ροή ειδήσεων

Πυρηνική βόμβα Ενιαίου Φορολογικού Συντελεστή στο 15%


Τσίπρας-Καμμένος θέλουν την Ελλάδα πόλο έλξης των Μουσουλμάνων επιχειρηματιών που εγκαταλείπουν τις ΗΠΑ


Αποκάλυψη-βόμβα από το “Κουρδιστό Πορτοκάλι”. Σύμφωνα με πληροφορίεςΤσίπρας και Καμμένος είναι έτοιμοι να πυροδοτήσουν την βόμβα του Ενιαίου Φορολογικού Συντελεστή στο 15% ώστε η Ελλάδα να γίνει πόλος έλξης των κεφαλαίων που εγκαταλείπουν τις ΗΠΑ λόγω Τραμπ. Ανάμεσά τους το μεγαλύτερο μέρος των επιχειρήσεων που ανήκουν σε Μουσουλμάνους επιχειρηματίες οι οποίοι αισθάνονται πλέον ξένο σώμα στις ΗΠΑ.


Στο μεταξύ ο υπουργός Αμυνας έχει μετατραπεί σε σκιώδης υπουργός Ανάπτυξης!

Πρόταση αξιοποίησης του νησιού Φλέβες στον Σαρωνικό από το οποίο το ετήσιο όφελος για τις Ένοπλες Δυνάμεις φτάνει τα 100 εκατ. ευρώ, αποκάλυψε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος παρεμβαίνοντας στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής,για το νομοσχέδιο για την αξιοποίηση της περιουσίας του υπουργείου Άμυνας.

«Μόνο από τις Φλέβες το ενοίκιο που προκύπτει από την πρόταση για κατασκευή τουριστικής μονάδας επτά αστέρων είναι 100 εκατ. ευρώ προς όφελος του Πολεμικού Ναυτικού», τόνισε ο κ. Καμμένος επισημαίνοντας ότι τα χρήματα θα διατεθούν για τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού, την κατασκευή οικιών κ.λπ.

Να σημειωθεί ότι το σχέδιο παρουσιάστηκε σε ενημερωτική εκδήλωση στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, με τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Κωνσταντίνο Μίχαλο.

Η διαδικασία για την αξιοποίηση των ακινήτων είναι η εξής:

Ο ενδιαφερόμενος καταθέτει μία πρόταση με το μίνιμουμ που προβλέπεται στην ενοικίαση του οικοπέδου, του οικήματος του νησιού, το οποίο είναι 5% σε ετήσια βάση.

Από τη στιγμή που υπάρχει 5% προσφορά για ένα συγκεκριμένο απόλυτα καθαρά περιγραφόμενο οικόπεδο με όλες τις δυνατότητες που έχει το καθένα, τότε αυτό οδηγεί στην υπογραφή ενός MoU μεταξύ του ΤΕΕΘΑ και του ενδιαφερομένου, ότι δηλαδή ενδιαφέρεται να το ενοικιάσει για τα υπόλοιπα 99 ή 50 χρόνια ίσως και λιγότερα ανάλογα το τι θέλει, -μίνιμουμ τα 50 χρόνια – και προσφέρει δεσμευτικά το 5% το χρόνο.

Οπως είπε ο κ. Καμμένος στην ακίνητη περιουσία του υπουργείου περιλαμβάνονται οικόπεδα, νησιά, στρατιωτικές εγκαταστάσεις, πεδία βολής, κλπ, που ανήκουν στα τέσσερα ταμεία των στρατιωτικών, αντικειμενικής αξίας άνω 34 δισ. ευρώ. Επανέλαβε πως σήμερα τα ταμεία έχουν ετήσια έσοδα μόλις 1.500.000 ευρώ το χρόνο όταν με την αξιοποίησή τους μπορούν να φτάσουν το 1,5 δισ. ευρώ.

Αυτό οδηγεί σε μία διαδικασία fast track που βγαίνει σε ένα ibid στο διαδίκτυο για επτά ημέρες. Για επτά ημέρες με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες θα μπορεί ο ένας ενδιαφερόμενος να «χτυπάει» τον άλλο ενδιαφερόμενο. Να «χτυπάει» δηλαδή επί του ποσοστού της απόδοσης του συγκεκριμένου οικοπέδου ή κτιρίου, γνωρίζοντας από την άλλη πλευρά την προσφορά που έχει κάνει ο άλλος ενδιαφερόμενος.

Σύμφωνα με τον Π. Καμμένο: «Λόγω της νομοθεσίας που υπάρχει αυτή τη στιγμή, λόγω του ότι τα εν λόγω κτίρια τα οποία θα επισκευαστούν επί των συγκεκριμένων οικοπέδων, νησιών, στρατοπέδων αποτελούν στρατιωτικές εγκαταστάσεις, αναλαμβάνουμε εμείς να το χτίσουμε. Αναλαμβάνει δηλαδή η περίφημη ΜΟΜΑ ή ΜΟΜΚΑ. Το ΣΧΟΠ ανήκει στη δική μας Υπηρεσία, δηλαδή η αδειοδότηση που θα πάρει η συγκεκριμένη επένδυση ανήκει στη δική μας Υπηρεσία. Οπότε αντιλαμβάνεστε ότι όλα αυτά γίνονται με πολύ σύντομες διαδικασίες, δεν περνούν τη βάσανο που περνάει οποιοσδήποτε επενδυτής».

Τέσσερα παραδείγματα

Νησί Φλέβες: Η νήσος Φλέβες ανήκει στο Πολεμικό Ναυτικό, είναι οχυρό και για ιστορικούς λόγους είναι ενδιαφέρον να δούμε ότι οι Φλέβες μαζί με τον Τούρλο της Αίγινας ήταν τα οχυρά που στην περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου οι Γερμανοί ήλεγχαν την είσοδο και την έξοδο στο Σαρωνικό. Αν ανέβει κανείς στις Φλέβες, θα δει ότι υπάρχουν ακόμα κανόνια τεράστιου μεγέθους. Ακολούθησε, μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η γραμμή Μεταξά, δηλαδή η γραμμή Μεταξά δεν ήταν μόνο στη Βόρεια Ελλάδα και στα οχυρά, προστάτευε και το Σαρωνικό και την Αθήνα.

«Οι Φλέβες βρίσκονται σε πολύ μικρή απόσταση από τη Βουλιαγμένη, έχει γύρω – γύρω το νησί πάρα πολλούς κόλπους και ενδεικτικά αρχίσαμε να παρουσιάζουμε αυτό το νησί, όπως τον Τούρλο της Αίγινας, όπως την Πέρδικα στην Αίγινα και το Πρασονήσι σε κάποιους μαζικούς φορείς για να δούμε εάν υπάρχει ενδιαφέρον. Το παρουσιάσαμε κατ’ αρχήν στους Ελληνοαμερικανούς ομογενείς μας οι οποίοι έδειξαν πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Το παρουσιάσαμε σε μια επίσκεψη που μας έκαναν οι Ελληνο-ισραηλινές Οργανώσεις των Ηνωμένων Πολιτειών. Το παρουσίασα σε όλα τα ταξίδια που έκανα ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας μαζί με τους Έλληνες επιχειρηματίες των αμυντικών βιομηχανιών, σε ηγέτες, σε επιχειρηματίες.

Τα πρώτα αποτελέσματα: Υπάρχει αυτή τη στιγμή πρόταση από το Άμπου Ντάμπι για τις Φλέβες, δημιουργίας resort, όπου το ύψος της επένδυσης φτάνει τα 3.6 δισεκατομμύρια ευρώ για δημιουργία μπανγκαλόους, με οργανωμένο γκολφ, με μαρίνα, με λαγκούν μέσα στα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιούνται.

Αποτέλεσμα είναι ότι αυτό, ως πρώτη πρόταση που θα μπει στη διαβούλευση-μπορεί να υπάρξουν κι άλλες προτάσεις- θα αποδώσει μίνιμουμ στο Πολεμικό Ναυτικό, στο Ταμείο του Στόλου, 100 εκατ. ευρώ το χρόνο» ανέφερε.

Πρόσθεσε πως «υπάρχει από το Αμπου Ντάμπι πρόταση για τις Φλέβες όπου το ύψος της επένδυσης φτάνει τα 3,6 δισ. ευρώ για μπαγκαλόους, με γκολφ, με μαρίνα. Χρησιμοποιούν τις Φλεβοπούλες ως κέντρα. Υπάρχει και η πρόταση να συμμετέχει το Ταμείο του Πολεμικού Ναυτικoύ για δημιουργία του μεγαλύτερου καταδυτικού κέντρο στον κόσμο».

Τούρλος στην Αίγινα: «Μας επισκέφθηκαν από μεγάλο fund του Ισραήλ, ζήτησαν και αυτοί τις Φλέβες για τη δημιουργία ενός Silicon Island που θα περιέχει δραστηριότητες πανεπιστημιακές, ερευνητικές, ψυχαγωγίας και τουρισμού μέσα στον ίδιο χώρο, κλπ. Τους προτείναμε να πάνε στον Τούρλο στην Αίγινα και το δέχτηκαν με επένδυση 2,4 δισ. ευρώ» τόνισε ο κ. Καμμένος. «Τους προτείναμε εκτός από τις Φλέβες για τις οποίες τους είπαμε ότι υπάρχει ενδιαφέρον – γιατί όλα γίνονται ανοιχτά και δημόσια, αυτό είναι πολύ βασικό – να πάνε στον Τούρλο στην Αίγινα, στο βόρειο μέρος της Αίγινας που βλέπει στον Πειραιά .Και το δέχτηκαν. Αντιλαμβανόμαστε, λοιπόν, ότι εκεί, με 2,4 δισεκατομμύρια ευρώ επένδυση, πόσοι θα εργαστούν, πόσες ελληνικές επιχειρήσεις θα δουλέψουν μόνο και μόνο για να χτιστεί. Και εν συνεχεία, γύρω από μια τέτοια επένδυση, πόσες επιχειρήσεις θα λειτουργήσουν για να μπορέσουν να εργαστούν Έλληνες πολίτες και παράλληλα να παραχθεί εισόδημα για τη χώρα», είπε.

Πρασονήσι στη Νότια Ρόδο: Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας ανέφερε πως η κυβέρνηση σχεδιάζει να δημιουργήσει στο Πρασονήσι στη Νότια Ρόδο ένα κέντρο με αεροδρόμιο που θα λειτουργεί ως αρχικός και τελικός προορισμός κρουαζιέρας και θα περιλαμβάνει λιμάνι για 6 μεγάλα κρουαζιερόπλοια, τη δυνατότητα να παραμένουν και μια ή δύο ημέρες στην περιοχή και μεγάλο resort και τη δημιουργία ενός ειδικού τελωνειακού χώρου, μιας περιοχής χαμηλής φορολογίας που θα επιτρέψει να επεκτείνουν τη διαμονή τους οι ξένοι ταξιδιώτες στην Ελλάδα.

Σύρος: Στη Σύρο, είπε ο κ. Καμμένος «μαζί με το δήμαρχο και το τοπικό Επιμελητήριο σχεδιάζουμε να συνδυάσουμε το στρατόπεδο που βρίσκεται δίπλα στο Νεώριο μαζί με ναυπηγείο. Από τα εμιράτα μας προτείνουν μια τεράστια επένδυση για κατασκευή κέντρου mega yacht (κατασκευή, επιδιόρθωση, κ.λπ.) που θα περιέχει και παράλληλο νηολόγιο με έδρα τη Σύρο».
Δείτε τι μας έλεγε ο Πάνος Καμμένος τον Ιανουάριο του 2015 λίγο πριν τις εκλογές σε συνέντευξή του στο “Κουρδιστό Πορτοκάλι”:

Εμείς διώχνουμε τα λεφτά από την Ελλάδα. Και δε χρειάζονται χρήματα για να γίνει αυτό. Χρειάζεται να κάνεις ένα φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο να έχει συνταγματική ισχύ, όπως είναι ο νόμος για τη ναυτιλία 7575, και να πεις ότι για τα επόμενα 10 χρόνια ή φορολογία στην Ελλάδα είναι 7% και ορίζω ζώνες ανά περιοχές και σε ειδικά είδη. Για να μπορέσεις να κάνεις επισκέψεις σε όλη την Ελλάδα, σε ειδικά είδη η φορολόγηση στο 3%. Δηλαδή, νησιά της Δωδεκανήσου πχ βάζεις- όπως ήταν παλιά- ομπρέλες, αρώματα, κοσμήματα, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και τις Κυκλάδες βάζεις ρούχα και κάτι άλλο. Στην Ήπειρο ηλεκτρικές συσκευές, το ίδιο για το Ιόνιο. Εάν τα κάνεις αυτά λοιπόν, μετατρέπεις την Ελλάδα σε έναν οικονομικό παράδεισο και σε έναν προορισμό όπου ο άλλος θα έρχεται για να μείνει περισσότερες μέρες και να κάνει συγκεκριμένες αγορέα.

Σε περίπτωση που αυξήσουμε τις μέρες διαμονής και διανυκτέρευσης με χαμηλό ΦΠΑ στον τουρισμό, στην εστίαση και στις μεταφορές, δηλαδή αυτή τη στιγμή στα 50 ευρώ που πληρώνει κάποιος σε ένα πλοίο της ακτοπλοΐας, τα 38 ευρώ πάνε στο κράτος ή σε κρατήσεις.

Κάνεις λοιπόν 5% ΦΠΑ σκέτο στην ακτοπλοΐα ή στα αεροπορικά εισιτήρια και θα δώσεις τη δυνατότητα ουσιαστικά στον τουρίστα να γυρίσει όλη την Ελλάδα. Να δημιουργήσεις ειδικές συνθήκες για το θρησκευτικό τουρισμό. Εάν κάποιος πιστός αυτή τη στιγμή θέλει να έρθει στην Ελλάδα και να επισκεφτεί την Τήνο, μετά να πάει στην Πάτμο, μετά να πάει στη Σύμη και εν συνεχεία να καταλήξει στο Άγιο Όρος πρέπει να κάνει δεκαπλάσια αεροπορική απόσταση. Για να πάει από την Τήνο στην Πάτμο πρέπει να έρθει στην Αθήνα, να προσγειωθεί στο Ελ. Βενιζέλος, από το Βενιζέλος να πάει στη Ραφήνα, μία ώρα, στη Ραφήνα να περιμένει μία ώρα να πάρει το καράβι και να πάει σε άλλες δύο ώρες στην Τήνο. Ήδη κάναμε το πρώτο δρομολόγιο. Για να πάει στην Πάτμο πρέπει να ξαναγυρίσει από την Τήνο στη Ραφήνα, από τη Ραφήνα να φύγει και να πάει στον Πειραιά, από τον Πειραιά να πάρει άλλο πλοίο για να πάει στην Πάτμο μετά από 12 ώρες και αφού προσκυνήσει στην Πάτμο, το μόνο εύκολο είναι από την Πάτμο να πάει στη Σύμη γιατί εκεί άλλαξαν τα καράβια κα έβαλαν ταχύπλοα. Από τη Σύμη δε για να φτάσει στο Άγιο Όρος είναι μία κόλαση. Θα πρέπει να περιμένει 2 φορές την εβδομάδα το επιδοτούμενο δρομολόγιο από Καβάλα, Λήμνο, Λέσβο, Χίο, Σάμο και Ρόδο και αν το πετύχει το καράβι αυτό, που συνήθως έχει καθυστέρηση 14 με 15 ώρες να κάνει 7 φορές το ταξίδι που κάνει για τη Ρωσία για να φτάσει στην Καβάλα, όπου εκεί θα πρέπει να πάρει ταξί γιατί δεν υπάρχει άλλο μέσο, για να πάει στη Χαλκιδική για να επισκεφτεί το Άγιο Όρος. Εμείς δηλαδή κάνουμε τη ζωή δύσκολη των τουριστών, τους περνάμε με στίβο μάχης, για να δούνε τη χώρα μας και τους βάζουμε βαριά χαράτσια, και έτσι οι άνθρωποι φεύγουνε και δε σκέφτεται κανείς να επενδύσει.

Κουρδιστό Πορτοκάλι>Να σας ρωτήσω με ποια δημόσια διοίκηση μπορεί να γίνει όλα αυτά; Με το εγχώριο πελατειακό κράτος; Δηλαδή πες πως είσαι υπουργός, πώς θα γίνουν όλα αυτά;

Πάνος Καμμένος>Αυτά αλλάζουν με θεσμικά μέτρα μέσα σε λίγες μέρες. Πρώτα από όλα λέμε ότι το δημόσιο έχει διαφθορά. Το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι διεφθαρμένοι και οι επάνω είναι καθαροί. Ψάχνουν όλοι εδώ πέρα- οι Τροϊκανοί- τη διαφθορά. Καταρχήν αν θέλαμε λύση για τη διαφθορά, υπάρχει η λύση του Χριστοφοράκου. Κρατάνε τη λύση του Χριστοφοράκου γιατί ξέρουν ότι εκεί πέρα έχουν τους διεφθαρμένους υπουργούς για να ελέγχουν τους διεφθαρμένους διευθυντές και τους διεφθαρμένους υπαλλήλους. Θα σας πω πως δουλεύει η διαφθορά στην Ελλάδα. Σε άλλες χώρες κλέβει ο εφοριακός και τον ελέγχει ο από πάνω. Εδώ το σύστημα αρχίζει ανάποδα. Ο εκάστοτε πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης πήγαινε στον υπουργό οικονομικών και του έλεγε: θέλω να μαζέψει 5 δις δραχμές για το κράτος και 1 δις για το κόμμα. Ο υπουργός οικονομικών καλούσε τους γενικούς διευθυντές του υπουργείου και τους έλεγε θέλω να μαζέψετε 5 δις για το κράτος και 3 δις για το κόμμα. Οι γενικοί διευθυντές καλούσαν τους ελεγκτές και έλεγαν θέλω να μαζέψετε 5 δις για το κράτος και 5 δις για το κόμμα. Τελικά ο ελληνικός λαός πλήρωνε 12 δις δραχμές για φόρους που χρειαζόταν το κράτος και ήταν όλοι πληρωμένοι. Αλλά η διαφθορά ξεκινούσε από πάνω προς τα κάτω. Πως θα ξηλώσεις λοιπόν τη διαφθορά στην Ελλάδα; Όχι με το σύστημα που σκέφτονται εκείνοι. Με το σύστημα τού να ξηλώσεις πρώτα την κορυφή. Αν δεν πάνε στα ειδικά δικαστήρια και δεν προφυλακιστούν 10 πρώην υπουργοί, οι οποίοι τα έχουν αρπάξει, δεν πρόκειται τίποτα να λυθεί στην Ελλάδα. Εκεί, λοιπόν, εμείς πιστεύω ότι αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να δώσουμε ένα διάστημα 1 έτους να ομολογήσουν οι πάντες. Όποιος ομολογήσει και γυρίσει τα λεφτά πίσω θα φορολογηθεί με ένα ποσοστό για να μπορέσει να μπει η χώρα πάλι σε έναν κανονικό ρυθμό.

Το ίδιο πρέπει να γίνει με αναστολή της συνθήκης για το ξέπλυμα χρήματος. Όσοι τα βγάλανε έξω, όπως και να τα βγάλανε έξω, πληρώνοντας ένα βαρύ πέναλτι να τα δηλώσουνε, ή να δηλώσουνε ότι τα έχουν έξω. Όποιος μετά συλληφθεί να δεσμεύεται το σύνολο της περιουσίας του. Αυτά μπορεί να τα κάνει μία κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, αλλά πάνω από όλα μία κυβέρνηση με στελέχη, ανθρώπους που δεν έχουν φωτογραφηθεί με το Χριστοφοράκο αγκαλιά στο σπίτι του. Εάν σε έχουν φωτογραφία να παίρνεις τη σακούλα από το σπίτι του Χριστοφοράκου, αν σε έχουν φωτογραφία να τα παίρνεις από τα υποβρύχια, αν είσαι στη λίστα Λαγκάρντ και πας να διαπραγματευτείς για το χρέος της χώρας και από την άλλη μεριά σε έχουν στη λίστα Λαγκάρντ και γελάνε, σου λένε ρε φίλε τι έρχεσαι να διαπραγματευτείς εδώ πέρα, αφού εσύ ο ίδιος έχεις πάρει εκατομμύρια στο λογαριασμό σου χωρίς να μπορείς να δικαιολογήσεις από πού είναι. Αυτά λοιπόν δείχνουν ότι εδώ πέρα μέχρι τώρα δεν υπάρχει θέληση. Οι πολιτικοί αυτοί που τους έχουν με τη γίδα στην πλάτη δεν μπορούν να εκπροσωπήσουν τη χώρα. Και για αυτό εγώ που δεν ανήκω στην αριστερά λέω ότι προτιμώ να συνεργαστώ με τον Τσίπρα, γιατί ξέρω ότι ούτε αυτός, ούτε εγώ δεν έχουμε αρπάξει και δεν μας κρατάνε. Διαφέρουμε σε πολλά πράγματα.Θα κρατήσει ο καθένας μας τις κόκκινες γραμμές, θα συγκρουστούμε εκεί που πρέπει, και αν περάσει τις κόκκινες γραμμές θα τον ρίξω. Αλλά μπορούμε τουλάχιστον σε ένα minimum για τους πρώτους 6 μήνες, 1 χρόνο, να αλλάξουμε τη χώρα και πιστεύω ότι θα το κάνουμε.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *