ροή ειδήσεων

Σύσταση 120 κέντρων για την ενημέρωση των δανειοληπτών


Κέντρο Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών και στη Ρόδο


Στην πιο εύκολη και γρήγορη λύση τις ίδρυσης Γραφείων Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΓΕΥΔ), αντί των Κέντρων Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΚΕΥΔ), καταφεύγει η κυβέρνηση.

Η σχετική απόφαση για την ίδρυση 120 ΓΕΥΔ, τα οποία δεν προβλέπονταν στη νομοθεσία, ελήφθη κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής. Το πρώτο πιλοτικό ΓΕΥΔ αναμένεται να λειτουργήσει μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου και θα στεγάζεται στην Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ) (πρώην κτίριο Κεράνη, στην περιοχή του Ρέντη). Στόχος των συμβουλευτικών αυτών δομών που θα συστεγάζονται με δημόσιες υπηρεσίες αιχμής είναι η ενημέρωση των πολιτών για θέματα όπως ο νόμος Κατσέλη, οι πλειστηριασμοί, ο Κώδικας Δεοντολογίας Τραπεζών, η πώληση «κόκκινων» δανείων σε funds, ο εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομίας, ο κύριος λόγος που επελέγη η λύση των ΓΕΥΔ είναι ότι για τη στελέχωση των ΚΕΥΔ απαιτούνται νέες προσλήψεις οι οποίες πρέπει να γίνουν μέσω ΑΣΕΠ, διαδικασία αρκετά χρονοβόρα. Αντιθέτως, τα ΓΕΥΔ θα στελεχωθούν με αποσπασμένους από άλλες δημόσιες υπηρεσίες υπαλλήλους, με τον συνολικό αριθμό τους να υπολογίζεται σε 250 άτομα. Η ίδρυση των ΚΕΥΔ, σύμφωνα με την κυβέρνηση, δεν ματαιώνεται. Μετά την ίδρυση του πρώτου ΓΕΥΔ στην ΕΓΔΙΧ θα ακολουθήσουν δύο ακόμη, σε Αθήνα και Πειραιά. Στη συνέχεια, σε τέσσερις φάσεις θα δημιουργηθούν ΓΕΥΔ στις μεγάλες πόλεις της χώρας (Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πάτρα, Ηράκλειο, Κομοτηνή, Τρίπολη, Λαμία, Ιωάννινα, Σύρο, Κοζάνη, Κέρκυρα και Μυτιλήνη, Σέρρες, Βέροια, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη, Βόλο, Χαλκίδα, Αγρίνιο, Κόρινθο, Καλαμάτα, Χανιά, Ρόδο, Χίο, Ζάκυνθο, Φλώρινα και Αρτα), αλλά και στους μεγάλους δήμους της Αττικής (Ηλιούπολης, Ζωγράφου, Χαλανδρίου, Αμαρουσίου, Περιστερίου, Καλλιθέας, Γλυφάδας, Αχαρνών, Ιλίου, Ν. Σμύρνης, Αγ. Δημητρίου, Κηφισίας, Αιγάλεω, Ν. Ιωνίας, Π. Φαλήρου, Κορυδαλλού, Αγ. Αναργύρων, Βύρωνα, Αγ. Παρασκευής, Γαλατσίου, Πετρούπολης, Παλλήνης, Βούλας, Χαϊδαρίου, Χολαργού) και της Θεσσαλονίκης.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *