ροή ειδήσεων

ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η HANDELSBLATT: «Ο Τσίπρας δεν πρόκειται να επιβιώσει πολιτικά μέχρι το…»


Στην πρόβλεψη ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός, βρίσκεται πολύ κοντά στο πολιτικό του τέλος, προχωρά δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt που αναδημοσιεύει η Deutsche Welle.

«Οι χώρες του ευρώ θέλουν να φέρουν τον Τσίπρα στα λογικά του απειλώντας με πάγωμα για μικρό χρονικό διάστημα των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους. Θα έχουν οι πιέσεις αποτέλεσμα; Χωρίς υποχωρήσεις από την πλευρά τους ο Τσίπρας δεν πρόκειται να επιβιώσει πολιτικά το 2017, ένα σενάριο που δεν συμφέρει τη Μέρκελ λόγω της προσφυγικής κρίσης», γράφει η Handelsblatt με αφορμή την συναντηση Τσίπρα – Μέρκελ στο Βερολίνο.

Ο σχολιαστής ανατρέχει στις προσπάθειες που έκανε η καγκελάριος πριν από ενάμιση χρόνο να κρατήσει την Ελλάδα στην ευρωζώνη ενάντια στις απόψεις οικονομολόγων και του ίδιου του υπουργού Οικονομικών, ο οποίος από καιρό έλεγε ότι οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ είναι πολιτικά δύσκολα εφαρμόσιμες.

«Σε αυτό ακριβώς το σημείο το ΔΝΤ επιμένει σε περισσότερο ρεαλισμό λέγοντας ότι είτε οι Ευρωπαίοι θα χαμηλώσουν τους στόχους λιτότητας που απαιτεί ελάφρυνση του χρέους, είτε θα παραμείνουν στους φιλόδοξους στόχους τους, αλλά θα χρειαστούν τη δέσμευση των Αθηνών ότι θα τηρήσουν τις μεταρρυθμίσεις. Ο μέχρι τώρα δρόμος των Ευρωπαίων, αυστηροί όροι με μεγάλη δόση αισιοδοξίας ότι κάποτε η Ελλάδα θα τους τηρήσει, δεν θέλει να τον διαβεί πλέον το ΔΝΤ. Και δικαίως».

«Ο Τσίπρας βλάπτει την Ελλάδα»
Η Wirstchaftswoche στη διαδικτυακή της έκδοση είναι πιο κατηγορηματική για το ρόλο του Αλέξη Τσίπρα. «Ο Τσίπρας βλάπτει την Ελλάδα» είναι ο τίτλος του άρθρου. Και ο αρθρογράφος συνεχίζει: «Ο έλληνας πρωθυπουργός παρακαλεί το Βερολίνο για ελάφρυνση του χρέους. Το ότι δεν βρίσκει ανταπόκριση από την ΄Αγκελα Μέρκελ οφείλεται σε δύο λάθη του». Ο σχολιαστής αναφέρει τα δύο σοβαρά λάθη που διέπραξε με τις παροχές προς τους χαμηλοσυνταξιούχους και την αρνητική του στάση προς το ΔΝΤ και διερωτάται: «Ήθελε πράγματι να κάνει κάτι καλό στους συνταξιούχους που τα τελευταία χρόνια έχουν υποστεί σημαντικές περικοπές ή ήθελε να βελτιώσει τα χαμηλά ποσοστά δημοτικότητάς του;».




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος19/12/16 16:41

    Ενας καλός δεν υπάρχει στα τόσα εκατομμύρια Ελληνες;;;;; Ολοι τους λαμόγια, προδότες, απατεώνες, ψεύτες, πολιτικάντηδες τις δεκάρας ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *