ροή ειδήσεων

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Ποια επιδόματα "θυσιάζονται", ποια γλιτώνουν


Θυσιάζονται προνοιακά επιδόματα για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης. Την απόφαση πήραν οι αρμόδιοι υπουργοί, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Γιώργος Κατρούγκαλος, Θεανώ Φωτίου και Γιώργος Χουλιαράκης, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών.


Η ανάγκη να βρεθούν 400 εκατομμύρια ευρώ που λείπουν από τον προϋπολογισμό για τη χρηματοδότηση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης και η υποχρέωση να περικοπούν προνοιακά επιδόματα για τη χρηματοδότησή του, οδήγησε στην απόφαση να πέσει "μαχαίρι" σε προνοιακά επιδόματα, τα οποία χωρίστηκαν σε τρεις κατηγορίες και αναλόγως θα περικοπούν.

Στην πρώτη κατηγορία υπάγονται τα επιδόματα τα οποία καλύπτονται πλήρως από το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης και θα περικοπούν.
Click4more: Δημόσιο: Μειώσεις μισθών – Κίνδυνος για συντάξεις και επιδόματα

Στη δεύτερη κατατάσσονται τα επιδόματα που καλύπτονται μερικώς και θα περικοπεί ένα τμήμα τους και στην τρίτη τα επιδόματα που δίνονται σε ειδικές κατηγορίες, όπως τα αναπηρικά, των παραπληγικών, των πολυτέκνων, τα οικογενειακά και το επίδομα θέρμανσης, τα οποία θα συνεχίσουν να χορηγούνται κανονικά στους δικαιούχους.

Το συνολικό ποσό που αναμένεται να δοθεί μέσω του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης αναμένεται να ανέλθει σε 760 εκατομμύρια ευρώ.

Το ποσό που θα χορηγηθεί θα κυμαίνεται από 200 ως 500 ευρώ το μήνα ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση και τα εισοδήματα που έχουν οι δικαιούχοι, οι οποίοι το 2017 θα είναι περίπου 700.000.

Και όπως ανέφερε αρμόδιος υπουργός στο newsit.gr με την περικοπή των προνοιακών επιδομάτων δεν θα ζημιωθούν όσοι τα χάσουν, γιατί θα πάρουν περισσότερα χρήματα από Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης το οποία θα αντικαταστήσει τα επιδόματα.

Πάντως, εάν σε κάποια οικογένεια υπάρχει ένα μικρό εισόδημα από οποιαδήποτε πηγή τότε το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης προσαρμόζεται ώστε οι δικαιούχοι να συμπληρώνουν το ποσό που τους αναλογεί.

Εάν για παράδειγμα σε μια οικογένεια με τέσσερα μέλη που δικαιούνται 400 ευρώ το μήνα υπάρχει ένα εισόδημα της τάξης των 250 ευρώ, τότε το ΚΕΑ διαμορφώνεται στα 150 ευρώ το μήνα ώστε να συμπληρωθούν τα 400 ευρώ.

Αντίστοιχα για μονογονεϊκή οικογένεια με ένα παιδί που το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα είναι στα 300 ευρώ, εάν υπάρχει ένα εισόδημα 100 ευρώ τότε το ΚΕΑ διαμορφώνεται στα 200 ευρώ.

Οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης θα έχουν παράλληλα και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων, παροχή σχολικών γευμάτων για τα παιδιά, κοινωνικό τιμολόγιο σε ρεύμα και νερό.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *