επικαιρότητα

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΟΔΟΥ


Μετά το σχετικό ομόφωνο ψήφισμα στήριξης που εξέδωσε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
σειρά έχει ο Δήμος Ρόδου όπου θα παρέμβουν στις 25/11/2016, στο Δημοτικό συμβούλιο, οι δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο (ΣΥΔΑΝΕΦ) http://www.daneia-chf.gr/katastatiko.html.

Ο εκπρόσωπος τους, θα περιγράψει το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει χιλιάδες δανειολήπτες, τονίζοντας τον κίνδυνο να χάσουν τα σπίτια τους Ελληνικές οικογένειες, πολλές εξ’ αυτών και από τη Ρόδο.

Ενώ ήδη έχουν προηγηθεί παρεμβάσεις από τον Πανελλήνιο Σύλλογο με όμοια θετικά ψηφίσματα σε όλη την Ελλάδα, η εν λόγω παρέμβαση χαρακτηρίζεται από τον ΣΥΔΑΝΕΦ συμβολικής και ουσιαστικής σημασίας, καθώς την ίδια στιγμή που σε Συλλογικό επίπεδο και μετά από αγωγή του ΣΥΔΑΝΕΦ / ΙΝΚΑ με χιλιάδες ενάγοντες αναδεικνύεται η 1η σε Ευρωπαϊκό επίπεδο δικαστική απόφαση, η ναυαρχίδα των αποφάσεων, 334/2016 Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που κάνει δεκτή την ασκηθείσα αγωγή η Ρόδος έχει ήδη επιδείξει θετικές δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν δανειολήπτες.

Όπως τονίζει και ο Πρόεδρος του ΣΥΔΑΝΕΦ, κος Αντωνιάδης Παντελής, «…Πιο επίκαιρο από ποτέ το οξύτατο θέματων δάνειων σε Ελβετικό φράγκο, καθώς στο παρόν χρονικό διάστημα έρχεται να ενσωματωθεί στο ελληνικό δίκαιο η Ευρωπαϊκή οδηγία που όλοι έχουμε διαβάσει,δίνοντας όμως μια «λύση» ή αλλιώς θέτοντας ένα δίχτυ προστασίας ,όχι για τους χιλιάδες δανειολήπτες που ήδη αγωνιούν, αλλά για αυτούς που ΘΑ λάβουν δάνειο σε ξένο νόμισμα ! Θέλουμε μια λύση σήμερα αν όχι χθες και η λύση δεν είναι άλλη από την νομοθέτηση του διατακτικού της ήδη εκδοθείσας δικαστικής απόφασης 334/2016 Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών».

Με αίσθημα ευθύνης και γνώσης πως στις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε δεν χωρούν εντυπωσιασμοί, καθώς η αμείλικτη εικόνα και μόνο των πλειστηριασμών μιλά από μόνη της, θα τονιστεί για άλλη μια φορά πως τώρα όσο ποτέ άλλοτε αναδεικνύεται η ανάγκη δημιουργίας μιας πλατιάς κοινωνικής συμμαχίας.

Στην Ελλάδα έχουν συναφθεί 65-70.000 δανειακές συμβάσεις. Συνυπολογίζοντας, λοιπόν, κανείς ότι οι δανειακές συμβάσεις περιλαμβάνουν στην πλειοψηφία τους συνοφειλέτες και εγγυητές εύκολα συμπεραίνει κάποιος ότι το εν λόγω θέμα αφορά περί τους 200.000 και πλέον συνανθρώπους μας.

Σε ένα βαρέλι δίχως πάτο έχει μετατραπεί το στεγαστικό τους δάνειο , αφού ενώ καταβάλλουν κανονικά τις δόσεις του δανείου, μετά από πολλά χρόνια συνεχίζουν να βλέπουν πως χρωστούν όσα αρχικώς δανειστήκαν , εάν όχι και περισσότερα. Η δε μηνιαία καταβληθείσα δόση του δανείου έχει αυξηθεί πάνω από 50%, την ίδια στιγμή που η ανεργία καλπάζει, καθώς οι συντάξεις και οι μισθοί όλων των Ελλήνων έχουν περικοπεί.

Θετική θα είναι μια τέτοια νομοθετική πρωτοβουλία και για την ίδια την Πολιτεία αφού όπως εξηγούν, οι ίδιοι οι δανειολήπτες,η άμεση εφαρμογή του διατακτικού της ιστορικής δικαστικής απόφασης, αυτόματα θα τονώσει την αγορά, εφόσον το καπέλο των δόσεων (έως και 57% επιπλέον) που καλούνται τώρα τα χιλιάδες νοικοκυριά να καταβάλλουν, αυτόματα θα μετακυλήσει στην καθημερινότητα του πολίτη, δηλαδή στην αγορά δίνοντας την ένεση τόνωσης που τόσο πολύ έχει ανάγκη.

Τέλος, οι δανειολήπτες με επιστολή που έχει ήδη κατατεθεί από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου θα αιτηθούν την έκδοση Ψηφίσματος από το σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου με αναφορά αιτήματος προς την Πολιτεία να προβεί στην νομοθέτηση της 1ης σε Ευρωπαϊκό επίπεδο δικαστικής απόφασης 334/2016 Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που κάνει δεκτή την ασκηθείσα συλλογική αγωγή Καταναλωτικών Ενώσεων και ΣΥΔΑΝΕΦ.Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Ασυνειδητος στην οδό Σαμου έχει αφήσει ,εδώ και δεκα ημερες, τον βόθρο του σπιτιου του να ξεχειλίζει.
Τα βόθρο λύματα εχουν κατακλυσει το οδοστρομα της οδου Σαμου,και το πεζοδρομιο στην διασταυρωση με την οδο Δ.Αναστασιαδη. Μετά από πορεία μερικών μέτρων στον δρόμο και στο πεζοδρομιο,αυτά καταλήγουν στον υπόνομο της οδού Αναστασιαδη.
Σε ερώτηση γειτόνων προς Δήμο Ρόδου, ΔΕΥΑΡ, ΕΛΑΣ, υγειονομειο, όλοι δηλώνουν αν αρμόδιοι ενώ ο συνειδητος ιδιοκτήτης ως γνήσιος Ελληναρας υβριζει όποιον του κάνει παρατήρηση!

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά