ροή ειδήσεων

Αποδομώντας τις... «Έμφυλες Ταυτότητες» και τα «Έμφυλα στερεότυπα»


Γράφει ο Γλαρός Ιωάννης, Μέλος του Τομέα Παιδείας της ΝΔ



«Θεματική» Εβδομάδα με τίτλο: «Σώμα και Ταυτότητα», πρόκειται να υλοποιηθεί εντός του Σχολικού έτους 2016-2017 στς Σχολικές Μονάδες όλης της Πατρίδας.


Σύμφωνα με την υπ.αρ.πρωτ. Φ20.1/220482/Δ2/ 23-12-2016 (τελευταία εργάσιμη ημέρα πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων) με χαρακτηρισμό «εξαιρετικά επείγουσα» εγκύκλιο της πολιτική ηγείσας του Υπ. Παιδείας διακόπτεται υποχρεωτικά για μια ολόκληρη εβδομάδα η ροή του Ωρολογίου Προγράμματος κα υποχρεούνται : Εκπαιδευτικοί των σχολείων ή συνεργαζόμενοι εξωσχολικοί φορείς να εφαρμόσουν τρεις επιμέρους θεματικές ενότητες με ζητήματα: Διατροφής, Εθισμού-Εξαρτήσεων και «Έμφυλων Ταυτοτήτων».


Συγκεκριμένα η εγκύκλιος εισάγει σε ανήλικους μαθητές Γυμνασίου πρωτοφανείς «Ιδέες και προβληματισμούς», «Αξίες» και «έννοιες ξένες» προς την Ελληνική πολιτιστική πραγματικότητα, τα έθιμα της Πατρίδας, ανεξαρτήτως και αντιθέτως της θελήσεως γονέων και Εκπαιδευτικών αλλά και του ήθους της Ελληνικής κοινωνίας. Το υλικό που υποχρεούνται να εφαρμόσουν οι Εκπαιδευτικοί εντός και εκτός τάξης, προέρχεται από διάφορους φορείς και Μ.Κ.Ο (Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις), η αξιοπιστία των οποίων προκαλεί πολλά ερωτηματικά.


Στις υποενότητες του αμφιλεγόμενου τρίτου άξονα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, κεφάλαια όπως «Βιολογικό και Κοινωνικό Φύλο» και «Αποδομώντας τα έμφυλα στερεότυπα». Με άλλα λόγια, γονείς, παιδιά και Εκπαιδευτικοί θα πρέπει να ασχοληθούν μέσω αυτού του προγράμματος, με τις νέες επιταγές και νόρμες που επιβάλλονται παγκοσμίως για την προώθηση της ύπαρξης και…«Κοινωνικού Φύλου».


Από τα ανωτέρω ανακύπτουν πλήθος σοβαρών ερωτημάτων :


1) Αλήθεια, σε ποιο επιστημονικό πεδίο κινούνται αυτές οι πρωτοβουλίες;


2) Από πότε μια θεωρία περί διαφοράς μεταξύ «βιολογικού» και «κοινωνικού» φύλου είναι ευρύτερα επιστημονικά αποδεδειγμένη ώστε να τη διδάσκεται ο ανήλικος μαθητής;


3) Ρωτήθηκαν οι αρμόδιοι επιστήμονες, παιδοψυχολόγοι, κοινωνιολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, κ.λ.π. προκειμένουν να πιστοποιήσουν ή όχι τον τρόπο, το περιεχόμενο και τη διαδικασία;


4) Ποιοι θα τα «διδάξουν» αυτά και με ποια κριτήρια στα παιδιά;


5) Τι είδους πειράματα είναι αυτά σε βάρος ανήλικων μαθητών σε αυτή την «τρυφερή» ηλικία;


6) Ρωτήθηκαν μήπως οι υπεύθυνοι γονείς, αν θέλουν τα ανήλικα παιδιά τους να αποδομήσουν τις «έμφυλες ταυτότητες» και ποιοι είναι αυτοί που θα τους τις αποδομήσουν;


7)Οι «έμφυλες ταυτότητες»...με τι θα αντικατασταθούν;


8) Ρωτήθηκαν έγκυροι γιατροί και επιστήμονες ποιες συνέπειες θα έχει μια τέτοια δράση «αποδόμησης» στις ψυχές και στη μετέπειτα συναισθηματική πορεία των παιδιών;


9) Το όλο «εγχείρημα»...αντίκειται ή όχι, στις διατάξεις του Ν.Δ. 53/1974 ( ΦΕΚ 256 τ. Α΄), που κύρωσε την Ευρωπαική Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ, Σύμβαση της Ρώμης) και τις διατάξεις του άρθρ. 2 του Προσθέτου Πρωτοκόλλου αυτής «Δικαίωση στην Εκπαίδευση» που ορίζουν ότι «Ουδείς δύναται να στερηθή του δικαιώματος όπως εκπαιδευθή. Παν Κράτος εν τη ασκήσει των αναλαμβανομένων υπ' αυτού καθηκόντων επί του πεδίου της μορφώσεως και της εκπαιδεύσεως θα σέβεται το δικαίωμα των γονέων όπως εξασφαλίζωσι την μόρφωσιν και εκπαίδευσιν ταύτην συμφώνως προς τας ιδίας αυτών θρησκευτικάς και φιλοσοφικάς πεποιθήσεις».


10) Στο σκοπό της Θεματικής Εβδομάδας αναφέρεται σαφώς ότι: «...τα θέματα που διαμορφώνουν στάσεις είναι χρήσιμο να γίνονται αντικείμενα μιας όσο το δυνατόν πιο «ολιστικής» προσέγγισης και μιας βιωματικής επεξεργασίας, καθώς δεν επιδιώκεται μόνο η απόκτηση πληροφοριών ή γνώσεων αλλά και η αλλαγή αντιλήψεων και συμπεριφορών» ;.


Τέλος, υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την υπ. Αρ. 6404/Δ2/13-1-2017 εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, προσκλήθηκαν οι κ..κ. Σχολικοί Σύμβουλοι σε ενημερωτική ημερίδα, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, με θέμα μεταξύ άλλων την... «θεματική εβδομάδα στο Γυμνάσιο».




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *