επικαιρότητα

Παρατείνεται η προθεσμία για ρύθμιση οφειλών σε ΔΕΗ


Την παράταση της ρύθμισης για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές έως το τέλος του χρόνου αναμένεται να αποφασίσει εντός της ημέρας το Δ.Σ. της ΔΕΗ, σύμφωνα με όσα ανέφεραν πηγές της επιχείρησης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ήταν η τελευταία ημέρα της σχετικής προθεσμίας.

Μάλιστα, όπως εκτιμά ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης, η νέα παράταση της ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔΕΗ θα είναι, αυτή τη φορά, έως τις 31 Δεκεμβρίου.

“Υπάρχει πολύ σοβαρή πιθανότητα να δοθεί νέα παράταση μέχρι τέλος του χρόνου. Περιμένουμε την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου για να την ανακοινώσουμε και επίσημα” ανέφερε ο κ. Αδαμίδης.

Από το πρωί σε όλα τα υποκαταστήματα της ΔΕΗ υπάρχει μεγάλη ουρά από πολίτες, που σπεύδουν να διακανονίσουν τις οφειλές τους. “Οι Έλληνες πάντα είναι της τελευταίας στιγμής. Υπάρχει μεγάλη κινητικότητα σε όλα τα υποκαταστήματα της χώρας. Όλο αυτό το διάστημα υπάρχει ικανοποιητική τήρηση των διακανονισμών. Το ποσοστό αυτό αγγίζει το 85%. Για να κάνουμε ασφαλή εκτίμηση θα πρέπει να περάσουν τουλάχιστον 10 μήνες. Το καλοκαίρι ήταν θεωρητικά εύκολο και δεν υπήρχαν πολλά έξοδα. Η παράταση που θα δοθεί, είναι η τελευταία γιατί εάν υπάρξει άλλη παράταση νομίζω οτι η εταιρεία χάνει την αξιοπιστία της. Ωστόσο εφαρμόζουμε κοινωνική πολιτική, επιστρέφοντας 15% στους συνεπείς καταναλωτές. Είναι ό,τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε” επισήμανε ο κ. Αδαμίδης.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ αναφέρθηκε και στη μείωση των εργαζομένων στην εταιρεία, αλλά και στις συνθήκες ανταγωνισμού. “Υπάρχουν πολλές κενές θέσεις. Οι υπάλληλοι κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν, όμως δεν φθάνουν. Η εταιρεία βρίσκεται σε άσχημη οικονομική κατάσταση. Σε αυτή την κατάσταση σημαντικό ρόλο παίζουν οι δημοπρασίες ενέργειας για τους ανταγωνιστές, καθώς η ΔΕΗ υποχρεώνεται να πουλά κάτω του κόστους. Αυτό δεν υπηρετεί τον υγιή ανταγωνισμό. Οι πάροχοι δεν έχουν απολύτως κανένα κόστος και μπορούν να είναι ανταγωνιστές. Πρόσφατα αγόρασαν 4000 γιγακιλοβατόρες κάτω του κόστους. Αυτό είναι ένα μεγάλο θέμα” κατέληξε ο κ.Αδαμίδης

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

S M S

Αντιδήμαρχο ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ θα έχουμε;
Αρε που είσαι Χατζή... με τον Γιαννακάκη ;;;

Μετάφραση

παράπονα Ρόδου
1 εικόνα 1000 λέξεις στο Instagram!
Δείτε επίσης