ροή ειδήσεων

Χατζής: Δεν σας συμφέρει σε καμία περίπτωση κ. Δήμαρχε η σύγκριση με την δική μας τετραετία.


Καμία έκπληξη από την απάντηση του κ. Δημάρχου.

Δύσκολο πράγμα να γνωρίζει κανείς τον εαυτό του. Συμφωνώ μαζί του

Αν γνώριζε ο κ. Δήμαρχος τον εαυτό του δεν θα εκτίθετο.

Πως αλλιώς θα μπορούσε κανείς να ερμηνεύσει την απάντησή του στην προσπάθειά μας να ενημερώσουμε τους κατοίκους του νησιού για το τι έχουν να αντιμετωπίσουν τα επόμενα χρόνια στο θέμα της υποβάθμισης της ποιότητας της ζωής τους από την ανικανότητα ή σκοπιμότητα με την οποία αντιμετωπίζουν το πολύ σοβαρό θέμα της καθαριότητος «οι αλλού κι’ αλλού» .

Επιθέσεις προσωπικού χαρακτήρα για θέματα που δεν έχουν σχέση με την αλήθεια από τον κ. Δήμαρχο. Για την ταμπακιέρα κουβέντα.

Δεν απαντήσατε κ. Δήμαρχε, όχι σ’ εμάς εμείς γνωρίζουμε, στους κατοίκους του νησιού αν είναι αλήθεια ή ψέματα ότι με το σχέδιο ανάθεσης της καθαριότητος του νησιού που παρουσιάσατε προς συζήτηση στο Δ.Σ. επιχειρείτε:

1. Την ενοποίηση τριών διαγωνισμών καθαριότητος σε έναν με στοιχεία «μαγειρεμένα» για να δικαιολογηθεί και το κόστος .

2. Την προμήθεια εξοπλισμού για το έργο της καθαριότητος χωρίς διαγωνισμό. Μόλις 1200 κάδους, 100 καλάθια και 120 Press Containers ζητάτε να προμηθευτεί ο ανάδοχος για λογαριασμό του δήμου χωρίς διαγωνισμό. Ο εξοπλισμός αυτός όπως παραδέχεται η εισήγηση είναι απαραίτητος για την υλοποίηση του έργου της καθαριότητος που εδώ και δύο και πλέον χρόνια που είσθε δήμαρχος δεν προμηθευτήκατε με αποτέλεσμα να ζέχνει το νησί. Η ευθύνη λοιπόν για την κατάντια της Ρόδου στο θέμα της καθαριότητος οφείλεται στην ανικανότητα των εργαζομένων στην καθαριότητα όπως ισχυρίζεστε ή στη δική σας ?

3. Την ανάθεση της λειτουργίας του ΚΔΑΥ (Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών) στον ιδιώτη Γνωρίζετε ασφαλώς ότι είναι αδύνατον να γίνει παραλαβή του έργου από τον εργολάβο λόγω αδυναμίας τακτοποίησης των υποχρεώσεων προς αυτόν άρα καθίσταται αδύνατη και η λειτουργία του . Γνωρίζετε επίσης ότι για την ενοικίαση δημοτικού ακινήτου απαιτείτε αυτοτελής διαγωνισμός, αλλά σιωπάτε. Γιατί ?

Για το λειτούργημα που θα επιτελέσει ο ιδιώτης στην καθαριότητα του δίνετε Bonus 2.000.000 €/ έτος από τη λειτουργία του ΚΔΑΥ, πέραν των 4,2 εκατομμυρίων που θα λάβει ως αμοιβή/έτος !!!

4. Ποιο είναι το ποσοστό του έργου της καθαριότητος που εκχωρείτε στον ιδιώτη? Μήπως πλησιάζει το 100% ? Επιτρέπεται η ανάθεση όλου του έργου σε ιδιώτη και αν το κάνετε αυτό τότε οι 286 υπάλληλοι της Διεύθυνσης καθαριότητος με τι θα ασχολούνται? Κόστος μισθοδοσίας των υπαλλήλων αυτών 6.000.000 €/έτος

Δεν δώσατε καμία απάντηση για όλα αυτά και πολλά άλλα, όπως διόγκωση του προς εκτέλεση έργου (παρουσίαση αυξημένων ποσοτήτων απορριμμάτων, διόγκωση των εξόδων λειτουργίας του ΚΔΑΥ (μισθοί εργατών 2.700 €/μήνα !), απόκρυψη των ποσοτήτων των ανακυκλώσιμων υλικών (πλαστικά από θερμοκήπια, ξύλα κλπ) που αυξάνουν τα κέρδη του ιδιώτη εργολάβου

Αλλά που να βρεθεί χρόνος να ασχοληθείτε με θέματα πεζά όπως η καθαριότητα προέχουν οι εορτές και οι πανηγύρεις όπου ομολογουμένως διαπρέπετε .

Θα μπορούσα να συνεχίσω να εκθέτω όλα όσα απέφυγε να αναφέρει ο κ. Δήμαρχος στην απάντησή του αλλά θεωρώ ότι οι κάτοικοι του νησιού αντελήφθησαν τι συμβαίνει. Δεν μπορώ όμως να μην αναφερθώ στα παραμύθια της Χαλιμάς στα οποία αναφέρθηκε ο αξιότιμος κ. Δήμαρχος.

Αναφέρθηκε ο κ. Δήμαρχος στην προίκα που άφησε η ΔΕΚΡ στο δήμο Ρόδου επί θητείας μου αμφισβητώντας την. Μου προξενεί εντύπωση ένας μελετηρός Δήμαρχος ο οποίος εντρυφά καθημερινά σε κάθε έγγραφο που έχει σχέση με τη θητεία μου δεν γνωρίζει την προίκα που αφήσαμε στη ΔΕΚΡ ?.

Να του γνωρίσω λοιπόν ότι σ΄ αυτά τα τέσσερα χρόνια της παρουσίας μου στη θέση του δημάρχου η ΔΕΚΡ απέκτησε εξοπλισμό που αποτελείτο από : Επτά απορριμματοφόρα το ένα με γερανό, Ένα μηχάνημα σκούπα, Πέντε νέα φορτηγά, Ένα Λειοτεμαχιστή ογκωδών αντικειμένων, Σαράντα τρεις υπογειοποιημένους κάδους, 500 συμβατικούς κάδους, Δύο σπίτια ανακύκλωσης, Αλλαγή των λαμπτήρων φωτισμού με νέους οικονομίας, η ΔΕΚΡ ήταν πρώτη στην Ελλάδα σε ανακύκλωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, ανακύκλωση 320 τόνων ελαστικών, 6 τόνων μπαταριών και ένας από τους δύο δήμους στην Ελλάδα που εγκατέστησε σύστημα καταγραφής ηλεκτρικής ενέργειας

Το διάστημα αυτής της τετραετίας η ΔΕΚΡ στο θέμα των οικονομικών της μείωσε τα χρέη του παρελθόντος σε ασφαλιστικούς οργανισμούς, δημόσιο και προμηθευτές

Εντύπωση μου προκαλεί το ότι επιμένει να παρουσιάζεται αδιάβαστος ο κ. Δήμαρχος αν και γνωρίζει ότι παρέλαβα τον δήμο με ταμείο 820 € και χρέη 45 εκατομμυρίων και τον παρέδωσα με ταμείο αρκετών εκατομμυρίων με μειωμένες κατά 5 000.000 τις οφειλές στην Τράπεζα MARFIN με έργο μεγάλο ορατό και μετρήσιμο από όλους τους κατοίκους της πόλης πλην του κ. Χατζηδιάκου.

Να σημειώσω απλά ότι τα διάσπαρτα με υψηλό επιτόκιο δάνεια του δήμου τα συγκέντρωσα μετά από Διεθνή διαγωνισμό σε μία Τράπεζα με επιτόκιο 1,8% και μάλιστα σε ένα ομολογιακό δάνειο. Αν θεωρεί ότι είναι καταστροφικό για το Δήμο γιατί δεν το ακυρώνει για να επιτύχει κάτι καλύτερο ?

Σε ότι αφορά την αντιμετώπιση των ΡΟΜΑ λυπούμε αλλά αυτό έχει σχέση με τη φιλοσοφία που κουβαλά ο καθένας μέσα του καθώς και τις προτεραιότητες που ο καθένας βάζει. Η παράταξή μας έθεσε ως προτεραιότητα της την προστασία της ζωής και της Υγείας των κατοίκων της πόλης και όχι την εξοικονόμηση ολίγων €.

Τον συμβουλεύω να αγοράσει μηχάνημα για την απομάκρυνση του πλαστικού από τα καλώδια που κλέβουν οι ΡΟΜΑ παρά να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία των κατοίκων του νησιού. Ούτε αυτό δεν μπορεί να κατανοήσει ο κ. Χατζηδιάκος ?.

Τώρα για τα ακίνητα που επέλεξε για εγκατάσταση των ΡΟΜΑ ποιος ευθύνεται για τον ξεσηκωμό των κατοίκων μάλλον έχει επιλεκτικά ασθενή μνήμη διαφορετικά θα θυμόταν ότι ο ίδιος κάλεσε Εισαγγελέα και Αστυνομία, για το πως λειτούργησε στο θέμα του υποσταθμού της ΔΕΗ καλύτερα να το διαγράψει από τη μνήμη του.

Δεν σας συμφέρει σε καμία περίπτωση κ. Δήμαρχε η σύγκριση με την δική μας τετραετία.

Μπορεί να είναι ένας επιτυχημένος δικηγόρος - επιχειρηματίας ο οποίος όπως ο ίδιος δήλωσε στο Δ.Σ. έχει εξασφαλίσει περιουσιακά στοιχεία ικανά να ζήσουν και τα δισέγγονα του, όμως είναι ένας κακός Δήμαρχος όπως δείχνου τα έργα του αυτό το ήμισυ της θητείας του.

Ας συμβιβασθεί με τον έλεγχο που του ασκείται αυτός αφορά τον Δήμαρχο όχι τον κ. Χατζηδιάκο

Χατζής Ν. Χατζηευθυμίου

Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης 
Ροδιακή Δημιουργία (ΡΟ.ΔΗ.)

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *