ροή ειδήσεων

Χαμός στο Ίντερνετ με συσκευές που ανατινάζονται: Αναφορές για έκρηξη iPhone 7 και καταστροφές (και) πλυντηρίων της Samsung


Η υπόθεση των Galaxy Note 7 που έπιαναν φωτιά έχει κοστίσει πολύ στη Samsung, καθώς, πέρα από το το κόστος της αντικατάστασης, αποτελεί και έναν πολύ βαρύ πλήγμα στο γόητρο της εταιρείας.

Ωστόσο, στην εποχή των social media, όπου το οτιδήποτε μπορεί να «γίνει viral» (να εξαπλωθεί) σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, είναι πολύ εύκολο κάποιες φημολογίες που επηρεάζονται από τέτοια γεγονότα να αποκτούν τη δική τους ορμή. Μια τέτοια περίπτωση, σαφώς επηρεασμένη από το «Explodegate» της Samsung, είναι η κυκλοφορία μιας εικόνας ενός κατεστραμμένου iPhone 7 που κυκλοφόρησε στο Reddit την Τετάρτη, οι ζημιές στο οποίο φαίνεται να προκλήθηκαν από φωτιά/ έκρηξη. Όπως σημειώνεται σε δημοσιεύματα του Mashable και άλλων μέσων, η φωτογραφία αυτή σάρωσε τα social media και τον ειδικό Τύπο, καθώς πολλοί σύγκριναν την περίπτωση αυτή με το πρόβλημα των phablets της Samsung.

Σύμφωνα με το Mashable, ο χρήστης που ανέβασε πρώτος τη φωτογραφία στο Reddit ήταν ο kroopthesnoop, ο οποίος έγραψε πως ένας συνάδελφός του στη δουλειά είχε παραγγείλει τη συσκευή, η οποία έφτασε σε αυτή την κατάσταση. Σε μεταγενέστερα posts, έγραψε πως η Apple και η AT&T ενημερώθηκαν και θα στείλουν τηλέφωνο για αντικατάσταση. Ωστόσο, όπως σημειώνεται, κρίνοντας από τις εικόνες, φαίνεται το τηλέφωνο κάποια στιγμή να δέχτηκε δυνατό χτύπημα, το οποίο με τη σειρά του προκάλεσε φωτιά στη μπαταρία. Αν και δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο για κάποιο λόγο το τηλέφωνο να πήρε φωτιά μόνο του, θεωρείται μάλλον μικρό, καθώς το τηλέφωνο δεν ήταν σε λειτουργία και ήταν καινούριο. Επίσης, ακόμα και στο Explodegate, τα τηλέφωνα παρουσιάζουν το πρόβλημα κατά την φόρτισή τους, ενώ είναι σε λειτουργία. Αυτό δεν σημαίνει πως είναι αδύνατον να υπερθερμανθεί και να εκραγεί μια μπαταρία iPhone 7, αλλά κατά κανόνα πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά.

Σε παρόμοιο πλαίσιο, τον «πονοκέφαλο» της Samsung επιδείνωσαν αναφορές περί εκρήξεων σε πλυντήριά της, μετά το σκάνδαλο των Galaxy Note 7. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Washington Post, υποβλήθηκε τον περασμένο μήνα αγωγή ομοσπονδιακού τύπου στις ΗΠΑ , σύμφωνα με την οποία κάποια πλυντήρια δονούνται πάρα πολύ δυνατά όταν είναι πολύ φορτωμένα, με αποτέλεσμα να χαλαρώνει ο κάδος και να προκύπτει μια «φυγόκεντρη έκρηξη» που καταστρέφει το μηχάνημα και αποτελεί κίνδυνο για τον γύρω χώρο.






Οι ενάγουσες είναι τρεις γυναίκες, μία από το Τέξας, μια από την Ιντιάνα και μια από την Τζώρτζια, και ισχυρίζονται πως η Samsung γνωρίζει για το πρόβλημα εδώ και χρόνια και δεν έχει κάνει τίποτα.

Την Τετάρτη, πάνω από έναν μήνα μετά την υποβολή της αγωγής, η αμερικανική Consumer Product Safety Commission (CPSC) εξέδωσε ανακοίνωση περί «ζητημάτων ασφαλείας» με τα πλυντήρια της νοτιοκορεατικής εταιρείας, τονίζοντας ότι συνεργάζεται μαζί της για την εξέταση και επίλυση του όποιου ζητήματος.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *