ροή ειδήσεων

Τουρισμός: Ρεκόρ εσόδων +14,2% σημειώθηκε τον Οκτώβριο


Με θετικό πρόσημο θα κλείσει η χρονιά σύμφωνα με το Υπουργείο Τουρισμού


Μεγάλη αύξηση +14,2% σημειώθηκε τον Οκτώβριο στα έσοδα του τουρισμού σύμφωνα με την Τραπέζα της Ελλάδας. Η επίδοση αυτή αποτελεί ιστορικό ρεκόρ για τις ταξιδιωτικές εισπράξεις τα τελευταία χρόνια, ξεπερνώντας το 1δις ευρω (1,0264 δις).
Αύξηση που οφείλεται στη σημαντική αύξηση της τουριστικής κίνησης το φθινόπωρο (Σεπτέμβριος-Νοέμβριος), με τις πληρότητες του Οκτωβρίου - σύμφωνα με την διεθνή εταιρεία ξενοδοχειακών ερευνών STR - να ξεπερνούν το 75% κατά μέσο όρο στην Ελλάδα
και τις αφίξεις να σημειώνουν άνοδο 23,9% (ΥΠΑ).


Αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά η αύξηση στο δεκάμηνο 2016 σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2014 είναι της τάξης των 110 εκατ. ευρώ. Ενώ, σύμφωνα με στελέχη του Υπουργείου Τουρισμού η ανοδική τάση στις τουριστικές εισπράξεις αναμένεται να συνεχιστεί και τους προσεχείς μήνες με αποτέλεσμα να βρει το τέλος της χρονιάς με θετικό πρόσημο στα έσοδα. Χαρακτηριστικά, ο φετινός Νοέμβριος ήταν ο καλύτερος Νοέμβριος όλων των εποχών, ενώ η κίνηση από Ρωσία και Μέση Ανατολή είναι αυξημένη το Δεκέμβριο.


Ο φετινός Δεκέμβριος κινείται ανοδικά σύμφωνα με τη ζήτηση που καταγράφεται κυρίως στα ξενοδοχεία υψηλών κατηγοριών. Γεγονός που επιβεβαίωσε με πρόσφατες δηλώσεις του στον τύπο και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αθήνας, Αττικής, Αργοσαρωνικού (ΕΞΑΑΑ), Αλέξανδρος Βασιλικός.


Ενώ, σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία της κίνησης του αεροδρομίου της Αθήνας που επιβεβαιώνονται από στελέχη αεροπορικών εταιρειών, η συνολική επιβατική κίνηση στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για το διάστημα 1-20 Δεκεμβρίου σημειώνει άνοδο της τάξης του 15%!




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *