα ερασιτεχνικά σωματεία στην Ολλανδία, αναγκάστηκαν να κλείσουν τις αθλητικές τους εγκαταστάσεις, εν αναμονή της επαλήθευσης από τις Αρχές για ύπαρξη καρκινογόνων ουσιών στα γήπεδά τους με συνθετικό χλοοτάπητα.

Ο «συναγερμός» ενεργοποιήθηκε πριν από λίγα χρόνια στην Ιταλία, το 2006, λίγο πριν από το τέλος της θητείας της κεντροδεξιάς κυβέρνησης.

«Ο τεχνητός χλοοτάπητας που κατασκευάστηκε στην Ιταλία είναι δυνητικά καρκινογόνος» ήταν το τελικό πόρισμα που ανακοίνωσαν οι ειδικοί.

Ένας συναγερμός που δέκα χρόνια μετά επιστρέφει στην επικαιρότητα μετά από όσα συνέβησαν τις τελευταίες ώρες στην Ολλανδία.

Η κυβέρνηση της Χάγης, έκανε έκκληση στο Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας για άμεση διερεύνηση, μετά τη μετάδοση ντοκιμαντέρ το οποίο προβλήθηκε τις τελευταίες ημέρες στην ολλανδική τηλεόραση, φέρνοντας στο προσκήνιο το συγκεκριμένο ζήτημα.

Το αποτέλεσμα ήταν, τριάντα ερασιτεχνικά σωματεία αναγκάστηκαν να κλείσουν τις αθλητικές εγκαταστάσεις τους λόγω του πιθανού κινδύνου ο τεχνητός χλοοτάπητας και τα βιομηχανικά παράγωγά του να μπορούν να θέσουν την υγεία των αθλητών σε κίνδυνο.

Οι ουσίες με τις οποίες είχαν κατασκευαστεί και εκείνα που έχουν εκδοθεί κατά τη διάρκεια της έκθεσης με τα στοιχεία θεωρούνται από ορισμένους εμπειρογνώμονες ως δυνητικά καρκινογόνες. Αναπόφευκτα η Ολλανδική Κυβέρνηση ξεκίνησε την άμεση διερεύνηση της υπόθεση ώστε να διευκρινιστεί τι συμβαίνει.


Πηγη sportfm

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *