ροή ειδήσεων

Τροφή για τα ελάφια της Νότιας Ρόδου


Τροφή για τα ελάφια μεταφέρθηκε στη Νότια Ρόδο από τους δασοφύλακες.
Σημειώνεται ότι λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε το καλοκαίρι στη Νότια Ρόδο, αλλά και λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας, τα ελάφια στράφηκαν για τροφή προς τις καλλιέργειες προκαλώντας ζημιές.
Δασοφύλακες σε συνεργασία με μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου και αγρότες της περιοχής, μετέβησαν στις περιοχές Αρνίθα και Απολακκιά όπου μοίρασαν καλαμπόκι για ελάφια.
Εν τω μεταξύ, οι ζημιές που προκαλούνται στις αγροτικές καλλιέργειες από τον άγριο πληθυσμό των ελαφιών, είναι το αντικείμενο της συζήτησης που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου στη Ρόδο.
Ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης και Γενικός Διευθυντής Δασών Αιγαίου Νίκος Θεοδωρίδης, θεωρεί ότι είναι δυνατή η εξεύρεση μιας εφικτής και δίκαιης λύσης, ενώ μέσα από τη συζήτηση που θα διεξαχθεί θα μπορούν να ληφθούν τεκμηριωμένες αποφάσεις για την οριστική επίλυση του προβλήματος.
«Από τη μία έχουμε ένα μοναδικό και απειλούμενο πληθυσμό ελαφιών και από την άλλη ένα υπαρκτό ζήτημα με το οποίο έρχονται αντιμέτωποι οι αγρότες της Ρόδου. Νομίζω ότι μέσα από μία ανοιχτή και χωρίς σκοπιμότητες, προκαταλήψεις ή στερεοτυπικές αναφορές συζήτηση, μπορούμε να πάρουμε αποφάσεις επιστημονικά, ηθικά και νομοθετικά ορθές που θα δρομολογήσουν την επίλυση του όποιου προβλήματος» τονίζει ο κ. Θεοδωρίδης.


ert



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *