ροή ειδήσεων

Στους δρόμους οι φοιτητές σε όλη τη χώρα

Στους δρόμους βγήκαν σήμερα και οι φοιτητές σε πολλές πόλεις της χώρας με αιχμή του δώρατος την επιβολή διδάκτρων στα μεταπτυχιακά προγράμματα.

Στην Αθήνα το συλλαλητήριο ξεκίνησε με συγκέντρωση στα Προπύλαια και συνεχίστηκε με πορεία έξω από τη Βουλή στο Σύνταγμα.

Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα όπως: «Οι φοιτητές μαζί με το λαό στην αντεπίθεση για τις σύγχρονες ανάγκες» και «Ακούσετε καλά τι λένε οι φοιτητές, σίτιση, στέγαση και δωρεάν σπουδές».

Οι φοιτητές απαιτούν δωρεάν σίτιση - στέγαση – μετακίνηση, διαμαρτύρονται για τις τεράστιες ελλείψεις καθηγητών και ζητούν να σταματήσει η υποχρηματοδότηση των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και να επιστραφούν τα κλεμμένα αποθεματικά τους.

Στα αιτήματα συμπεριλαμβάνονται και ευρύτερες διεκδικήσεις. «Η κυβέρνησηΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προχωρά σε νέες μειώσεις του κατώτατου μισθού. Δεν ανεχόμαστε την υποκατώτατη ζωή! Κανένας απόφοιτος με μισθό κάτω από 751 ευρώ».

«Αυτοί είναι οι αντίπαλοί μας, η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις που χτυπάνε τα δικαιώματά μας στις σπουδές και φτιάχνουν ένα εργασιακό μέλλον "κόλαση" για εμάς, για χάρη των επιχειρηματικών ομίλων», αναφέρεται στο κάλεσμα.

Πάνω από 80 Φοιτητικοί και Σπουδαστικοί Σύλλογοι διαδηλώνουν σήμερα. Διαμαρτυρίες είναι προγραμματισμένες σε 18 πόλεις της Ελλάδας, όπως οι Πάτρα, Ηράκλειο, Ρόδο, Κομοτηνή, Γιάννενα.


Από τη συγκέντρωση στα Προπύλαια | EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Στο υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης κατέληξε το μεσημέρι η πορεία διαμαρτυρίας, που πραγματοποίησαν σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι, στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών.

Οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν μπροστά από το άγαλμα Βενιζέλου, στην Πλατεία Αρχαίας Αγοράς και κινήθηκαν στις οδούς Εγνατία, Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή και Βενίζελου, διαδηλώνοντας κατά των πολιτικών της κυβέρνησης στα θέματα παιδείας και κατά των μνημονίων. Στην εξωτερική είσοδο του Διοικητηρίου ανάρτησαν πανό με το σύνθημα «Δε χαρίζουμε τις σπουδές μας και το μέλλον μας σε κυβέρνηση- ΕΕ- ΔΝΤ».

«Στη σημερινή κινητοποίηση συμμετείχαν σύλλογοι φοιτητών από το ΑΠΘ, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για δωρεάν σπουδές και για το μέλλον που μας αξίζει και μας στερούν» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της γραμματείας του ΜΑΣ, Γιάννης Βασιλειάδης.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *