ροή ειδήσεων

ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ στην κυβέρνηση από τα κόμματα της αντιπολίτευσης στη συζήτηση του προϋπολογισμού 2017


"Βολές" και σε Καμμένο για ταξίδι σε Καστελόριζο


Φ.Γεννηματά: Η χώρα οδηγείται σε 4ο μνημόνιο

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει αποδεχθεί τον μόνιμο ενισχυμένο «κόφτη» και πολλά δισ. μέτρα τουλάχιστον μέχρι το 2020, τόνισε η επικεφαλής της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό.

«Ό,τι και να εξαγγείλετε, έχετε τελειώσει στην συνείδηση του ελληνικού λαού», υποστήριξε σε ό,τι αφορά τις παροχές που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός για τους χαμηλοσυνταξιούχους. «Ανεξάρτητα από τις δεσμεύσεις που θα αναλάβει η κυβέρνηση, υπάρχει τρόπος για κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης με ευρύτατη κοινοβουλευτική πλειοψηφία που θα αποτελείται από τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις», τόνισε η κ. Γεννηματά.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρομοίασε τον πρωθυπουργό με τον Σεβάχ τον Θαλασσινό. «Κουραστήκαμε να σας ακούμε να μιλάτε για σκληρές διαπραγματεύσεις», είπε και πρόσθεσε: «Επιστρέφετε κάθε φορά στην Ελλάδα σας τον Σεβάχ τον Θαλασσινό και να μας λέτε για την ελπίδα που επιστρέφει. Πόσους ακόμη ρόλους θα υποδυθείτε, γιατί τελειώνει και το βεστιάριο που φορά ο συνέταιρός σας ο Π. Καμμένος».

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει κλείσει τον κύκλο της. Όσο πιο γρήγορα φύγουν, τόσο το καλύτερο για τον τόπο. Όμως η λύση δεν είναι μια κυβέρνηση της Δεξιάς», είπε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Επέκρινε ακόμη τη Ν.Δ. ότι δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες της για τη διακυβέρνηση της περιόδου 2004-2009.

Κουτσούμπας: Ρουφάτε αίμα ακόμη και από τους αμειβόμενους με 700 ευρώ

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σημειώνοντας μεταξύ άλλων από το βήμα της Βουλής: «Έχετε πάρει μεγάλη κατρακύλα και δεν σας σώζει τίποτα». Παράλληλα, δήλωσε ότι ανησυχεί για τις εξελίξεις στην γειτονιά της Ελλάδας «με τους σχεδιασμούς και τους ανταγωνισμούς των ισχυρών να δυναμώνουν και να φέρνουν πιο κοντά τον κίνδυνο ακόμη και μιας γενικότερης πολεμικής ανάφλεξης».

«Δεν υπάρχουν λέξεις να εκφράσουμε το αίσχος της πολιτικής σας. Γίνατε καλύτεροι από τους δασκάλους σας. Δεν φανταζόμασταν όμως ότι σε αυτά τα δύο χρόνια διακυβέρνηση σας θα παίρνατε και πτυχίο», τόνισε ο κ. Κουτσούμπας.

Ταυτόχρονα χαρακτήρισε ψίχουλα τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες για ενίσχυση συνταξιούχων και νησιών του Αιγαίου λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτά τα ψίχουλα που πετάτε στους συνταξιούχους είναι από τα ματωμένα πλεονάσματα και δεν θα σας σώσουν».

Μιλώντας στη διάρκεια της συζήτησης για τον Προϋπολογισμό του 2017, ο κ. Κουτσούμπας είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση: «Έχετε πάρει μεγάλη κατρακύλα και δεν σας σώζει τίποτα. Ούτε ο Κάστρο, ούτε ο Πανάγιος Τάφος. Σας τελείωσε και ο Νότος. Δεν σας σώζουν ούτε τα νυχτερινά διαγγέλματα. Εκτός αν νομίζετε ότι θα σας σώσουν τα ταξιδάκια με ΑΝΕΛ και Χρυσαυγίτες στο Καστελόριζο».

Ο κ. Κουτσούμπας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιδιώκει «νέα πλήγματα στα δικαιώματα του λαού» και πρόσθεσε: «Επιχειρείτε να εμφανίσετε τη μείωση του χρέους ως πανεθνικό στόχο, ακόμη και αν η μείωση του χρέους για το λαό σημαίνει "κόφτες" και μέτρα».

«Τόσο ο νέος προϋπολογισμός όσο και η πολιτική της κυβέρνησης τα προηγούμενα δύο χρόνια, καθώς και η πρόσφατη απόφαση στο Eurogroup, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για αυταπάτες, ότι θα ανοίξει κάποιος δρόμος για ανακούφιση και ανάκτηση των απωλειών του λαού στο προσεχές μέλλον», υπογράμμισε και συνέχισε:

Κλείνοντας την ομιλία του, ο γγ του ΚΚΕ ζήτησε κλιμάκωση των αγώνων για ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής.

Θεοδωράκης: Να μειωθεί η κρατική σπατάλη για κομματικούς στρατούς και συντεχνίες

Πρέπει να μειωθεί η κρατική σπατάλη και να δοθούν χρήματα για το αύριο της χώρας και όχι για τους κομματικούς στρατούς και τις συντεχνίες, ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο προϋπολογισμός να ισορροπεί ανάμεσα στα χρέη του χθες, στις ανάγκες του σήμερα και στην προοπτική του αύριο, υπογράμμισε.

«Περίμενα ο κ. Καμμένος να λουφάξει και να μην αναφερθεί στην εκδρομή των χρυσαυγιτών με τους ΑΝΕΛ και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο Καστελόριζο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωράκης, αρχίζοντας την ομιλία του για τον προϋπολογισμό του 2017.

Επανέλαβε ακόμη την πρόταση του κόμματός του για δημιουργία Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού, με τη συμμετοχή μεταξύ άλλων και των αρχηγών των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Σε ό,τι αφορά τις εξαγγελθείσες από τον Πρωθυπουργό παροχές σε χαμηλοσυνταξιούχους, ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε ότι εάν η κυβέρνηση ένιωθε ότι χρωστά χρήματα σε κάποιους, έπρεπε να σκεφθεί επίσης τους ανέργους του ιδιωτικού τομέα.

Λεβέντης: Όποιος πρωθυπουργός βγάλει την Ελλάδα από το ευρώ θα πάει φυλακή

Όποιος πρωθυπουργός βγάλει την Ελλάδα από το ευρώ θα πάει και φυλακή, ανέφερε μιλώντας στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2017 στη Βουλή ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

«Δίνετε εικόνα σύγκρουσης έναντι των εταίρων μας, θυμάστε πάλι τον αντιμνημονιακό εαυτό σας, τον εαυτό της δραχμής», είπε ο κ. Λεβέντης, απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιτιθέμενος στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ανέφερε ότι μία κυβέρνηση η οποία δεν έχει καταφέρει να προσελκύσει ούτε μία μεγάλη επένδυση στα πρώτα δύο χρόνια της θητείας της είναι δύσκολο να πετύχει κάτι τέτοιο στον τρίτο της χρόνο.

Ασκώντας κριτική στη Ν.Δ., ο κ. Λεβέντης επισήμανε ότι βλέπει κοκορομαχίες για το τίποτε και αναρωτήθηκε εάν υπάρχει σεβασμός για τον κόσμο. «Η Ν.Δ. λέει ότι θα τα κάνει όλα τέλεια, αλλά δεν είναι νέο κόμμα, μέχρι πριν δύο χρόνια κυβερνούσε. Γιατί δεν τα έκανε τότε; Είναι πιο έξυπνος ο Μητσοτάκης από τον Σαμαρά; Δεν νομίζω. Με το ίδιο υλικό και την ίδια νοοτροπία υπόσχονται ότι θα τα αλλάξουν όλα», υπογράμμισε.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων πρότεινε επίσης οι βουλευτές να δώσουν τρεις μισθούς για την άμυνα της χώρας.

«Στο τέλος θα καταλήξουμε σε συντάξεις Βουλγαρίας, σημειώστε το στα πρακτικά, εάν δεν πάρουμε μέτρα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Β. Λεβέντης διευκρίνισε τέλος ότι το κόμμα του υπό τις σημερινές συνθήκες προφανώς και θα καταψηφίσει τον Προϋπολογισμό, τον οποίο και χαρακτήρισε αντιλαϊκό, ενώ εκτίμησε ότι πλησιάζουν πρόωρες εκλογές.

Μιχαλολιάκος: Άδικοι φόροι, θα καταψηφήσουμε τον προϋπολογισμό

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2017 με κριτική για το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στην Κούβα για την κηδεία του Φιντέλ Κάστρο και τη σύγκριση που έκανε ο πρωθυπουργός της Επανάστασης του 1821, με την εξέγερση των Κουβανών.

«Ήταν ο μοναδικός από Ευρώπη. Ζούμε 42 χρόνια επιβολής της πολιτικής της αριστεράς» και συμπλήρωσε πως «μόνιμος στόχος της ιμπεριαλιστικής αριστεράς ο εθνικός αγώνας των Ελλήνων».

Αναφερόμενος στο προσφυγικό, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής πρότεινε στη Βουλή να ψηφίσει το δικό της Casus Belli, «όπως είναι το δικαίωμά της», ως «απάντηση» στις απειλές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόσο για το άνοιγμα των συνόρων για τους πρόσφυγες, όσο και για τα νησιά στο Αιγαίο.

Όσον αφορά τον προϋπολογισμό είπε πως «σε επίπεδο άμυνας είναι θλιβερός». Τόνισε πως δίνονται εκατομμύρια για το υπουργείο του Μουζάλα, τους πρόσφυγες δηλαδή, όταν εκατομμύρια Έλληνες πεινάνε. Επανέλαβε την άποψη ότι πρέπει να γίνουν κινήσεις για τη διεκδίκηση του κατοχικού δανείου, το οποίο είναι ίσο με το χρέος. Χαρακτήρισε «άδικους» τους φόρους σε ποτά, πετρέλαιο και τσιγάρα και επεσήμανε πως το κόμμα του θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *