ροή ειδήσεων

Είναι έτοιμος ο στρατός μας να αντιμετωπίσει ό,τι κι αν τύχει;


Πολύ κουβέντα έχει γίνει με την προκλητική δήλωση – ανακοίνωση των Τούρκων για τον Πάνο Καμμένο. Πρόκειται ασφαλώς για μια αθλιότητα που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη και αναπάντητη από την ελληνική διπλωματία.

Γιατί, σκεφτείτε πώς θα έσκουζαν στην Άγκυρα αν το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήριζε βλάκα των Τσαβούσογλου. Ακόμη κι αν είναι στην διπλωματική γλώσσα δεν χρησιμοποιείς εκφράσεις που προσβάλλουν. Ειδικά οι προκλητικοί και ανόητοι Τούρκοι που θέλουν να βάλουν μπουρλότο στο Αιγαίο γιατί έτσι τους καπνίζει και γιατί προφανώς έχουν να ξοδέψουν παλικάρια.

Είναι αλήθεια ότι ο κ. Καμμένος έχει προκαλέσει πολλές φορές με τη συμπεριφορά του. Του έχουμε ασκήσει σκληρή κριτική γιατί δεν είναι ο ελληνικός στρατός και η εξωτερική πολιτική πεδία για παιχνίδια και πατριωτικές κορώνες για εσωτερική κατανάλωση. Όμως, εδώ έχουμε να κάνουμε με μια καραμπινάτη πρόκληση του εχθρού και η Αθήνα οφείλει να απαντά με ψύχραιμο αλλά κυρίως με πατριωτικό τρόπο κι όχι να αφήνει να πέσει κάτω οτιδήποτε. Από την πλευρά αυτή η κυβέρνηση έκανε… τουμπεκί παρ’ ότι υβρίστηκε ένας υπουργός της. Βγάζουν ανακοίνωση για να στηρίξουν τον… Βαξεβάνη και το Μαξίμου δεν ασχολείται ιδιαίτερα με τα ελληνοτουρκικά. Ο Καρανίκας φαίνεται ότι έβλεπε ξανά Μενεγάκη και δεν είχε χρόνο.

Το έχουμε γράψει χίλιες φορές. Με την Ελλάδα δεν πρέπει να παίζει κανείς. Είτε είναι Τούρκος είτε είναι Έλληνας, πόσο μάλλον κάποιος που κατέχει κρατική θέση. Η απάντηση στην Άγκυρα πρέπει να είναι συνεχής, καθημερινή και άτεγκτη για θέματα που προσβάλλουν την Ελλάδα.

Από εκεί κι έπειτα πρέπει να πούμε ξανά κάτι για τον κ. Καμμένο. Ο ρόλος ενός σοβαρού υπουργού Άμυνας και κατ’ επέκταση μιας σοβαρής κυβέρνησης είναι να έχει έτοιμες τις Ένοπλες Δυνάμεις για τη δύσκολη στιγμή. Να είναι έτοιμος ο στρατός σε καιρό ειρήνης για να αντιμετωπίσει μια πολεμική σύγκρουση. Ας απαντήσουν λοιπόν στην κυβέρνηση. Είναι έτοιμος ο στρατός μας να αντιμετωπίσει ό,τι κι αν τύχει;

Είναι ευχαριστημένος ο κ. Καμμένος με την Πολεμική Αεροπορία ή με τα ελικόπτερα; Γιατί απ’ ότι μαθαίνουμε μόνο χάρη στην πατριωτική διάθεση των υπηρετούντων κρατιέται αξιόμαχη η Αεροπορία. Κι από ανταλλακτικά… άστα να πάνε.

Επίσης, οι υποδομές είναι καλές για τον στρατό ξηράς και για το ναυτικό μας; Έχουν όλα όσα χρειάζονται για να μπορούν να αντιμετωπίσουν ανόητες προκλήσεις ή όλα θα τα περιμένουμε με βάση τον πατριωτισμό τους και χωρίς τη στήριξη της πολιτείας;

Και τέλος, το φρόνημα του ελληνικού στρατού είναι υψηλό; Η ελληνική πολιτεία έχει προσφέρει τα πάντα στους στρατιώτες μας για να αισθάνονται σίγουροι γι’ αυτό που κάνουν; Μήπως τους έχει εγκαταλείψει το κράτος κι έχουν γίνει ικέτες για να ζήσουν.



Ο κ. Καμμένος λοιπόν, ας αφήσει τις επικοινωνιακές φιέστες κι ας προετοιμάσει τις Ένοπλες Δυνάμεις για κάθε ενδεχόμενο. Αυτή είναι η δουλειά του και είναι πολύ σοβαρή. Με λόγια του αέρα, στολές παραλλαγής, ταξιδάκια με ελικόπτερα και δήθεν ενδιαφέρον όταν όλα τα λεφτά της Άμυνας πηγαίνουν για ταξίδια στην… Κούβα, στρατός δεν γίνεται. Η άμυνα της χώρας πρέπει να μείνει αλώβητη από κρίσεις, οικονομικά προβλήματα, πολιτικές αστοχίες. Αισθάνονται λοιπόν υπερήφανοι στο Πεντάγωνο και στο Μαξίμου για το έργο τους σ’ αυτόν τον τομέα;




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *