ροή ειδήσεων

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΚ: 125.000 εργαζόμενοι αμείβονται με λιγότερα από 100 ευρώ το μήνα!


Σοκάρουν τα στοιχεία που παρουσίασε η Έφη Αχτσιόγλου, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, στο Βερολίνο.Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η υπουργός Εργασίας: «Ο κατώτατος μισθός μειώθηκε κατά 22%, και κατά 32% για τους νέους κάτω των 25 ετών. Επομένως η Ελλάδα είναι πλέον μία χώρα με χαμηλό κατώτατο μισθό σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, με μία ιδιαίτερα απορρυθμισμένη αγορά εργασίας.
Για να σας δώσω ένα παράδειγμα: 125.000 εργαζόμενοι αμείβονται με λιγότερα από 100 ευρώ το μήνα, και ένα εκατομμύριο εργαζόμενοι αμείβονται με λιγότερα από 1.000 ευρώ το μήνα.
Οι μειώσεις στους κατώτατους μισθούς δεν βοήθησαν στην επανένταξη των ανέργων στην αγορά εργασίας, αντιθέτως αύξησαν τα ποσοστά της ανεργίας, από 7% το 2009 στο 27,9% το 2013, και η ανεργία των νέων διαμορφώνεται περίπου στο 50% στο 2016».

Αναφερόμενη στις διαπραγματεύσεις και τις συλλογικές συμβάσεις, η Έφη Αχτσιόγλου τόνισε: «Σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις, οφείλω να δηλώσω εδώ ότι το ΔΝΤ αρνείται να συζητήσει το θέμα της αποκατάστασης των συλλογικών διαπραγματεύσεων, υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα διακινδύνευε την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, παρά το γεγονός ότι δεν παρουσιάζει στοιχεία για να υποστηρίξει αυτή την άποψη.
Αναφορικά με την στάση των ευρωπαίων εταίρων, οφείλω να πω ότι τις τελευταίες εβδομάδες είχα αρκετές συναντήσεις με ευρωπαίους αξιωματούχους, μέλη του ευρωκοινοβουλίου, με συνδικάτα κλπ.

Διαπίστωσα ένα ευρύ κύμα αλληλεγγύης στο ελληνικό αίτημα. Μέλη των ευρωπαίων σοσιαλδημοκρατών έστειλαν επιστολή στους Γιούνκερ, Ντράγκι και Ντάισελμπλουμ, ζητώντας την αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων στην Ελλάδα, ο πρόεδρος Πιτέλλα δημόσια υποστήριξε την θέση μου, όπως και οι Πράσινοι και μέλη του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *