ροή ειδήσεων

Ρόδος: Προβληματισμός για τον τουρισμό την επόμενη σεζόν

Η ανάγκη μίας πιο «επιθετικής» πολιτικής προβολής της Ρόδου για την επόμενη τουριστική περίοδο ήταν το βασικό θέμα συζήτησης κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού του δήμου.

Στη συνεδρίαση ήταν εμφανής ο προβληματισμός για την επόμενη σεζόν για την οποία, όπως ειπώθηκε, καλό είναι να κρατάμε μικρό καλάθι.

Σε δηλώσεις της μετά το πέρας της συνεδρίασης η αντιδήμαρχος τουρισμού Μ. Χατζηλαζάρου επεσήμανε ότι «όλοι οι φορείς εστιάσαμε στο θέμα της συνεργασίας και της συνέργιας προκειμένου να μπούμε σε μία νέα δυναμική στον τουρισμό και, με το σκεπτικό και την προοπτική αυτή, καταθέσαμε ένα πρώτο πρόγραμμα εκθέσεων πριν ακόμα ανακοινωθούν και από την Περιφέρεια και από τον ΕΟΤ, και δηλώσαμε κάποιες θεματικές ομάδες εργασίας οι οποίες θα ξεκινήσουν και θα προχωρήσουν άμεσα σε άμεσες ενέργειες, στοχευμένες, είτε σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού».

Πιο αναλυτικά, οι παριστάμενοι αναφέρθηκαν στον μαθητικό, τον θαλάσσιο, τον αθλητικό, τον συνεδριακό, τον γαστρονομικό αλλά και τον πολιτιστικό τουρισμό, λόγω και της διεκδίκησης του τίτλου της πολιτιστικής πρωτεύουσας, και αφού καθόρισαν τα επίπεδα στα οποία θα δουλέψουν σε μία επόμενη Επιτροπή, αφού πάρουν και όλες τις απόψεις των φορέων, θα προχωρήσουν σε συγκεκριμένες δράσεις και ενέργειες που θα έχουν σε πρώτη προτεραιότητα την εξωστρέφεια αλλά και την ουσιαστική παρουσία της Ρόδου σε εκθέσεις και σε δράσεις σ' όλο τον κόσμο.

Πάντως, στη διάρκεια της σύσκεψης εκφράστηκε και ένας προβληματισμός, τόσο για το χειμερινό τουρισμό όσο και για την πορεία της επόμενης σεζόν.

Χαρακτηριστικά ήταν τα όσα είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων κ. Ματσίγγος, ο οποίος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι δεν αρκεί που έβαλε πτήσεις η TUI το Νοέμβριο από τη στιγμή που τα λεωφορεία σταματούν πιο νωρίς τα δρομολόγιά τους και η Παλιά Πόλη νεκρώνει. Τόνισε ότι πρέπει να γίνει μία σύσκεψη γι' αυτό. Μάλιστα, είπε ότι δεν έχει νόημα να λέμε για χειμερινό τουρισμό αλλά καλύτερα να γίνεται μία συζήτηση για επιμήκυνση της σεζόν.

Αναφερόμενος απολογιστικά στη σεζόν που και επίσημα τελείωσε στις 31 Οκτωβρίου, ο κ. Ματσίγγος είπε ότι φέτος «θα σπάσουμε το φράγμα των 2 εκατομμυρίων αφίξεων». Για την επόμενη σεζόν προτείνει να γίνει μία πολύ καλή προβολή, κρατώντας… μικρό καλάθι όμως. Όπως εξήγησε, οι αεροπορικές θέσεις παραμένουν οι ίδιες, τη στιγμή που η Τουρκία αρχίζει, δειλά-δειλά, να ανακάμπτει.

Ειδικότερα, αναφερόμενος στους Άγγλους, είπε ότι το ψυχολογικό σοκ κτου Brexit θα τους επηρεάσει ενώ εξακολουθούν να αποτελούν τη νούμερο ένα αγορά για τη Ρόδο. Παράλληλα, στην κρουαζιέρα αναμένεται μείωση της τάξεως του 30%. Σχετικά με το all-inclusive είπε ότι δεν μπορούμε να το απαγορεύσουμε αλλά μπορούν να γίνουν κάποιες δράσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *