ροή ειδήσεων

Η δίαιτα των delivery: Τι είναι και πως γίνεται;


1. Σουβλάκι...


Ας πούμε για αρχή, πως καλό είναι να φας ένα- έλα, χορταίνεις, σταμάτα την γκρίνια. Αν δεν χορταίνεις με ένα, πάρε και μια σαλάτα μαζί. Παράγγειλε την πίτα αλάδωτη, και αντί για μαγιονέζα ή σος, βάλε μουστάρδα ή μία κουταλιά γιαούρτι. Πατάτες τηγανιτές μην βάλεις, και προτίμησε καλαμάκι, αντί για γύρο –κοτόπουλο καλύτερα, αλλά και χοιρινό να βάλεις, δεν θα σου πούμε τίποτα. Αν το παραγγείλεις με τον τρόπο που σου είπαμε, οι θερμίδες δεν ξεπερνούν τις 400.

2. Πίτσα
Ε, κοίτα, η πίτσα η αλήθεια είναι πως είναι το πιο παχυντικό από όλα τα junk food και πολλά πράγματα δεν μπορείς να κάνεις. Γι’αυτό, πάντα να προτιμάς το σουβλάκι. Τώρα, αν βρεθείς σε ένα πάρτυ και όλοι τρώνε πίτσα λοιπόν, φάε κι εσύ ένα κομμάτι –αλλά χωρίς μπέικον και άλλα αλλαντικά. Μια vegetarian (με φρέσκα μανιτάρια, πράσινη πιπεριά, τυρί γκούντα και σάλτσα ντομάτας), έχει 180 kcal το κομμάτι. Εάν τώρα θέλεις να φτιάξεις εσύ πίτσα, προτίμησε υλικά όπως η μοτσαρέλα, η σάλτσα ντομάτας, τα λαχανικά και ένα κρεατικό (π.χ. κοτόπουλο ή ζαμπόν).

3. Burger
Καταρχάς φάτο χωρίς πατάτες τηγανιτές –ή έστω τσίμπα λίγες. Σε καμία περίπτωση μην τις φας όλες. Προτίμησε ένα burger με γαλοπούλα, τονοσαλάτα και λαχανικά. Θυμήσου πως ένα διπλό burger έχει πάνω από 800 θερμίδες, ενώ ένα burger γαλοπούλας με ψωμί ολικής αλέσεως που έχει 200 θερμίδες.

4. Κλαμπ σάντουιτς
Μπορεί να γίνει υγιεινό! Μην βάλεις μπέικον, ζαμπόν, μαγιονέζα και πατάτες και κοιτάξτε και πάρε ένα κλαμπ σάντουτις με γαλοπούλα, τυρί, ντομάτα και μαγιονέζα light. Ένα κλαμπ μαζί με πατάτες μπορεί να έχει 900 θερμίδες, εν΄ψ με γαλοπούλα και χωρίς τις πατάτες έχει 400 kcal.

5. Κρέπα
Πάνω κάτω θα σου πω, ότι είπα και παραπάνω. Αν επιλέξεις να βάλεις μια φέτα γαλοπούλα, μία φέτα τυρί του τοστ χαμηλών λιπαρών, ντομάτα, μαρούλι και μία κουταλιά της σούπας μαγιονέζα light οι θερμίδες της κρέπας σου δεν θα ξεπεράσουν τις 400. Σε αντίθεση περίπτωση, με μπέικον, τυριά, πανέ κοτόπουλο, και σος μπορεί να φτάσεις το 1000άρικο.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *