ροή ειδήσεων

Συλλεκτικό ημερολόγιο αφιερωμένο στο Εθνικό Μέτωπο Πανδωδεκανησιακής Απελευθέρωσης


Η Τομεακή Επιτροπή Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ μπροστά στα 100 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος της εργατικής τάξης της χώρας μας και τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την ίδρυση του Εθνικού Μετώπου Πανδωδεκανησιακής Απελευθέρωσης (ΕΜΠΑ) ξεκινάει μια προσπάθεια ανάδειξης των ηρωικών αγώνων του λαού μας ενάντια στους ξένους και ντόπιους δυνάστες.

Όπως σημειώνει σε σχετικό δελτίο Τύπου, στόχος είναι «να τιμήσουμε τη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης σε τούτη δω τη νοτιο-ανατολική γωνιά της χώρας μας. Να αναδείξουμε ότι ο οργανωμένος λΛαός, όταν αποφασίσει, έχει τη δύναμη να αποτινάξει από πάνω του τους σφετεριστές του μόχθου του».

Η ΤΕ του ΚΚΕ καλεί όλους τους αγωνιστές, τους συγγενείς και απογόνους τους, τους ερευνητές - μελετητές, όσους θέλουν να συμβάλουν στο εγχείρημα αυτό, με παραχώρηση σχετικού υλικού και ή προσωπικών μαρτυριών, να επικοινωνήσουν με την ΤΕ Ν. Δωδεκανήσου στα γραφεία της Ρόδου (Μεγάλου Κωνσταντίνου 39) και στο τηλέφωνο 2241035460 (fax: 2241035900).

Στα πλαίσια αυτά μια πρώτη προσπάθεια της ΤΕ Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ είναι η έκδοση ενός συλλεκτικού ημερολογίου τοίχου για το 2017, με βάση τα ντοκουμέντα τα οποία έχει στη διάθεσή της και αφορούν στα ιδρυτικά μέλη του ΕΜΠΑ και τη δραστηριότητά του ενάντια στην αγγλική κατοχή.

Η ΤΕ Ν. Δωδεκανήσου του ΚΚΕ ευχαριστεί όσους μέχρι τώρα συνέβαλαν στο να συγκεντρωθεί το πρώτο υλικό, ιδιαίτερα τον δημοσιογράφο - ιστορικό συγγραφέα Κώστα Τσαλαχούρη για τα σπουδαία υλικά που προσέφερε και καταλήγει τονίζοντας: «Όταν ο λαός το θέλει, ζωντανεύει και περιφρουρεί με τον πιο αποφασιστικό τρόπο την Ιστορία του».








Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *