ροή ειδήσεων

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ: Με φύκι απ’ τη Ρόδο και κρίταμο από την Τήνο


Τι γίνεται όταν εκλεκτά προϊόντα πέσουν στα χέρια εμπνευσμένων σεφ;
Το αποτέλεσμα είχαμε τη χαρά να δοκιμάσουμε χθες (Τετάρτη) στο εστιατόριο Balcony Restaurant & Bar. Tα υλικά-προϊόντα και τα κρασιά είχαν έρθει από νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Yπό την επιμέλεια του Executive chef Νίκου Φωτιάδη, ο chef Θανάσης Ανδριτσόπουλος και η ομάδα του Balcony μαζί με τη Μαρία Διακάτου (Ευ ζήν & Αμπέλα) και τη Λίνα Φουρνιστάκη από την Σύρο (Αλλού γι Αλλού & Ono Concept), τον Μιχάλη Γεωργουδιό από την Ρόδο, (που εκτός από chef είναι και παραγωγός μεταποίησης θαλασσινών), απογείωσαν τα μοναδικά προϊόντα της Σύρου, της Τήνου, της Σαντορίνης, της Ρόδου και των άλλων νησιών και παρουσίασαν πιάτα εξαιρετικής γεύσης.

Να σας πω μερικά: τηγανάκια με τρίμμα από αυγοτάραχο κολιού και πάστα μάραθου (εξαίσια αρώματα), ροδίτικο «πλατό» θαλασσινών με πεταλίδα, χοχλιό και νυχάκι με ροδίτικο φύκι σταφιλιά (αχ αυτό το φύκι, ήταν νοστιμότατο) και κρίταμο Τήνου, κυκλαδίτικη σαλάτα με ξινοτύρι, κουνέλι τσιγαριαστό με κάππαρη, λεμονόφυλλα και Πατατού.

Και δεν σας το λέω για να ζηλέψετε - μόνο. Από την Δευτέρα 30/1 έως την Κυριακή 5/2 στο Balcony Restaurant & Bar θα σερβίρεται ένα μενού με 7 πιάτα φτιαγμένα με προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου συνοδεία 4 ποτηριών κρασιού από τοπικές ποικιλίες του Νοτίου Αιγαίου και λικερ ούζο καφέ, έναντι 30 ευρώ.

Ολα αυτά στο πλαίσιο του αφιερώματος «Γευστικό ταξίδι στην Ελλάδα», που ξεκινά με πρώτο σταθμό το Νότιο Αιγαίο και σκοπό να παρουσιαστούν τα μοναδικά και σπάνια προϊόντα του κάθε τόπου μέσα από ιδιαίτερες συνταγές. Συνδιοργανωτές της βραδιάς ήταν το Balcony Restaurant & Bar, το Ινστιτούτο Ελληνικού Διατροφικού Πολιτισμού και Γαστρονομίας (Ι.Ε.Γ.), το chefs club Ν. Αιγαίου και τον οδηγό φαγητού της Ρόδου Foodme.

Info: Balcony Restaurant & Bar, Βεϊκου 1,
Τηλέφωνο για κρατήσεις 211-41.18.437 .




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *