ροή ειδήσεων

Θεματικό πάρκο αρχαίας ελληνικής πόλης στη Ρόδο; Γιατί όχι;

Μερική άποψη της αρχαίας ελληνικής πόλης που σχεδιάζεται να οικοδομηθεί στο θεματικό πάρκο στη Ρόδο.

ΡΟΔΟΣ. Μια ιδιαίτερα πρωτότυπη, για τα ελληνικά δεδομένα, ιδέα έχει μια ομάδα επιστημόνων και επιχειρηματιών στο νησί της Ρόδου: Να δημιουργήσουν ένα θεματικό πάρκο μιας αρχαίας ελληνικής πόλης στο νησί, το οποίο πέρα από την πολιτιστική του διάσταση, θα αποτελέσει άλλον έναν πόλο έλξης για τους τουρίστες, όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά από όλο τον Κόσμο.

Η ομάδα αποτελείται από επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων, όπως: αρχαιολόγους, αρχιτέκτονες, πολιτικούς μηχανικούς, μηχανολόγους, οικονομολόγους, καθηγητές και επιχειρηματίες. Κοινός παρανομαστής όλων είναι η κοινή συναντίληψη σε θέματα εκπαίδευσης, τουρισμού και πολιτισμού των αρχαίων ελληνικών (και ειδικά των κλασικών) χρόνων.



Σε προχωρημένο στάδιο

Mε το κέφι τους, την ενεργητικότητά τους και βεβαίως την κατάρτισή τους -ο καθένας στο πεδίο του- έχουν καταφέρει να προχωρήσουν σε σημαντικό βαθμό τα σχέδιά τους και να βρίσκονται λίγο πριν την υλοποίησή τους. Να σημειωθεί, πάντως, ότι εμπνευστής της όλης ιδέας είναι ο Γιώργος Τσιτλακίδης, κάτοικος Ρόδου.

Στο θεματικό πάρκο της αρχαίας ελληνικής πόλης που φιλοδοξούν να δημιουργήσουν, ο επισκέπτης θα μπορεί να παρακολουθήσει την αναπαράσταση ζωντανών δρώμενων. Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι σύμφωνα με τον σχεδιασμό που υπάρχει όλα τα κτίρια θα οικοδομηθούν στις πραγματικές τους διαστάσεις σε χώρο 350 στρεμμάτων ο οποίος ήδη έχει ελεγχθεί και εγκριθεί από την αρχαιολογική και δασική υπηρεσία.

Επίσης υπάρχει η πρόβλεψη, εκτός της αρχαίας αυτής ελληνικής πόλης να οικοδομηθούν, μέσα πάντα στην έκταση των 350 στρεμμάτων, ένα πρότυπο Πλανητάριο και ένα Εμπορικό Κέντρο (Mall). Το συνολικό κόστος της δημιουργίας όλων αυτών, συμπεριλαμβανομένου του οικοπέδου, ανέρχεται στα 80 εκατομμύρια ευρώ.



Τα πλεονεκτήματα της Ρόδου

Ο λόγος για τον οποίο επελέγη η Ρόδος για ένα τέτοιο έργο είναι βεβαίως η τεράστια πολιτισμική και τουριστική απήχηση του νησιού. Το έτος 2015 οι τουρίστες που επισκέφθηκαν τη Ρόδο ξεπέρασαν τα 2,5 εκατομμύρια.

Παράλληλα, η κατασκευή αυτού του θεματικού πάρκου θα έχει και εκπαιδευτικό χαρακτήρα καθώς μέσα στην αρχαία Ελληνική πόλη θα υπάρξει ζωή, κίνηση, ψυχή από καλλιτέχνες, ηθοποιούς, αθλητές και όχι μόνο. Από τους εμπνευστές της ιδέας υπάρχει η προσδοκία ότι αυτό το θεματικό πάρκο θα αποτελέσει ένα σύγχρονο στολίδι της Ρόδου και κατ’ επέκταση της Ελλάδας, ενώ προβλέπεται παράλληλα να γίνει πόλος έλξης μαθητών, φοιτητών, σχολείων, Πανεπιστημίων, τόσο εντός Ελλάδας όσο και παγκοσμίως.

Επαφές με επενδυτές

Οπως είπε ο κ. Θεόδωρος Μουρατίδης, ο οποίος έχει εκπονήσει την οικονομική μελέτη του φιλόδοξου αυτού έργου «μεθοδικά γίνονται επαφές με πιθανούς επενδυτές στους οποίους παρουσιάζουμε το επιχειρηματικό σχέδιο. Και βέβαια είμαστε σε αναζήτηση επιχειρηματιών-επενδυτών που θα είχαν σχετικό επιχειρηματικό ενδιαφέρον για το θεματικό πάρκο».

Αναφορικά με πιθανά εμπόδια που συναντά η όλη προσπάθεια, ο κ. Μουρατίδης είπε ότι, «ουσιαστικά εμπόδια δεν υπάρχουν, εκτός από τα διαδικαστικού χαρακτήρα βήματα όπως η άδεια του θεματικού πάρκου από το υπουργείο Τουρισμού-ΕΟΤ που θα γίνουν με την συνδρομή του επενδυτή».

ekirikas.com


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *