ροή ειδήσεων

Ενας ηλικιωμένος το πρώτο θύμα της γρίπης


Ένας ηλικιωμένος άντρας είναι το πρώτο θύμα της γρίπης για την εφετινή περίοδο σύμφωνα
με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Όπως αναφέρουν τα στοιχεία της επιδημιολογικής επιτήρησης του Κέντρου, την περασμένη εβδομάδα νοσηλεύτηκαν με βαριές επιπλοκές της γρίπης σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), τρεις άνδρες ηλικίας 70 έως 72 χρόνων, από τους οποίους ο κατέληξε. Όπως σημειώνεται πάντως και οι τρεις ηλικιωμένοι αν και ανήκαν σε ομάδα υψηλού κινδύνου, ήταν ανεμβολίαστοι.

Πάντως για την εφετινή περίοδο αναμένεται αυξημένη δραστηριότητα του ιού της γρίπης Α (Η3Ν2). Πρόκειται για έναν ιό ο οποίος προσβάλλει κυρίως ηλικιωμένα άτομα.

Μέχρι στιγμή, από τον έλεγχο του ΚΕΕΛΠΝΟ προκύπτει ότι από τα 197 συνολικά κλινικά δείγματα που προέρχονται από όλα τα νοσοκομεία της Ελλάδας, τα 3 ήταν θετικά για ιούς γρίπης και ανήκαν στον τύπο Α. Το ένα από τα τρία στελέχη τύπου Α υποτυποποιήθηκε και βρέθηκε να ανήκει στον υπότυπο Α (Η3Ν2).

Σημαντικός ο εμβολιασμός
Τη μεγάλη αξία του αντιγριπικού εμβολίου έναντι της εφετινής «μάχης» με τους ιούς της γρίπης, τονίζουν οι επιστήμονες και συστήνουν σε όλους τους ηλικιωμένους και τους πάσχοντες απο χρόνια νοσήματα να θωρακίσουν τον οργανισμό τους με αυτό καθώς περιορίζει δραστικά τις βαριές επιπλοκές της γρίπης οι οποίες πλήττουν κυρίως τα άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου.

Aρνητικό ρεκόρ στους εμβολιασμούς των επαγγελματιών υγείας

Το ΚΕΕΛΠΟ ειδικότερα δίνει τεράστια σημασία στον εμβολιασμό, όπως προκύπτει όμως από τα στοιχεία του, την περίοδο 2015 – 2016 είχε εμβολιαστεί μόλις το 10,93% του προσωπικού των νοσοκομείων και το 24,31% των Κέντρων Υγείας.

Όσον αφορά στην περίοδο 2013 – 2014 είχε εμβολιαστεί μόλις το 4,38% των υγειονομικών στα νοσοκομεία και το 20,16% στα Κέντρα Υγείας, ενώ το 2010 – 2011 το 8,12% και 16,83% αντίστοιχα. Από τα παραπάνω στοιχεία προκύπτει ότι τα τελευταία χρόνια καταγράφονται συνεχώς αρνητικά ρεκόρ εμβολιασμού των επαγγελματικών υγείας.

Ωστόσο, για την φετινή περίοδο στόχος είναι να εμβολιαστούν οι διπλάσιοι. Για αυτό το λόγο διανεμήθηκαν 18.000 αντιγριππικά εμβόλια στις δομές Υγείας, ενώ σε κάθε υγειονομικό θα δοθεί κάρτα εμβολιασμού, στην οποία θα καταγράφεται πότε έχει κάνει εμβόλιο.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *