ροή ειδήσεων

Πώς σχολιάζει το μεγαλύτερο Ρωσικό ΜΜΕ την τουρκική πρόκληση στα Ίμια


Με το νέο περιστατικό πρόκλησης των Τούρκων στα Ίμια ασχολήθηκε και ο Ρωσικός Τύπος. Ειδικά το Russia Today είχε ένα εκτενές άρθρο στο οποίο επισημαίνεται η αναζωπύρωση της έντασης ανάμεσα σε δύο συμμάχους στο ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με το άρθρο αυτό την Κυριακή ένα πολεμικό πλοίο που μετέφερε τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ καθώς επίσης διοικητές του στρατού, ναυτικού και αεροπορίας, πέρασε δίπλα από τις ακατοίκητες βραχώδης νησίδες των Ιμίων που η Τουρκία αποκαλεί Καρντάκ.

Η Ελληνική ακτοφυλακή και κανονιοφόροι του πολεμικού ναυτικού στάλθηκαν να αντιμετωπίσουν αυτό που οι έλληνες στρατιωτικοί είδαν ως παραβίαση του εθνικού χώρου.

Τα σκάφη παρακολουθούσαν το τουρκικό σκάφος απαιτώντας να φύγει από την περιοχή. Λίγα λεπτά αργότερα το τουρκικό σκάφος συμμορφώθηκε και δεν αναφέρθηκε κάτι άλλο.

Αργότερα την ίδια μέρα κάποια τουρκικά ΜΜΕ ισχυρίστηκαν ότι οι Έλληνες προσπάθησαν να εμποδίσουν το τουρκικό πλοίο από το να πλησιάσει τις αμφισβητούμενες, σύμφωνα με το άρθρο του Russia Today, νησίδες.

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ωστόσο αρνήθηκαν κάτι τέτοιο λέγοντας πως τα περιπολικά των ελλήνων τους συνόδευσαν από μακριά.

Οι ίδιες τουρκικές στρατιωτικές πηγές ανέφεραν πως ο στρατηγός Ακάρ ήταν καθοδόν για την ναυτική βάση του Αξάζ στην περιοχή του Μαρμαρά.

Σύμφωνα με το Russia Today τα Ίμια βρίσκονται μερικά μίλια από την τουρκική ακτή και τα διεκδικούν Άγκυρα και Αθήνα. Οι νησίδες είναι στην «καρδιά» μιας μακροχρόνιας εδαφικής διένεξης ανάμεσα στις δύο χώρες.

Το Russia Today αναφέρει ωστόσο πως η κίνηση αυτή της Τουρκίας ήρθε σχεδόν αμέσως μετά την απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης για τους 8 τούρκους στρατιωτικούς που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα

Αφού αναφέρει επίσης τα γεγονότα του 1996 και τις εικασίες περί κατάρριψης του ελληνικού ελικοπτέρου από τουρκικά πυρά το άρθρο καταλήγει αναφέροντας τις δηλώσεις ρώσων αξιωματούχων που μετά την κατάρριψη του Σουχόι 24 στην Συρία, τόνιζαν τις παραβιάσεις των τουρκικών αεροπλάνων στο Αιγαίο.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *