επικαιρότητα

Μάλτα: Αναγνώρισε την ΠΓΔΜ με το όνομα «Μακεδονία»


Λίγες μόνο ημέρες μετά την ανάληψη της Προεδρίας της Ε.Ε., η Μάλτα, αναγνώρισε την ΠΓΔΜ με το συνταγματικό όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας».


Χθες, το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ ανακοίνωσε ότι σύναψε διπλωματικές σχέσεις με την Μάλτα. Μια εξέλιξη ιδιαίτερης σημασίας, καθώς η Μάλτα και η Κύπρος ήταν οι μοναδικές χώρες της ΕΕ με τις οποίες τα Σκόπια δεν είχαν συνάψει διπλωματικές σχέσεις, 26 χρόνια μετά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας τους.

Όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων των Σκοπίων, η σύναψη διπλωματικών σχέσεων με την Μάλτα έγινε με τη “συνταγματική ονομασία” της χώρας, δηλαδή. με την ονομασία “Δημοκρατία της Μακεδονίας “.


Η απόφαση μάλιστα ανακοινώθηκε, ενώ βρίσκονταν στη Βαλέτα για εργασίες του Συμβουλίου Υπουργών, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων σημειώνουν ακόμη ότι περισσότερες από 130 χώρες έχουν αναγνωρίσει τη χώρα με το αποκαλούμενο “συνταγματικό όνομά” της, μεταξύ των οποίων και τρεις χώρες μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφάλειας του ΟΗΕ (ΗΠΑ, Ρωσία και Κίνα).

Η ΠΓΔΜ έχει συνάψει διπλωματικές σχέσεις με πάνω από 170 χώρες.
Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Αγόρασα αμάξι για να περνάω από το Χαρακι

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά