ροή ειδήσεων

Αναβιώνει ο αγώνας της Ρόδου το 2017


Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, σε συνεργασία με τον Δήμο Ρόδου και τον φορέα Dielpis Formula1,
έδωσαν συνέντευξη τύπου σχετικά με την διεξαγωγή αγώνων αυτοκινήτου στην πόλη της Ρόδου τον Οκτώβριο του 2017.

Όπως είναι γνωστό, η πόλη έχει ένδοξο παρελθόν στο ελληνικό πρωτάθλημα ταχύτητας, καθώς φιλοξενούσε αγώνα από το 1959 μέχρι το 1971, τη χρονιά που χάθηκε τόσο άδικα κάτω από τα τείχη της ο πρωταθλητής Γιάννης Μεϊμαρίδης. Ασφαλώς, πολύ γνωστή ήταν και η ανάβαση Φιλερήμου, που προσμετρούσε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Ύστερα από 45 χρόνια και με δεδομένο ότι τον Οκτώβριο του 2017 συμπληρώνονται 70 χρόνια από την προσάρτηση των Δωδεκανήσων στο Ελληνικό Κράτος, είναι η ευκαιρία για μια μεγάλη αναβίωση, η οποία θα έχει και τη δυναμική να προσφέρει το κάτι παραπάνω στο τέλος της τουριστικής περιόδου. Στα προαναφερόμενα συμφώνησαν όλοι οι επίσημοι παριστάμενοι (ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Κρεμαστινός, υφυπουργοί, αλλά και οι Δωδεκανήσιοι βουλευτές που προσήλθαν στη συνέντευξη και χαιρέτησαν το γεγονός).

Εν περιλήψει, πρόκειται για μια διήμερη αγωνιστική εκδήλωση, που θα περιλαμβάνει αγώνες με ιστορικά αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες (Σάββατο), αλλά πρωταθληματικό αγώνα ταχύτητας (Κυριακή). Η αγωνιστική διαδρομή θα βρίσκεται περιμετρικά των τειχών της Ρόδου, ενώ η εκκίνηση θα δίδεται στην πλατεία Ελευθερίας.

Το δεύτερο ή το τρίτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου του 2017 είναι το πιο κατάλληλο διάστημα, όπως είπε ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος. O κ. Θανάσης Παπαθεοδώρου εκπρόσωπος του Dielpis Formula 1 στις δηλώσεις του ανέφερε πως το νησί της Ρόδου έχει τεράστια ιστορία στους αγώνες αυτοκινήτου. Το εγχείρημα είναι μεν δύσκολο, αλλά εφικτό, το οποίο θα ολοκληρωθεί με όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας που τίθενται από τις διεθνείς ομοσπονδίες του αθλήματος.

Στη συνέχεια έλαβε το λόγο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος κ. Μιχελακάκης, ο οποίος τόνισε πως η ΟΜΑΕ θα δώσει τη συγκατάθεσή της και θα στηρίξει από την πλευρά της το γεγονός, εφόσον όλες οι διαδικασίες τηρηθούν. Στη διάρκεια της εκδήλωσης, τιμήθηκε με αναμνηστική πλακέτα ο βετεράνος οδηγός αγώνων Λάκης Φωτιάδης, ο νικητής του τελευταίου αγώνα το 1971.

4troxoi.gr


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *