ροή ειδήσεων

Οδύνη για τον δάσκαλο που πέθανε την ώρα του μαθήματος


Ο 59χρονος ήταν πατέρας δύο παιδιών και είχε υπηρετήσει για χρόνια σε σχολεία της Ρόδου.

Θλίψη έχει προκαλέσει στην εκπαιδευτική κοινότητα η είδηση του αιφνίδιου θανάτου ενός δασκάλου, την ώρα του μαθήματος, στο σχολείο όπου δίδασκε στη Θεσσαλονίκη.

Ο Κωνσταντίνος Σαχινίδης αισθάνθηκε αδιαθεσία μέσα στη σχολική αίθουσα του 31ου Δημοτικού Σχολείου και έσπευσαν στο πλευρό του οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί, απομακρύνοντάς τον από την αίθουσα προκειμένου να μην αναστατώσουν περαιτέρω τους μικρούς μαθητές. Διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του, από ανακοπή καρδιάς, όπως αναφέρει το thestival.gr.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το σχολείο, επισημαίνεται ότι «προσπαθήσαμε έτσι, ώστε οι μαθητές μας να μην αντιληφθούν, κατά το δυνατόν, τις επώδυνες λεπτομέρειες της διαχείρισης του συμβάντος» και αναφέρεται ότι οι μικροί μαθητές θα ενημερωθούν για το τραγικό περιστατικό, από τους δασκάλους και τη διευθύντρια, μετά από συμβουλές και καθοδήγηση ειδικών ψυχολόγων.


«Θα τιμήσουμε το Δάσκαλο Κωνσταντίνο Σαχινίδη, συζητώντας σε κάθε σχολικό τμήμα και δίνοντας χώρο και χρόνο σε κάθε μαθητή που επιθυμεί, να εκφράσει τα συναισθήματά του. Θα γίνουν σχετικές παιδαγωγικές δραστηριότητες. Ο στόχος μας είναι να νιώσουν τα παιδιά ασφάλεια και σταθερότητα τιμώντας παράλληλα το Δάσκαλο Κωνσταντίνο Σαχινίδη», αναφέρεται στην ανακοίνωση του σχολείου.

ethnos


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *