επικαιρότητα

Μ.Κόνσολας: Οι οδηγοί φορτηγών δεν είναι τουρίστες


Νέα ερώτηση, στην οποία αναδεικνύει την ανακολουθία των στοιχείων για τις τουριστικές αφίξεις από τη Βουλγαρία, κατέθεσε ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Ο Βουλευτής που επιμένει στην ανάγκη μιας δευτερογενούς, ουσιαστικής και αξιόπιστης επεξεργασίας των στοιχείων για τις τουριστικές αφίξεις, αναφέρει ότι σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Τουρισμού της Βουλγαρίας, το διάστημα Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2016 επισκέφθηκαν την Ελλάδα 947.727 Βούλγαροι τουρίστες.

Σύμφωνα με τα ελληνικά στοιχεία για το ίδιο διάστημα του 2016 ο αριθμός των αφίξεων κατοίκων από τη Βουλγαρία ήταν 2.093.000. Προκύπτει μια διαφορά άνω του 1,1 εκατ. αφίξεων. Οι επιπλέον αφίξεις προστίθενται από το υπουργείο Τουρισμού στον συνολικό αριθμό ξένων τουριστών. Αλλά πόσοι είναι τελικά οι ξένοι τουρίστες που ήρθαν στην Ελλάδα το 2016 όταν προκύπτουν τέτοιες διαφορές μόνο από μία αγορά.

Ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας τονίζει:

«Η Τράπεζα της Ελλάδος ακολουθεί μία ορθή διαδικασία που δεν αμφισβητείται σε σχέση με τη συγκέντρωση των αφίξεων από κάθε χώρα μη κατοίκων στην Ελλάδα. Αυτό που πρέπει να καταγραφεί δευτερογενώς είναι πόσοι εξ’ αυτών είναι ξένοι τουρίστες ή πόσοι εξ’ αυτών πραγματοποιούν διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα της χώρας».

Ο κ. Κόνσολας θέτει, επίσης, το ερώτημα αν λαμβάνονται υπόψη στη συλλογή των τουριστικών μεγεθών και στοιχεία από οδηγούς φορτηγών της Βουλγαρίας ή ακόμη και από οδηγούς φορτηγών από άλλες Βαλκανικές χώρες.

Ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνει: «Στην περίπτωση της Βουλγαρίας, που είναι μία πολύ σημαντική τουριστική αγορά για την Ελλάδα, θα πρέπει άμεσα το Υπουργείο Τουρισμού να έρθει σε επαφή με το αντίστοιχο Υπουργείο της γειτονικής χώρας, προκειμένου να διασταυρωθεί, πόσοι Βούλγαροι τουρίστες έρχονται πραγματικά στην Ελλάδα. Αυτό, βέβαια, είναι μόνο ένα παράδειγμα, ενδεχομένως, να υπάρχουν και άλλα».

TornosNews.gr


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Αγόρασα αμάξι για να περνάω από το Χαρακι

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά