ροή ειδήσεων

«Ο κ. Πρωθυπουργός, στη φιέστα προεκλογικής περιοδείας, δεν βρήκε ούτε μία λέξη να πει για το Δήμο Κάσου που δεν έχει ούτε έναν υπάλληλο»


«Ο κ. Τσίπρας στην πρόβα προεκλογικής περιοδείας που πραγματοποίησε στη Νίσυρο, δεν βρήκε χρόνο να ασχοληθεί με υπαρκτά και πρακτικά προβλήματα, όπως το γεγονός ότι ο Δήμος Κάσου δεν έχει ούτε έναν υπάλληλο», επισημαίνει σε δήλωσή του ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Ο Βουλευτής, σε συνέχεια της Ερώτησης που είχε καταθέσει στις 27 Ιουλίου με (αρ.πρωτ.: 7310), σχετικά με την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για τις προσλήψεις προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα υποστελέχωσης και διοικητικής λειτουργίας των νησιωτικών δήμων, επανέρχεται με νέα Ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Εσωτερικών ζητώντας:

α) Να εξαιρεθούν οι μικροί νησιωτικοί και ακριτικοί δήμοι από την απαγόρευση προσλήψεων.

β) Να θεσπιστεί αυξημένη μοριοδότηση και κίνητρα για την κάλυψη των κενών θέσεων σε μικρούς νησιωτικούς δήμους.

γ) Για κάθε μετάθεση ή απόσπαση υπαλλήλου να απαιτείται και η σύμφωνη γνώμη του Δήμου από τον οποίο προέρχεται, αφού με αυτό τον τρόπο δημιουργούνται τα κενά προσωπικού στους μικρούς νησιωτικούς δήμους.

Ο κ. Κόνσολας επισημαίνει ότι ο Δήμος Κάσου βρίσκεται σε οριακή κατάσταση, αφού η έλλειψη υπαλλήλου σημαίνει ότι δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν διοικητικά οι δημότες και οι κάτοικοι, δεν μπορεί να λειτουργήσει το δημοτολόγιο, το μητρώο αρρένων αλλά και ο ίδιος ο Δήμος.

Παράλληλα, τονίζει ότι υπάρχει αδυναμία έκδοσης ενταλμάτων, κάτι που έχει αρνητικές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία του νησιού.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *