ροή ειδήσεων

Η Φινλανδία καταργεί τα σχολικά μαθήματα!


Οι Φινλανδοί αξιωματούχοι θέλουν να καταργήσουν τα σχολικά μαθήματα από το πρόγραμμα
σπουδών ώστε να μην υπάρχουν πλέον Φυσική, Μαθηματικά, Λογοτεχνία, Ιστορία ή Γεωγραφία.


Σύμφωνα με την επικεφαλής του Τμήματος Εκπαίδευσης στο Ελσίνκι, Marjo Kyllonen, που μίλησε για τις αλλαγές στον Indepedent: «Υπάρχουν σχολεία που διδάσκουν με τον παλιομοδίτικο τρόπο, ο οποίος ήταν αποτελεσματικός το 1900, αλλά σήμερα οι ανάγκες δεν είναι πια οι ίδιες και χρειαζόμαστε κάτι πιο κατάλληλο για τον 21ο αιώνα».


Αντί για μεμονωμένα μαθήματα, οι μαθητές θα διδάσκονται γεγονότα και φαινόμενα σε μια διεπιστημονική μορφή. Για παράδειγμα, ο δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος θα εξεταστεί από την σκοπιά της ιστορίας, της γεωγραφίας και των μαθηματικών. Με αυτόν τον τρόπο, οι μαθητές θα μπορούν να απορροφήσουν πολλές γνώσεις τόσο για την αγγλική γλώσσα αλλά και για την οικονομία και τις δεξιότητες επικοινωνίας. Η γενική ιδέα είναι ότι οι μαθητές θα κληθούν να επιλέξουν μόνοι τους ποιό θέμα ή φαινόμενο θέλουν να σπουδάσουν λαμβάνοντας υπόψη τις προσωπικές τους φιλοδοξίες για το μέλλον καθώς και τις δυνατότητές τους.

Αυτό το σύστημα θα εισαχθεί στις μεγαλύτερες τάξεις, σε μαθητές από 16 ετών και πάνω και θα δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να αποφασίζουν μόνοι τους για το θέμα ή το φαινόμενο που θέλουν να μελετήσουν.

Επίσης, θα αλλάξει η παραδοσιακή μορφή επικοινωνίας ανάμεσα στον δάσκαλο και τον μαθητή. Οι μαθητές δεν θα κάθονται πλέον στο θρανίο τους περιμένοντας με αγωνία να απαντήσουν σε κάποια ερώτηση. Αντί γι’ αυτό, θα συνεργάζονται χωρισμένοι σε μικρές ομάδες για να συζητήσουν τα θέματα.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *