ροή ειδήσεων

Μ. Κόνσολας: Η κυβέρνηση καταργεί το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας


Ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, σχετικά με τις ρυθμίσεις που προβλέπονται για τα τουριστικά καταλύματα στο νομοσχέδιο που κατέθεσε το Υπουργείο Οικονομίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Κυβέρνηση, αιφνιδιαστικά, χθες το βράδυ, κατέθεσε νομοσχέδιο στο οποίο συμπεριλαμβάνονται διατάξεις για τα τουριστικά καταλύματα.

Προχωρεί στην κατάργηση του Ειδικού Σήματος Λειτουργίας των τουριστικών καταλυμάτων, έχοντας να παρουσιάσει μηδενικά αποτελέσματα στο ζήτημα των ελέγχων στα παράνομα τουριστικά καταλύματα και χωρίς ακόμα να υπάρχουν οι υποδομές για να λειτουργήσει το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Αδειοδότησης και Ελέγχων.

Εάν η Κυβέρνηση ήθελε να στηρίξει τις επιχειρήσεις αυτές, θα βελτίωνε, ουσιαστικά, το θεσμικό πλαίσιο που ήδη υπάρχει. Υπενθυμίζουμε ότι ο νόμος 4276/2014 απλοποιούσε τη διαδικασία χορήγησης Ειδικού Σήματος Λειτουργίας για τα τουριστικά καταλύματα, αλλά, ταυτόχρονα, έθετε και ασφαλιστικές δικλείδες για να προστατεύσει τους νόμιμους επιχειρηματίες από τα παράνομα τουριστικά καταλύματα.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όμως, είναι αυτή που έχει επιφέρει τρία καίρια πλήγματα σε αυτές τις μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις:

1ον: Προχώρησε σε αύξηση του Φ.Π.Α. αλλά και στην επιβολή τέλους διανυκτέρευσης.

2ον: Κατήργησε τις διατάξεις για την ένταξη των ενοικιαζομένων δωματίων στα ειδικά κτίρια και στον μειωμένο συντελεστή φορολόγησης για τον ΕΝΦΙΑ, επιβαρύνοντάς τους υπέρμετρα.

3ον: Απέκλεισε, με φωτογραφικές διατάξεις, το 80% των ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων από το πρόγραμμα χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ για την ενίσχυση των τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των υπηρεσιών τους».

TornosNews.gr


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *