ροή ειδήσεων

Βίντεο-ντοκουμέντο: F-16 στο Καστελόριζο «προστατεύουν» τον Καμμένο


Οι Τούρκοι δεν δίστασαν να προβούν σε νέες «παρενοχλήσεις»

Τρεις τουρκικοί σχηματισμοί -μία τετράδα και δύο ζεύγη- «παρενόχλησαν» τα Σινούκ, με τα οποία ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και εννέα βουλευτές μετέβησαν από την Ρόδο στην Ρω, από εκεί στη νήσο Στρογγύλη και έπειτα στο ΚαστελόριζοΣυνεχίστηκαν και σήμερα οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, την ώρα μάλιστα που ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο αναπληρωτής υπουργός, Δημήτρης Βίτσας και εννέα βουλευτές-μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής από τον ΣΥΡΙΖΑ, τη Χρυσή Αυγή και τους ΑΝΕΛ, συνοδευόμενοι από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη και τον αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Βασίλη Τελλίδη, επισκέπτονταν το ακριτικό Καστελόριζο.

Πιο συγκεκριμένα, τρεις τουρκικοί σχηματισμοί -μία τετράδα και δύο ζεύγη- «παρενόχλησαν» τα Σινούκ, με τα οποία ο κ. Καμμένος και οι βουλευτές μετέβησαν από την Ρόδο στη Ρω, από εκεί στη νήσο Στρογγύλη και έπειτα στο Καστελόριζο.

Η ελληνική πλευρά ωστόσο είχε λάβει τα μέτρα της. Έτσι, δύο ζευγάρια F-16 «σηκώθηκαν» για να «προστατεύσουν» τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και τους συν αυτώ. Το ένα κινήθηκε ανατολικά του Καστελόριζου και το δεύτερο έκανε «περιπολία» εντός ελληνικού εναέριου χώρου -και συγκεκριμένα ανάμεσα σε Ρόδο και Καστελόριζο.

Τα ελληνικά αεροσκάφη αναγνώρισαν και «αναχαίτισαν» τα αντίστοιχα τουρκικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα μία τετράδα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 πέρασαν και πήγαν νοτιοανατολικά, εκεί που είναι η περιοχή όπου αύριο οι Τούρκοι θα κάνουν στρατιωτική άσκηση άσκηση με πραγματικά πυρά.

Διπλή, σκληρή, αερομαχία ελληνικών με τουρκικά F-16

Νωρίτερα σήμερα, με σαφή προκλητική διάθεση λειτούργησαν οι πιλότοι δύο τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16, οι οποίοι νωρίς το πρωί μπήκαν στον ελληνικό εναέριο χώρο από την περιοχή μεταξύ Λέσβου και Χίου.

Τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο και αρνήθηκαν να σταματήσουν την παράτυπη πτήση παρά το γεγονός ότι αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν εικονικά από δύο ελληνικά μαχητικά αεροσκάη επιφυλακής, τα οποία απογειώθηκαν από την Σκύρο. Τα τουρκικά F-16 προκάλεσαν αερομαχία με τα ελληνικά μαχητικά. Μετά την εμπλοκή το ζευγάρι των τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών βγήκε από τον ελληνικό εναέριο χώρο.

Αντί όμως να επιστρέψουν στη βάση τους, τα τουρκικά F-16 παραβίασαν και πάλι τον εθνικό εναέριο χώρο. Πετώντας νοτιότερα, μπήκαν και πάλι χωρίς άδεια στο FIR Αθηνών και στη συνέχεια προχώρησαν σε παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου στηνπεριοχή μεταξύ Χιου και Σάμου.

Τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη επιφυλακής προσέγγισαν τα τουρκικά F-16 αλλά οι Τούρκοι πιλότοι προκάλεσαν και δεύτερο dogfight με τα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας που ήταν σε readiness.

Το εντυπωσιακό είναι ότι μετά την δεύτερη εικονική αερομαχία οι Τούρκοι πιλότοι δεν επέστρεψαν αμέσως στον τουρκικό εναέριο χώρο. Κινήθηκαν νοτιοανατολικά πετώντας στην περιοχή των Δωδεκανήσων και βγήκαν από τον ελληνικό εναέριο χώρο από την περιοχή ανατολικά της Ρόδου επιστρέφοντας στην τουρκική αεροπορική βάση του Ντάλαμαν.

Το βίντεο-ντοκουμέντο με τα ελληνικά F-16 να επιτηρούν τη νήσο Στρογγύλη, την ώρα της επίσκεψης Καμμένου και βουλευτών στη νήσο




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος5/12/16 20:32

    Εύχομαι, μόλις οι τούρκοι δώσουν την ξεκάθαρη αφορμή (όχι τώρα... υπομονή παιδιά) να αρχίσουμε επιτέλους να τα καταρίπτουμε γιατί το παράχεσαν. Υπομονή παιδιά, ξέρω ότι υπάρχει αίμα που ζητάει εκδίκηση, αλλά περιμένετε την κατάλληλη ευκαιρία. Και απο κει και πέρα, όποιος πουστης παραβιάζει τον εναέριο χώρο, στον πάτο του Αιγαίου χωρίς πολλά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος5/12/16 23:12

    Επί Γ. Παπαδόπουλου αυτά δεν περνούσαν. όποιος κ@ρ...λης παραβίαζε ήταν στο ............βυθό

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *