ροή ειδήσεων

Επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης από το Σάββατο


Εν όψει Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

Να πάρουν πίσω τις πινακίδες και τις άδειες οδήγησης και κυκλοφορίας που τους είχαν αφαιρεθεί για παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. μπορούν από το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου οι πολίτες, ενόψει εορτών. (Φωτογραφία: ΑΠΕ )

Επιστρέφονται από το Σάββατο οι άδειες οδήγησης, οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου οι πολίτες να διευκολυνθούν στη μετακίνησή τους κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Η σχετική απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις Αστυνομικές Αρχές μετά το πέρας της προηγούμενης σχετικής απόφασης μέχρι και σήμερα, Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου.

Για την επιστροφή τους δεν απαιτείται η άμεση καταβολή του διοικητικού προστίμου, για την είσπραξη του οποίου θα ακολουθείται η τακτική διαδικασία, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 104 του Κ.Ο.Κ..

Στο πλαίσιο της ίδιας απόφασης, δεν θα εκτελεστούν οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις (επιδοθείσες ή μη) που εκδόθηκαν κατ' εφαρμογή του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ. («Επιβολή διοικητικών μέτρων») για παραβάσεις που βεβαιώθηκαν μέχρι και σήμερα (18/12).

Από την εν λόγω απόφαση εξαιρούνται και δεν επιστρέφονται τα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων που αφορούν σε οδήγηση υπό την επήρεια μέθης ή με ταχύτητα μεγαλύτερη της επιτρεπόμενης, παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη, κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων και κίνηση στο αντίθετο ρεύμα.

Οι αποφάσεις που έχουν εκδοθεί από δικαστικές ή άλλες Αρχές εκτελούνται κανονικά.

Newsroom ΔΟΛ




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *