επικαιρότητα

Εργαζόμενοι ΕΚΑΒ: Το υπουργείο βάζει φρένο στα ασθενοφόρα και…γκάζι στα ρουσφέτια


Όπως αναφέρει το Σωματείο εργαζομένων του ΕΚΑΒ, στην Αττική 20 τομείς του ΕΚΑΒ είναι κλειστοί λόγω βλάβης οχημάτων και τουλάχιστον 70 ασθενοφόρα ακινητοποιημένα λόγω σοβαρών χρόνιων και μη επισκευάσιμων βλαβών

Με δωρεές ελαστικών από ιδιώτες κινούνται πλέον τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ – όπου κινούνται βεβαίως διότι όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων του ΕΚΑΒ αυξάνονται τα ακινητοποιημένα οχήματα στην Αττική και η «εξαφάνιση» οχημάτων από άλλες περιοχές της χώρας που έχουν μείνει ακάλυπτες από εξωνοσοκομειακή βοήθεια. Την ίδια στιγμή, βρίσκεται σε εξέλιξη, κατά το Σωματείο, μια τεράστια επιχείρηση «κάλυψης» ρουσφετολογικών αιτημάτων εργαζομένων του ΕΚΑΒ και κύμα μετακινήσεων προς την Κρήτη, και την εκλογική περιφέρεια του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, κ. Παύλου Πολάκη.

Όπως αναφέρει το Σωματείο εργαζομένων του ΕΚΑΒ, στην Αττική 20 τομείς του ΕΚΑΒ είναι κλειστοί λόγω βλάβης οχημάτων και τουλάχιστον 70 ασθενοφόρα ακινητοποιημένα λόγω σοβαρών χρόνιων και μη επισκευάσιμων βλαβών. Η παλαιότητα των οχημάτων σε συνδυασμό με την έλλειψη ανταλλακτικών και ελαστικών βγάζει εκτός κίνησης ολοένα και περισσότερα ασθενοφόρα. Στην τομείς της περιφέρειας το πρόβλημα αντιμετωπίζεται με τις – γνωστές και από το ΕΣΥ- δωρεές ιδιωτών. Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι «σε τομείς της Περιφέρειας η αντικατάσταση των ελαστικών κάποιες φορές παρέχεται ως δωρεά από ιδιώτες».

Καταγγέλλουν επίσης τεράστιο πρόβλημα με την έλλειψη προσωπικού τόσο στην Αττική όσο και στην Περιφέρεια. Μεγάλες γεωγραφικές περιοχές παραμένουν ακάλυπτες από ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ (ορεινή Αρκαδία, Άστρος Κυνουρίας, επαρχία Ερμιονίδος Ν.Αργολίδας, Μεσσηνιακή Μάνη, Μήλος) αλλά και περιοχές όπου υπάρχει τομέας που υπολειτουργεί λόγω της έλλειψης προσωπικού (Κάρυστος, Ιστιαία, Θήβα, Τήνος, Πάρος, Ίος, Νάξος, Μύκονος, Σαντορίνη, Άνδρος, Κάλυμνος, Κως, Κύθηρα, Μολάοι Λακωνίας, Πύλος Μεσσηνίας ).

Ωστόσο, το Σωματείο υποστηρίζει πως «η διοίκηση του ΕΚΑΒ και κατ΄ επέκταση η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας αντί να ασχοληθεί με τα σοβαρά και τεράστια προβλήματα του Οργανισμού που έχουν άμεση επίπτωση στην επιχειρησιακή λειτουργία του ΕΚΑΒ έχει ως πρώτο μέλημα την ρουσφετολογική αποκατάσταση των πάσης φύσεως αιτημάτων για μετακινήσεις -μεταθέσεις υπαλλήλων χωρίς κανένα κριτήριο».
Συγκεκριμένα, επικαλούνται μετακινήσεις υπαλλήλων από το ΕΚΑΒ Αθηνών με αποφάσεις του προέδρου ΔΣ του ΕΚΑΒ με παράκαμψη τόσο του Υπηρεσιακού Συμβουλίου όσο και της σειράς προτεραιότητας σύμφωνα με το Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα.

«Μερικές από τις μετακινήσεις αυτές είναι στοχευμένες, καθώς γίνονται προς την εκλογική Περιφέρεια του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας και υπεύθυνου για το ΕΚΑΒ κ. Πολάκη» παρατηρεί το Σωματείο, προσθέτοντας πως στο ΕΚΑΒ υπάρχουν εκατοντάδες αιτήσεις εργαζομένων για μετάθεση οι οποίες δεν ικανοποιούνται εδώ και χρόνια «και οι οποίες έχουν δημιουργήσει πέρα από προσωπικά προβλήματα σε εργαζομένους μια οξυμένη ατμόσφαιρα στην υπηρεσία, ειδικά όταν δεν τηρείται καμία προβλεπόμενη διαδικασία».

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ζητούν άμεση συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό ώστε «να βρεθεί λύση για τα σοβαρά προβλήματα του ΕΚΑΒ και για να ακυρώσει τις παράνομες και ρουσφετολογικές αυτές μετακινήσεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις» καταλήγουν.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Ο καθηγητής που μιλησε στην εκπομπη " Επιλογες" της ΕΡΤ 1 για την δολοφονία της Ελενης, είναι το λιγότερο που μπορώ να πω αχάριστος. Η Κοινωνία της Ρόδου ποναει και το βλέπουμε καθημερινά σε συζητήσεις μεταξυ μας αλλά και στα ΜΚΔ. Τα λόγια του προσβάλουν τον Ροδιακη λαό.

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά