ροή ειδήσεων

Πλέον η Google θα μπορεί να μας πει αν ένα μαγαζί έχει κόσμο με… live ενημέρωση


Θέλεις να πας για έναν ήρεμο, απογευματινό καφέ, αλλά στο μαγαζί που έχεις βάλει στο μάτι δεν…
πέφτει καρφίτσα.Μέχρι πρόσφατα, θα έπρεπε να πας μέχρι εκεί για να το ανακαλύψεις και να απογοητευτείς. Πλέον, απλώς θα χρειάζεται μια αναζήτηση στο Google.

Με την καινούργια αναβάθμιση της, η Google μας δίνει την δυνατότητα να δούμε πόσο κόσμο έχει ένα κατάστημα, ένα μπαρ, ή και ένα σουπερμάρκετ, σε… ζωντανή μετάδοση!

Το Popular Times, η εφαρμογή της Google που πρωτοεμφανίστηκε πέρσι, έχει την δυνατότητα να μαζεύει στοιχεία από την κίνηση σε ένα μαγαζί, δημιουργώντας την κατανομή κόσμου που έχει μέσα σε μία εβδομάδα, ανά ώρα!



Πλέον, ακριβώς πάνω από την συγκεκριμένη υπηρεσία υπάρχει μια κόκκινη ετικέτα με την λέξη «live». Δίπλα της, η Google μας δίνει την εκτίμηση της για την κατάσταση που επικρατεί στο μαγαζί που αναζητούμε, ακριβώς την στιγμή που το ψάχνουμε. Για να συλλέξει πληροφορίες, η υπηρεσία ανιχνεύει τα ανώνυμα δεδομένα τοποθεσίας από άλλους χρήστες της Google. Φυσικά, για να πέσει «μέσα», θα πρέπει για παράδειγμα οι περισσότεροι από όσους βρίσκονται σε ένα μπαρ να έχουν smartphone με ανοιχτά τα δεδομένα.



Προφανώς, υπάρχει το ενδεχόμενο η Google να μην δώσει σωστή πληροφόρηση σε ορισμένες περιπτώσεις. Ωστόσο, με κατάλληλο στατιστικό έλεγχο πιθανότατα θα αποτελεί ένα αξιόπιστο μέσο, ενώ αν κάποιος παρατηρήσει ότι το live κάνει λάθος, μπορεί να του το… επισημάνει με ένα κλικ.

Με τις μέρες των Χριστουγέννων να κοντεύουν, η αναβάθμιση του Popular Times φαίνεται πως ήρθε την κατάλληλη στιγμή




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *