ροή ειδήσεων

Δυναμικές κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι Ροδίτες για το ΦΠΑ


Δυναμικές κινητοποιήσεις για την κατάφωρη αδικία που έγινε εις βάρος της Ρόδου να εξαιρεθεί μαζί με την Κάρπαθο από την τροπολογία που αναστέλλει την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ μέχρι το τέλος του 2017 απαιτεί η τοπική κοινωνία.

Το νέο χαστούκι που δέχτηκε η Ρόδος από την κυβέρνηση που κατέθεσε την σχετική τροπολογία αλλά και την υπερψήφιση της από τους 259 παρόντες βουλευτές όλων των κομμάτων , προκάλεσε την οργή, την αγανάκτηση την δυσαρέσκεια αλλά και την απογοήτευση των κατοίκων της. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπως θεωρούν οι κάτοικοι της Ρόδου και της Καρπάθου τους ξεγέλασε και τους κορόιδεψε όταν κατά την επίσκεψη του στην Νίσυρο, παρουσία και του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, δεσμεύτηκε τρεις φορές απέναντι στον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο και τον δήμαρχο Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο ότι, και το νησί μας θα συμπεριληφθεί στην σχετική τροπολογία, ισχυριζόμενος πως ανήκει στο ανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα.

Όμως η δέσμευση του κ. Τσίπρα αποδείχθηκε για ακόμη μία φορά φρούδα καθώς μία εβδομάδα μετά την επίσκεψη του στην Νίσυρο κατατέθηκε η τροπολογία από την οποία εξαιρέθηκε η Ρόδος και η Κάρπαθος από την αναστολή κατάργησης των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ επειδή τάχα θα αντιδρούσαν οι δανειστές αν συμπεριλαμβανόταν.

Όμως το πιο τραγικό στην υπόθεση είναι το γεγονός ότι, οι παρόντες βουλευτές όλων των κομμάτων ακόμη και της Νέας Δημοκρατίας και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που εκλέγονται στο νομό Δωδεκανήσου την υπερψήφισαν ,αρνούμενοι να διαχωρίσουν την θέση από την επίσημη γραμμή του κόμματος στο οποίο ανήκουν.

Η ομόφωνη απόφαση που έλαβε το Ελληνικό Κοινοβούλιο το βράδυ της Τετάρτης 21 Δεκεμβρίου ήταν άκρως απαξιωτική και διχαστική για τη Ρόδο και την Κάρπαθο αλλά και για τους κατοίκους της που ήλπιζαν πως μέχρι και την τελευταία στιγμή η κυβέρνηση θα άλλαζε την τροπολογία που έφερνε προς ψήφιση στην Βουλή.

Όμως αλγεινή εντύπωση προκαλεί και η στάση που τήρησαν ,όλο αυτό το διάστημα και οι τρεις Δωδεκανήσιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ,οι οποίοι επιχείρησαν με ανακοινώσεις τους να δικαιολογήσουν την απαράδεκτη στάση τους, να ρίξουν στάχτη στα μάτια των Ροδιτών και των Καρπάθιων στηρίζοντας την πολιτική απόφαση της κυβέρνησης τους, ενώ δεν είχαν το πολιτικό θάρρος να ζητήσουν συγνώμη από τους κατοίκους των δύο αυτών νησιών, που έδωσαν αμαχητί από πλευρά τους , τους μειωμένους συντελεστές για να σώσουν τις καρέκλες τους.

Η 21η Δεκεμβρίου είναι όντως μια «μαύρη» σελίδα για την ιστορία του Ελληνικού Κοινοβουλίου και της Δωδεκανήσου όπως δήλωσε ο Γιώργος Χατζημάρκος που οι Ροδίτες σε καμία περίπτωση παρά την ευγένεια τους δεν θα αφήσουν να περάσει στα ψιλά, αλλά απαιτούν τον συντονισμό δράσεων και ενεργειών για την πραγματοποίηση δυναμικών κινητοποιήσουν μήπως και επιτέλους ξυπνήσουν και οι ιθύνοντας του αθηνοκεντρικού κράτους και αντιμετωπίσουν με άλλο μάτι τη Ρόδο και την Κάρπαθο.

Ήδη ο δήμος Ρόδου πρόκειται να αναθεωρήσει την στάση που κρατά μέχρι τώρα απέναντι στους πρόσφυγες και αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να κλείσει τα Παλιά Σφαγεία μετά τις γιορτές. Από τότε που ξέσπασε η προσφυγική κρίση από τα Παλιά Σφαγεία που μετατράπηκε προσωρινός χώρος για την φιλοξενία των προσφύγων, πέρασαν περισσότεροι από 20.000 και ο δήμος Ρόδου δαπάνησε το ποσό των 250.000 ευρώ για την σίτιση τους. Όμως η Ρόδος όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση δεν έχει καμία σχέση με το προσφυγικό και για αυτό εξαιρέθηκε από την τροπολογία.

Μετά την εορταστική περίοδο που διανύουμε σε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στο οποίο θα συζητηθούν το προσφυγικό και το ΦΠΑ ,αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις για δυναμικές κινητοποιήσεις των Ροδιτών απέναντι στο ανάλγητο κράτος των Αθηνών

http://12vima.gr


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Η μόνη δυναμική κινητοποίηση που καταλαβαίνουν οι απατεώνες της κυβέρνησης είναι να τους κηρύξετε "ανεπιθύμητους" στο νησί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος2/1/17 18:37

    ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΑΤΕ....Ξ Υ Π Ν Η Σ Τ Ε ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΕΙΤΌΣΑΣΤΕ (ΚΕΙΤΕΣΤΑΙ)....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *