ροή ειδήσεων

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ Γ.Ν.ΡΟΔΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ


Αγαπητέ κάτοικε της Ρόδου,

Η σημερινή άσχημη κατάσταση που επιτρέπει στην εργοδοσία και τις κυβερνήσεις της να μας αφαιρούν μαζικά κατακτήσεις που κέρδισαν οι προηγούμενες γενιές με μακροχρόνιους αγώνες, μαζικές απεργίες και θυσίες, δεν θα κρατήσει για πάντα.

Η ευτυχία σου και αυτή των παιδιών σου δεν είναι στα χέρια της κυβέρνησης και των αφεντικών της, δεν είναι ούτε στον προσωπικό αγώνα για επιβίωση. Είναι στον κοινό συλλογικό αγώνα για να επιβάλλουμε το δίκιο μας, εμείς οι πολλοί απέναντι στους λίγους που μας το στερούν βίαια.

Οι εξελίξεις στον κλάδο μας τα χρόνια πριν την καπιταλιστική οικονομική κρίση, αλλά και μέσα σε αυτή, δείχνουν ότι οι μόνοι κερδισμένοι διαχρονικά είναι οι μονοπωλιακοί όμιλοι στην Υγεία, είναι οι μεγαλοεπιχειρηματίες στην αποκατάσταση και την πρόνοια που εξασφάλιζαν τεράστια κέρδη σε κάθε περίοδο, με κάθε κυβέρνηση. Παλιότερα με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και σήμερα με τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η ενίσχυση της κερδοφορίας τους ήρθε μέσα από το τσάκισμα των μισθών μας, των εργασιακών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων. Ήρθε μέσα από την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση των κρατικών υγειονομικών μονάδων, για να αυξάνεται το «ζεστό χρήμα» που πηγαίνει από τον κρατικό προϋπολογισμό στους εφοπλιστές και τους βιομήχανους.

Η αύξηση πληρωμών των ασφαλιστικών ταμείων και των ίδιων των ασφαλισμένων και ανασφάλιστων απ ευθείας από την τσέπη τους για εξετάσεις, νοσήλια, θεραπείες, φάρμακα υπηρετεί το στόχο να φτιαχτεί ένα σύστημα πλήρως ανταποδοτικό. Νοσοκομεία με τζίρο και μειωμένη κρατική χρηματοδότηση (αυτόνομες αυτοδιοικούμενες μονάδες) είναι η στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης «οικειοθελώς» συμφωνημένη από τις σοσιαλδημοκρατικές και νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις.

Όπως το νοσοκομείο της Σαντορίνης που χτίστηκε και εξοπλίστηκε από τον κόπο του λαού, παραδόθηκε όμως από την κυβέρνηση Συριζα- ΑΝΕΛ σε Ανώνυμη Εταιρεία (Α.Ε.), την ΑΕΜΥ, στελεχώθηκε και με δανεικό προσωπικό, για να λειτουργεί ως αυτοχρηματοδοτούμενη μονάδα.

Στο Γ.Ν. Ρόδου οι προσλήψεις που έγιναν ακόμη και αυτές που εξαγγέλθηκαν τελευταία, είναι σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στα 240 κενά σε προσωπικό και σε καμιά περίπτωση δεν λύνουν το πρόβλημα της εξουθένωσης του προσωπικού και της καλυτέρευσης των υπηρεσιών υγείας προς τους ασθενείς.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ Δ Ι Ε Κ Δ Ι Κ Ο Υ Μ Ε:


Ø ΤΩΡΑ μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων που εργάζονται με ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα.

Ø Ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ με σύγχρονους όρους και δικαιώματα. Κάτω τα χέρια από το Ανθυγιεινό επίδομα.

Ø Να αποκατασταθούν άμεσα όλες οι απώλειες που είχαμε μισθολογικές, ασφαλιστικές, εργασιακές. Μέτρα προστασίας της μητρότητας για όλους τους εργαζόμενους.

Ø Αποκλειστικά Δημόσια - Δωρεάν, Καθολική & Υποχρεωτική ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ. Να πληρώσει το κράτος κι η εργοδοσία.

Ø Τα σχέδια της κυβέρνησης για την Ψυχική Υγεία και την ΠΦΥ να μη φθάσουν στη βουλή!

Ø Αποκλειστικά Δημόσια, Δωρεάν και Σύγχρονη ΥΓΕΙΑ - ΠΡΟΝΟΙΑ για όλο το λαό. Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση.



Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος                        Η Γενική Γραμματέας

Μιχαλίτσα Τσαμπουνιάρη   Μαρία Σαρικά

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *