επικαιρότητα

Στις Βρυξέλλες ο Κοτζιάς για το... φαινόμενο Τραμπ


Για τις Βρυξέλλες αναχωρεί την προσεχή Κυριακή, 13 Νοεμβρίου, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, προκειμένου να συμμετάσχει στην έκτακτη συνάντηση των 28 υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, στην οποία θα συζητηθεί το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών και το μέλλον των σχέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ.


Τη Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου, ο κ. Κοτζιάς θα παραστεί στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, στο οποίο θα παρουσιάσει τις θέσεις της Ελλάδας σε συζήτηση για τις πρόσφατες εξελίξεις στην Τουρκία.
Η ατζέντα

Επίσης, οι υπουργοί Εξωτερικών θα συζητήσουν για την κατάσταση στη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή, και σε γεύμα εργασίας για τη Συρία. Ο κ. Κοτζιάς θα ενημερώσει τους Ευρωπαίους εταίρους του για τα αποτελέσματα της πρόσφατης επίσκεψης στον Λίβανο, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια και στο «πνεύμα» της Διάσκεψης της Ρόδου για την Ασφάλεια και τη Σταθερότητα.

Ακόμη, η ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου περιλαμβάνει την πορεία της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης, την αποτίμηση της υλοποίησης των στόχων που ετέθησαν στη Σύνοδο Κορυφής της Ρίγας το 2015 και την εξέλιξη των σχέσεων της ΕΕ με τους ανατολικούς εταίρους.

Τέλος, στην απογευματινή σύνοδο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων θα εξεταστεί, σε κοινή συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών και των υπουργών Άμυνας, η παγκόσμια στρατηγική για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας και η πορεία εκπόνησης του Σχεδίου Εφαρμογής για την Ασφάλεια και την Άμυνα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Αγόρασα αμάξι για να περνάω από το Χαρακι

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά