ροή ειδήσεων

Τουρισμός και τον Χειμώνα στην Ελλάδα για πρώτη φορά !


Σε εξέλιξη ο σχεδιασμός του Υπουργείου Τουρισμού για τουρισμό 365 μέρες τον χρόνο



Τον καλύτερο Δεκέμβριο των τελευταίων χρόνων «ζει» o ελληνικός τουρισμός, σύμφωνα με τη ζήτηση που καταγράφεται στα ξενοδοχεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και των χειμερινών τουριστικών προορισμών της χώρας, αλλά και την κίνηση των αεροδρομίων από επιβάτες του εξωτερικού.


Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία κίνησης του αεροδρομίου της Αθήνας που επιβεβαιώνονται από στελέχη αεροπορικών εταιρειών, η συνολική επιβατική κίνηση στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για το διάστημα 1-20 Δεκεμβρίου σημείωσε σημαντική άνοδο των διεθνών αφίξεων της τάξης του 15%. Συνεχίζοντας την εξαιρετική πορεία των αφίξεων του φετινού Νοεμβρίου, όπου σημειώθηκε σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας διψήφια αύξηση +13,4%, όπως ανακοίνωσε ο ΣΕΤΕ.


Συγκεκριμένα, κατά τον μήνα Νοέμβριο 2016, η Κρήτη παρουσίασε αύξηση στις διεθνείς αεροπορικές αφίξεις +11,5% σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2015. Και η Αθήνα με την Θεσσαλονίκη εμφάνισαν θετικό πρόσημο +13,5% και +15,1% αντίστοιχα.


Ενώ, από την αρχή του έτους (Ιανουάριος – Νοέμβριος) οι επιπλέον διεθνείς αφίξεις ξεπέρασαν τις 1,3 εκατ. σε σχέση με το 2015. Ειδικότερα, η Κρήτη, το Ιόνιο και οι Κυκλάδες παρουσιάζουν αύξηση των διεθνών αεροπορικών αφίξεων κατά +12,9%, +13,2% και +11,3% αντίστοιχα, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.


Οι πληρότητες των ξενοδοχείων τον Δεκέμβριο στους δημοφιλέστερους χειμερινούς προορισμούς της χώρας αγγίζουν το 100%, ενώ τα ταξιδιωτικά γραφεία «ξεπούλησαν» τα εορταστικά ταξίδια προς προορισμούς εντός Ελλάδας. Τη γενική αίσθηση ενός «καλού» Δεκέμβρη επιβεβαιώνει σε πρόσφατες δηλώσεις στον τύπο και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αθήνας, Αττικής, Αργοσαρωνικού (ΕΞΑΑΑ), Αλέξανδρος Βασιλικός.






Στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου όμως και την εξαιρετική πορεία του τουρισμού φέτος, ακόμη και το χειμώνα, στάθηκε και η Υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, σε συνέντευξή της σήμερα το πρώι στην ΕΡΤ.


Στόχος της εθνικής τουριστικής πολιτικής, όπως δήλωσε, είναι να έχουμε τουρισμό 365 μέρες το χρόνο, τονίζοντας ότι για πρώτη φορά το 2016 πετύχαμε την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου που πολλοί επαγγελματίες του κλάδου ποθούσαν τα τελευταία χρόνια.


Ήδη από τον περασμένο Μάρτιο, υποστήριξε η κυρία Κουντουρά, κάναμε τις απαραίτητες συμφωνίες για τις επιπλέον αεροπορικές συνδέσεις, ώστε να εξασφαλίσουμε την απευθείας πρόσβαση των τουριστών σε νέους ελληνικούς προορισμούς που δεν ήταν ιδιαίτερα δημοφιλείς ως σήμερα. Επιπλέον ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι σε πολλές περιοχές εξασφαλίσαμε υψηλές πληρότητες από τον Μάρτιο ως και το Νοέμβριο.


Αναφέρθηκε τέλος στις προοπτικές ανάπτυξης του τουρισμού στη χώρα μας, καθώς πέρα από τα χιονοδρομικά, οι ομορφιές της Ελλάδας μπορούν να προσφέρουν εναλλακτικές μορφές διακοπών με έμφαση στην υπέροχη ελληνική φύση όλο τον χρόνο, τον ιατρικό του ή θρησκευτικό τουρισμό.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *