ροή ειδήσεων

Εμπλοκή με τουρκικά μαχητικά στο Αιγαίο! Μια μέρα μετά την πρωτοφανή πρόκληση στα Ίμια


Μόλις μια ημέρα μετά το περιστατικό που σημειώθηκε στην περιοχή των Ιμίων η Άγκυρα συνέχισε την τακτική της με παραβιάσεις μαχητικών αεροσκαφών και αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας στο Αιγαίο.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμυνας, πραγματοποιήθηκαν μόνο σήμερα 21 συνολικά παραβιάσεις σε Ανατολικό, Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο.

Να σημειωθεί ότι από αυτές οι 17 παραβιάσεις πραγματοποιήθηκαν από αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας (ΑΦΝΣ) του τουρκικού Ναυτικού, το οποίο αρχικά εισήλθε στο FIR Aθηνών λίγο μετά τις 11:00 π.μ., ανατολικά της Ρόδου και στη συνεχεία αφού εξήλθε, επέστρεψε και πάλι νότια της Λήμνου πραγματοποιώντας σειρά παραβιάσεων εξερχόμενο Βόρεια της Λέσβου.

Στη συνέχεια ζεύγος δύο μαχητικών F-16C/D της τουρκικής Αεροπορίας εισήλθε στις 14:00 μ.μ. στο FIR Αθηνών μεταξύ Λήμνου και Λέσβου και λίγο αργότερα αποχώρησε για να εισέλθει εκ νέου στις 14:25 μ.μ. μεταξύ Χίου και Σάμου.\

Από ελληνικής πλευράς διατάχτηκε η απογείωση Readiness μαχητικών F-16C της Πολεμικής Αεροπορίας από τη Σκύρο, τα οποία εντόπισαν άμεσα και αναχαίτισαν τους εισβολείς.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι τα δύο τουρκικά F-16 ήταν οπλισμένα και στην διαδικασία αναχαίτισης από τα μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας, δεν συμμορφώθηκαν με τις υποδείξεις με αποτέλεσμα να σημειωθεί εμπλοκή η οποία τελείωσε με την έξοδο τους από το FIR Aθηνών.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *