ροή ειδήσεων

"΄ΌΧΙ" στην εγκατάσταση μηχανών επεξεργασίας τηγανέλαιου είπαν οι Δαματρενοί


«Όχι» στην εγκατάσταση και λειτουργία μηχανών επεξεργασίας τηγανέλαιου είπαν χθές οι κάτοικοι της τοπικής κοινότητας Δαματριάς κατά την διάρκεια της λαϊκής συνέλευσης που πραγματοποίησαν και στην οποία συμμετείχε αρκετός κόσμος. Στην λαϊκή συνέλευση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του δημοτικού λιμενικού ταμείου νότιας Δωδεκανήσου Μιχάλης Χριστουδούλου, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος υπεύθυνος για την δια βίου μάθησης Άγγελος Αννανίας και η δημοτική σύμβουλος Ευαγγελία Παναή.

Οι κάτοικοι της τοπικής κοινότητας Δαματριάς τάχθηκαν κατά της εγκατάστασης και λειτουργίας μηχανών επεξεργασίας τηγανέλαιου επειδή θεωρούν ότι, ήδη η περιοχή είναι επιβαρυμένη με την λειτουργία του ΑΗΣ Σορωνής και άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να προβούν και σε κινητοποιήσεις αν τελικά δοθεί η άδεια από τις αρμόδιες αρχές.

Να σημειωθεί ότι, έντονη ανησυχία και αντιδράσεις προκαλεί στις τοπικές κοινωνίες της δημοτικής ενότητας Πεταλούδων το ενδιαφέρον που υπάρχει από τους ιδιώτες για την εγκατάσταση και λειτουργία μηχανών επεξεργασίας τηγανέλαιου με σκοπό την μετατροπή του σε ηλεκτρική ενέργεια την οποία στην θα πωλούν στην συνέχεια στη ΔΕΗ.

Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της δημοτικής ενότητας Πεταλούδων είναι ξεσηκωμένοι για το ενδιαφέρον που υπάρχει από ιδιώτες για να τοποθετήσουν στις δημοτικές κοινότητες της, τις μηχανές μετατροπής του τηγανέλαιου σε ηλεκτρική ενέργεια όταν μάλιστα είναι ήδη επιβαρυμένη από την λειτουργία του ΑΗΣ Σορωνής. Επίσης οι κάτοικοι διερωτούνται γιατί επιλέχθηκε η περιοχή τους για τις επενδύσεις αυτές και ποιες επιπτώσεις μπορεί να έχει η λειτουργία αυτών των μηχανών στην υγεία τους αλλά και στο περιβάλλον γενικότερα.

Να σημειωθεί ότι, στην παρούσα φάση υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από ιδιώτες για την τοποθέτηση κα λειτουργία μηχανών μετατροπής του τηγανέλαιου σε ηλεκτρική ενέργεια και από τις 28 αιτήσεις που ήδη κατατέθηκαν προς έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο, οι 15 αφορούν την ευρύτερη περιοχή της δημοτικής ενότητας Πεταλούδων.

Πάντως για να προχωρήσουν οι επενδύσεις αυτές απαιτεί η έγκριση του δημοτικού συμβουλίου και λόγω των αντιδράσεων που σημειώθηκαν αναβλήθηκε η συζήτηση του θέματος στην συνεδρίαση του που διεξήχθη τον περασμένο μήνα.

http://12vima.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *